Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadný vrah v maske (CHRIS PALERMO) zavraždí jednu zo študentiek strednej školy Bulimia Falls High. Čoskoro dostanú viacerí jej spolužiaci plavovlasá kráľovná krásy Barb Primesuspectová (JULIE BENZOVÁ), športovo založený slaboduchý Slab O´Beef (SIMON REX), hispánska kráska v čiernom a s lesbickými sklonmi Martina Martinezová (MAJANDRA DELFINOOVÁ), nováčik Dawson Deary (HARLEY CROSS) a panic Boner (DANNY STRONG) lístok, ktorým im vrah oznamuje, že vie, čo robili minulý rok v lete. Študenti sú vyľakaní, necítia sa bezpečne. Prípadom sa zaoberá miestny policajt Doughy (TOM ARNOLD), ale aj zvedavá televízna reportérka Hagitha Utslayvoá (TIFFANI THIESSENOVÁ), ktorá chce vraha vypátrať, aby získala mediálnu slávu. Všetci zúčastnení sa napokon rozhodnú, že najlepším úkrytom pred maskovaným vrahom bude nejaké odľahlé miesto, napríklad letný tábor. Kým však stačia nejaký nájsť, ukryjú sa vo veľkom dome, kde vrah konečne môže rozohrať celý rad bláznivých pokusov, ktorými by naplnil očakávania filmových postáv i divákov... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velice slabá komedie, která ani zdaleka nedosahuje pořádných parodií. Přesto se v tomto filmu najde několik vskutku geniálních momentů, které film zachraňují od úplného dna (rozhodně je to lepší, než Scary Movie 2)... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vím, co jsi dělal minulý pátek třináctého! Jo? No, já to vím také. Rozhodně jsem neztrácel čas s touhle parodií. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Scary Movie zacílilo překvapivě přesně, prohrál Skřekot na celé čáře. Ani fajn herecké obsazení pak nezmění skutečnost, že na tuhle potrefenou střední se už nikdy nepodívám. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tahle parodie na teenagerské horrory jako byl Vřískot, Tajemství loňského lét a i pár dalších horrorů vyšla ve stejné době jako podobně zaměřená parodie Scary Movie. Oba filmy šly tenkrát ještě na VHS do videopůjčoven a pamatuji si, že se mi líbily oba přibližně stejně. Zatímco Scary Movie získal pofidérní popularitu a dočkal se třech pokračování, tento film úplně zapadl a dnes je to již taková malá "raritka (i když filmaři na konci titulků nepřímo slibují pokračování ...)". Lidi ho moc neznají a ne že by ho přímo neviděli, ale už si ho spíš nepamatují a hlavně u nás dodnes nevyšel na DVD nosiči. Ve světě zřejmě také moc rozšířený není. Je to zvláštní, protože mě se třeba film líbí docela dost, asi stejně jako Scary Movie. Jsem rád, že se mi po 10ti letech podařilo tenhle zapadlý flick shlédnout, protože mne moc zajímalo, jak by se mi líbil dnes. Původních asi 15 minut se mi zdálo fakt trapných, prostě debilovina, ale pak se film rozjede a jeden úlet střídá druhý. Je třeba to brát s nadhledem a vypnout mozek, pro intelektuály to opravdu není ... :-) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To jsem byla ještě malé štěnátko, když jsem si to půjčila na videokazetě, mně, jakož to desetileté, se to líbilo, ale těžko říct, jestli by se mi to tolik líbilo i teď, po těch deseti letech. První parodie, kterou jsem viděla, a myslím, že to nebyla špatná volba. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie, která dokáže konkurovat i slavnému Scary movie. Paroduje se tady snad vše, co se parodovat dá a není to jako u ostatních filmů, kde se to nejlepší vyplácá hned na začátku, tady je to všechno pěkně rozvrstvené do celého filmu, takže se nikdo nudit nemůže. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

priatelia, nie je toho už DOSŤ?! toto bola zatiaľ najtrápnejšia a najpríšernejšia paródia, akú som kedy videl (a to som ich videl veru dosť) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Třikrát jsem se zasmál. Zbytek se táhne v duchu hrozné nudy. Pokud nevíte, co od filmu čekat, tak vězte že silně připomíná Scary movie. Snímek paroduje vesměs stejné filmy stejným způsobem. S tím obrovským rozdílem, že tady se vtipem hrozně šetřilo. Sbírku stokrát viděných scének nemohu hodnotit nijak vysoko. Slabá hvězdička. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu TĚŽKÝ úlet parodující všechno možné, pokud možno rovnou parodie. V učebně němčiny se hajluje, nováčky je třeba pořádně zmlátit, úvodní scénu jsme už viděli snad stokrát... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přihlouplá parodie. šlo z toho vytěžit mnohem víc. Pár scén bylo celkem vtipných ale jako celek to vůbec nefungovalo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Polotrápne, ale miestami to má lepšie a zábavnejšie pasáže ako SCARY MOVIE. Dávam 2*, ale prežil som to bez vážnejších problémov... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na Scary Movie to nemá ale má to pár dost vtipných scén jako scéna ve sprše atd.. ke konci to pak ztrácí humor a šmrnc. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5... Aj keď sem-tam to zaváňalo poriadnou trápnosťou, bavil som sa dobre, napriek tomu, že to je len taký ďalší odvar scary movie...Potešilo aj parodovanie "netradičných" hororov ako Christine, aj to, že tvorcovia vedia, že točia brak a len si to skrátka užívajú a tak máme do činenia s ďalšiou ľahkou "debilnou" zábavkou, ktorá neurazí a občas padne vhod,napríklad keď si človek potrebuje prečistiť hlavu od diplomovky a štátnic:))) ()

Jinny odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdo sakra nečeká bergmanovské intelektuální mlčení, ale co mám říct, když jsem u parodie usínala? Vraťte se, ZAZ, ať se zas můžeme zasmát bez výčitek svědomí, že ten film je vlastně debilní a jestli se mu smějeme, pak... jsme možná tak trochu debilní taky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se vzpomene parodie na Vřískot, každý si jistě vybaví hlavně Scary Movie. Ne všichni však mají tento druh zábavy rádi. Již menší počet lidí však ví, že v roce 2000 vznikl i tento kousek s dosti pochybným názvem. Proč pochybným? Přestože je totiž v názvu obsažen i odkaz na Friday the Thirteenth (Pátek 13), tak jde jen o další z nepovedených vtípků samotných tvůrců. Kromě Jasonovy masky na začátku, se tu totiž neobjeví vůbec nic, co by mělo něco s tímto slasherem společného, nebo scény které by byly parodovány. O trošku lépe (no záleží, z jakého úhlu pohledu se na to podíváte) na to bylo Tajemství loňského léta. Místo SMS tu teenageři dostanou papírky s výhružkou a několikrát se opakuje scéna, cože dělali minulý rok – samozřejmě pozměněné. Ono totiž záleží, kdo si na onu osudnou událost zrovna vzpomíná. Většina děje však alespoň vzdáleně připomíná zápletku Vřískotu a podle toho to i vypadá. Některé vtípky jsou zábavné, ale většinou jde jen o přehlídku trapných momentů, sexuálních nebo dvojsmyslných narážek a tvůrčí stupidity. Nechybí však několik shotů (třeba reklama na bonbony Mentos, taneční Thriller od Michaela Jacksona, nebo Pobřežní hlídku), které diváka alespoň trošku pobaví. Rádoby humorných scén tu byla celá fůra a parodovaly se i scény z jiných filmů (z rozdílných žánrových odvětví), ale jen málokterá dokázala diváky skutečně pobavit svým důvtipem. Scary Movie bylo v tomto ohledu daleko lepší. Kvality to tedy moc nepobralo, ale znám celou řadu mnohem horších parodií, takže i z tohoto důvodu se nakonec uchýlím k trošku většímu hodnocení, než jsem měl původně v plánu. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba, nemůžu si pomoci. Úvodní scéna s honičkou kolem stolu a pak ta s odmaskováváním vraha mě lámou v pase. Parodie jsou prostě můj šálek kávy a tahle se fakt povedla. Jeden fórek za druhým a Tom Arnold je naprosto geniální. Parodická imitace Vřískotu a Tajemství loňského léta se samozřejmě nabízejí a dalo by se říci, že na čas parodiím daly zase druhý dech, mimo těchto filmů narazíte taky na Pomádu, Christine, Hvězdné války, Pobřežní hlídku atd.... Pokud bych si někdy musel vybrat, zda mě pobavilo více Scary Movie nebo tohle, tak tohle jednoznačně vede. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale mě tenhle film připadá fakt o hodně lepší než Scary Movie 1 a 2 dohromady. Rozhodně není tak trapně nechutnej a mnohem vtipnější ()

Reklama

Reklama