Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadný vrah v maske (CHRIS PALERMO) zavraždí jednu zo študentiek strednej školy Bulimia Falls High. Čoskoro dostanú viacerí jej spolužiaci plavovlasá kráľovná krásy Barb Primesuspectová (JULIE BENZOVÁ), športovo založený slaboduchý Slab O´Beef (SIMON REX), hispánska kráska v čiernom a s lesbickými sklonmi Martina Martinezová (MAJANDRA DELFINOOVÁ), nováčik Dawson Deary (HARLEY CROSS) a panic Boner (DANNY STRONG) lístok, ktorým im vrah oznamuje, že vie, čo robili minulý rok v lete. Študenti sú vyľakaní, necítia sa bezpečne. Prípadom sa zaoberá miestny policajt Doughy (TOM ARNOLD), ale aj zvedavá televízna reportérka Hagitha Utslayvoá (TIFFANI THIESSENOVÁ), ktorá chce vraha vypátrať, aby získala mediálnu slávu. Všetci zúčastnení sa napokon rozhodnú, že najlepším úkrytom pred maskovaným vrahom bude nejaké odľahlé miesto, napríklad letný tábor. Kým však stačia nejaký nájsť, ukryjú sa vo veľkom dome, kde vrah konečne môže rozohrať celý rad bláznivých pokusov, ktorými by naplnil očakávania filmových postáv i divákov... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se vzpomene parodie na Vřískot, každý si jistě vybaví hlavně Scary Movie. Ne všichni však mají tento druh zábavy rádi. Již menší počet lidí však ví, že v roce 2000 vznikl i tento kousek s dosti pochybným názvem. Proč pochybným? Přestože je totiž v názvu obsažen i odkaz na Friday the Thirteenth (Pátek 13), tak jde jen o další z nepovedených vtípků samotných tvůrců. Kromě Jasonovy masky na začátku, se tu totiž neobjeví vůbec nic, co by mělo něco s tímto slasherem společného, nebo scény které by byly parodovány. O trošku lépe (no záleží, z jakého úhlu pohledu se na to podíváte) na to bylo Tajemství loňského léta. Místo SMS tu teenageři dostanou papírky s výhružkou a několikrát se opakuje scéna, cože dělali minulý rok – samozřejmě pozměněné. Ono totiž záleží, kdo si na onu osudnou událost zrovna vzpomíná. Většina děje však alespoň vzdáleně připomíná zápletku Vřískotu a podle toho to i vypadá. Některé vtípky jsou zábavné, ale většinou jde jen o přehlídku trapných momentů, sexuálních nebo dvojsmyslných narážek a tvůrčí stupidity. Nechybí však několik shotů (třeba reklama na bonbony Mentos, taneční Thriller od Michaela Jacksona, nebo Pobřežní hlídku), které diváka alespoň trošku pobaví. Rádoby humorných scén tu byla celá fůra a parodovaly se i scény z jiných filmů (z rozdílných žánrových odvětví), ale jen málokterá dokázala diváky skutečně pobavit svým důvtipem. Scary Movie bylo v tomto ohledu daleko lepší. Kvality to tedy moc nepobralo, ale znám celou řadu mnohem horších parodií, takže i z tohoto důvodu se nakonec uchýlím k trošku většímu hodnocení, než jsem měl původně v plánu. 40% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Oddechová blbovina. Jestli se na to chcete někdy podívat, tak tohle musíte mít na vědomí. Nic velkého od toho očekávat nejde, kdyby to snad někdo zkoušel, tak by konečné hodnocení mohlo skončit po 15 minutách na odpadu. Samotní tvůrci a herci to ví, proto se pokouší dělat srandu z naprosto čehokoliv. Věděl jsem to i já a těch nenáročných 86 minut jsem zvládl. Přece jen vám párkrát úsměv na tváři naskočí, moderátorka je kočka a protože to není úplná mega blbost, tak si to 40% zaslouží. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se snaží vézt na vlně popularity Scary Movie. Avšak je to horší než jeho vzor a některé vtipy sklouzávají až do trapnosti. I tak to však nepadá pod průměr a ve finále celého filmu se dočkáte i několika dobrých fórků. V součtu tedy vychází průměrná komedie, kterou shlédnete a po třech hodinách si stěží vzpomenete, že jste se na nějaký film vůbec dívali. ()

Rommeo 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem prvně viděl v začátcích puberty a bavil mě natolik, že jsem ho viděl 2x i 3x denně. Esteticky tento film nemá žádný potenciál ale jako slátanina parodií a až pitomě vymyšlených vtipů, které svojí pitomostí jsou až neuvěřitelně zábavné, stojí za nejedno podívání. Já se dokonale bavil, a bavím při každé repríze. ,, Na chodbě se našla něčí Kunda Božená, tedy pardon Bunda Kožená“ ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy, kdy nevidět Scary movie rovná se třídní outsider, vznikl tenhle počin a světě div se, tenkrát mě jeho debilita i bavila. Pár gagům jsem se tlemil jak blb a s ostatními třídními blbci o nich debatil a napodoboval (prostě blb no). Jakmile jsme se všichni ale dostali ke Scary Movie, tohle šlo do kopru. Po x letech později jsem to zvědavosti pustil znovu a světe div se, je to nudná ptákovina. Ty dobrý gagy už nefungujou tak jako dřív a místo toho koukáte na plejádu nudnýho křepčení s blbejma a nesympatickejma hercema. Jedna hvězda za Bulimia Falls High :D ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film paroduje většinu stejných filmů, jako o několik měsíců mladší Scary Movie, a také má stejný název (u SM pracovní), ačkoliv zde začáteční slovo Scream vystřídalo slovo Shriek. (StrYke)
  • Představitelky hlavních hrdinek filmu Julie Benz (Barbara) a Majandra Delfino (Martina) si spolu už dříve zahrály v seriálu Roswell. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama