Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jak mám sakra tuto podívanou seriózně, či smysluplně okomentovat? Hele, každopádně, že se ze Sharknada stane kultovní série, bylo jasné již od začátku, a celé je to vlastně jen o tom, kam jsou v podstatě tvůrci žraločích tornád schopni až zajít, kolik jsou toho schopni diváci ještě unést a otázkou tak jen zůstává, co je, a jestli je, tuto šílenost vlastně vůbec schopno něco zastavit. Ve čtvrtém díle tedy máme další smršť neuvěřitelných dialogů a scén, které si do té doby jen těžko dokázal ve filmu kdokoliv byť jen představit, tady jsou ovšem veškeré mantinely záměrně bořeny a opravdu jen musí každý s otevřenou hubou čučet, co všechno se v tom filmu vážně odehrává. Na nějakou logiku, soudnost a kvalitu v jakémkoliv ohledu tu tvůrci naprosto rezignovali, že měli minimální rozpočet je také absolutně nerozhodilo, prostě zde jen totálně brakovým způsobem zpracovávají své nejšílenější nápady, kterými přivádí svět v úžas a navíc se jim daří získávat do svých filmů i čím dál více známých béčkových „skoroherců“, zde tedy konkrétně „zazářili“ David Hasselhoff a Gary Busey, ikdyž hlavní atrakcí Sharknada i nadále zůstává Tara Reid, ta jede fakt na férovku 8D. Zápletku asi jinak nemá cenu moc rozebírat, to je prostě neřízená střela, kdy nemá nikdo šanci ani tušit, jakým směrem se celá ta šílenost zrovna v danou chvíli vydá, a úroveň efektů je pak naprosto nekompromisní, jen by mě tedy fakt zajímalo, jestli jsou i ony tak špatně zpracované záměrně, nebo za to může prostě jen tvůrčí a studiová zoufalost. Já v tom ale nyní, po čtvrtém díle, už spíš vidím vykalkulovanost a záměr, což není rozhodně vůbec dobře, uvidíme každopádně dál, s čím se ještě vytasí v pětce, já bych ale řekl, že sérii už dochází evidentně dech. Jen si pokládám otázku, zda-li je to dobře, či naopak, přeci jen na vytvoření něčeho takového nemá každý koule a nuda při tom také tedy rozhodně nehrozí. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou (ještě relativně seriózně pojatých) dílech této překvapivě populární ságy céčkové kvality se tvůrci konečně odhodlali jít cestou absurdně šílené bezhlavé debility, která se už nebere vážně ani trochu, což sérii pochopitelně svědčí. Žraloci ve vesmíru z třetího dílu jsou již překonáni, nastupují lávonáda, krávonáda, roponáda, ohňonáda a radioaktivní bleskonáda, která je pochopitelně potřeba hnát přes Niagarské vodopády, aby se z nich ta radioaktivita smyla. Logika na nule, aspoň se ale pořád něco děje a je to už tak moc dementní, že se na to dá díky tomu celkem zábavně koukat. Pokud tedy překousnete obecně amatérské a neumětelské zpracování od režie přes úroveň triků až po herecké (ne)výkony. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako som od pokračovania neskutočne zlej až zábavnej série Sharknado čakal, je to veľmi nápadité, vtipné, plné skrytých aj otvorených paródií na iné filmy padlých hercov séria (Myslím teba Hasselhoff) ako star wars, baywtach, terminator atď. Ale hoci to bolo možno troška vtipnejšie ako minulá časť, už to bolo moc preplácané a ďalšiu časť by som si už neprosil. Ale tak či onak je to neskutočná zábava. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Trojka byla prdel jak svině, když se na scéně objevil Hajzlhof a potom ve vesmíru se Stevem likvidovali žraloky světelnýma motorovkama, chcal jsem smíchy. Bohužel tahle série pokračuje trendem co sudé pokračování to průser. Vtipu ubylo, debilní neherctví už se za 4 filmy prostě okouká a těch pár vtipných scén jako je žraločí defibrilátor nebo několikanásobné porodné ze žraloků už nestačí. A ani camea se nijak nepovedli. U téhle série platí, že si je vědomá své debility, ale filmový masochisti si prostě přijdou na své a podpora fandů filmového braku a lidí bez mozku co to žerou doopravdy vynesla téhle sérii takovou popularitu, že se vesele točí dál. Ferrante je zrůda bez špetky talentu a docházejí mu debilní nápady, které jsou tak absurdní, až jsou prostě vtipný. Ve čtyřce je to nuda, trapnost a jednou za dvacet minut slušný fór. Pětku ještě dám, ale jakmile bude šestka, už se asi znovu mučit nenechám.30%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No vidíte! A ani to nebolelo! Takhle by se mi na asylumácký filmy koukalo s lepší chutí, když vím že se aspon parkrát zasměju s doměním, že oni to dělaj za učelem nás taky pobavit. Naprostá přehnanost stejně jako trojka..opět jsem se neuvěřítelně zasmál nad sem tam nějakou přehnanou scénou.. je to trash, ale zábavnej trash.. a to mám rád. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)
  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)
  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)

Reklama

Reklama