Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Když se dlouholetý starosta Marseille rozhodne předat otěže svému vybranému nástupci, náhle se rozpoutá nelítostná bitva o vládu nad městem. (Netflix)

Recenze (11)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

První evropský monstprojekt Netflixu, která má k dispozici působivé marseillské genius loci a nebojí se ho náležitě produkčně použít, jede ke své vlastní škodě až příliš dle not, které byste od každé správné novodobé "kujeme korupční pikle, vrážíme si kudly do zad a bereme to komplexně napříč všemi sociálními vrstvami společnosti" quality TV čekali. Když si to ovšem zrovna pouze neodškrtává povinné body toho co dobře znáte odjinud a začne to být i trochu více samo sebou, tak tomuto mixu zámořského Bosse, italské Suburry a Franckova předchozího politického seriálu není mnoho co vytknout. Snad jen neustálé bezmála až směšné "zvyšování sázek" skrze rádoby dramatické zatmívačky/přechody s echt vypjatým hudebním podkresem a úsměvné zpomalovačky. Obsazení hlavních rolí sednoucí (samozřejmě v čele s gargantuovským Depardieum), zato s několika málo vedlejšími to až tak slavné po stránce výkonů není. Každopádně solidní ničím výjimečný počin s pomalejším rozjezdem, jehož největším problém je, že v tomto žánrovém ranku se dá pochodit i podstatně lépe a že z Francie v posledních letech vylezl nejeden výrazně lepší seriál čili kvalitativní laťka je přeci jen nastavena výše. Co si ovšem zaslouží speciální zmínku (a přebijí kvalitu seriálu jako takového), tak je neskonale stylová úvodní znělka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ew. Tak tohle je fakt špatný. Mizerná režie v kombinaci s amatérskou kamerou (v jedné epizodě někdo vyloženě zkoušel natočit dialog ze všech možných úhlů a zoomů jen ne z toho správného, nepochopitelně) a tím nejbéčkovějším možným scénářem rozhodně není věc, kterou bych od Netflixu kdy čekal. A to dokonce ani v případě, že se jedná o čistě francouzskou produkci. Hudba k smíchu, herci afektovaní, logika si vzala dovolenou, baví tak vlastně jen prostředí krásné Marseille a fakt, že je tu během 8 epizod víc sexu jak za 5 řad Game of Thrones. A ještě navíc ve slow-motion. Místy jde tak mnohem spíš o nechtěnou parodii klasik jako Boss nebo House of Cards, rozhodně ne hrdého následovníka. Což je zkrátka škoda. 4/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

K ničemu to nebudu přirovnávat, ale myslím, že hodit Marseille do škarpy je škoda. Nejvíc jsem se asi obávala Gérarda, protože jsem si nebyla jistá, jestli to ustojí........asi i fyzicky ( ale prostříhané to bylo tak, že se do výšek a schodů moc nehrnul). A starostu tudíž zahrál velmi dobře. A že to přesně takhle chodí při volbách je každému úplně jasný. Čím větší mačetu najdete na druhého, tím líp. Za sebe jsem byla spokojená. 3*/ 4* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Mě to technicky nepřišlo špatné, dramatické předěly s dramatickou hudbou byly trochu jak pěst na oko, stejně tak jsem nějak nepochopil důvod arabského kvílení co by úvodní znělky, nijak mě ani neuchvátily ty dvě promiskuitní kurvičky ála starostova dcera a sakretářka Barrese, ani jsem moc nepobral chování manželky po zjištění nemoci, jako kdyby za to její muž mohl. To politické hašteření a intriky nakonec nebyly špatné, ale ta rodinná provázanost tam byla zbytečně navíc, ačkoliv si zjevně tvůrci mysleli opak. Celkově to mělo světlé chvilky, ale mělo to být chápáno jako minisérie - otevřenost konce mi dává jen poznat skutečnost, že se konce příběhu už nedočkám, případné pokračování budu již ignorovat. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Marseille je (špatně) opajcovaný Boss. Pokud jste ho viděli, Marseille vás zklame, a pokud ne, prokažte sobě laskavost a pusťte si radši právě Bosse, nebo náhodnou sezónu The Wire. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslední době doslova zasypal diváky celou řadou skvělých seriálů, proto jsem si od tohoto francouzského projektu hodně sliboval, jelikož přenesení House of Cards do ponurého a korupcí prolezlého Marseille znělo jako óda pro mé uši. O to více jsem bohužel zklamán, jelikož o zákulisí politiky či nějakém nelítostném souboji dvou hlavních rivalů, kde padá jedna hlava za druhou, se nedá mluvit. Naopak by se tento seriál dal přirovnat k leckteré latinskoamerické telenovele, jelikož tak hloupý scénář s absolutně nelogickou zápletkou leckdy připomíná spíše Esmeraldu než ono kýžené House of Cards či Gomoru, na což si tvůrci chvílemi zdatně hráli. Neříkám, že je to špatný seriál, naopak začíná velmi slibně, má skvělé herecké obsazení, vynikajícího Gérarda Depardieu, zajímavé momenty, ale ke konci se bohužel změní v něco, co celé předchozí snažení sráží neskutečně dolů a tvůrci budou mít plné ruce práce, aby si v avizované druhé řadě vylepšili reputaci. Moje hodnocení 55%. ()

vobrn 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná změna v produkci Netflixu po záplavě US seriálů a to přesto, že je to zatím francouzsky s EN titulky. Je to takové House of Cards goes Europe. Méně nažehlené, krásná Stéphane Caillard a zvratů dostatek. A od doby HBO samozřejmě povinná sexy scéna v každém dílu. Je to až pekvapivě drsné a otevřené - asi proto se to francouzské kritice nelíbilo. Jinak je to však běžný dobrý seriál. ()

Pilgrim6 

všechny recenze uživatele

Francouzský pokus o House of Cards, který mu bohužel nesahá ani po paty. Příběh je poměrně klišoidní, laciné sex-scény (druhá hlavní postava víceméně spí se vším, co se pohne). Dlouho jsem zvažoval jestli 2 nebo 3 hvězdy, nakonec o fous tři a to díky Depardieu (který hraje, i když moc vlastně ani moc nehraje), domácí (evropskou) tvorbu, sympatické postavy (které se bohužel perou se slabým scénářem), město Marseille a přece jenom příběh zaujal natolik, abych sezónu dokoukal. Marseille bude mít i druhou sezónu, tak snad tentokrát dostaneme něco kvalitnějšího a doufejme, že Depardieu půjde i do druhé série. PS: Narozdíl od některých mi úvodní znělka přisla velmi povedená. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Je to tak prvoplánovo poskladané, že keby tam nebolo toľko šteklivých, pardon, prvoplánovo šteklivých scén, tak by som povedal, že je to sfilmovaný príspevok do literárnej súťaže žiakov druhého stupňa. Zvládol som to asi do polovice tretieho dielu, potom už tie intrigy boli tak nezáživne nenápadité, že som prial všetkým postavám, aby nakoniec prehrali. Jedna hviezda za to, že nenatočili druhú sériu. Mimochodom veta „This show contains product placement“ nabrala u tohto seriálu nový význam. Och... ()

Reklama

Reklama