Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (95)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uplynulo päť rokov od posledného Sharknada. Planéta Zem je pred Sharknadom chránená špeciálnym projektom, ktorý z vesmíru zabraňuje vzniku Sharknada. Fin Shepard je stále národným hrdinom a prichádza do Las Vegas. Z ničoho nič sa však na oblohe objaví niečo, čo nikto nečakal. Sharknado je po piatich rokoch späť a je silnejšie než predtým. Finovi tak nezostáva nič iné, ako vykonať to, čo mu v živote ide najlepšie. A to je zachraňovanie sveta pred lietajúcimi žralokmi. - Moderná žraločia TV klasika z USA je po roku späť a opäť prináša súboj rodinky úžasných proti lietajúcim žralokom. V podstate sa oproti minulej časti nič nezmenilo, ale stále si to udržalo vyššiu úroveň ako úbohá dvojka. Sharknado má oproti iným hororom od The Asylum jednu obrovskú výhodu. Tá nespočíva v hereckom obsadení, ktoré je taktiež zložené z hercov, ktorých zrejme nikto iný nechce, ale v tom, že sa tu človek nemusí pozerať na hodinu nezmyselných dialógov medzi otravnými postavami, ako to býva u iných hororov od tohto štúdia. Sharknado je nabité neprestávajúcou akciou, ktorá samozrejme pôsobí skôr úsmevne, ale aj to sa počíta. Prekvapila ma prítomnosť fighterov z ťažkej váhy v UFC Roya Nelsona a Franka Mira. Tí boli ešte na začiatku roka v top 10, ale keďže sa radšej venujú 'zmysluplnejším' veciam ako je tréning, už sú odtial preč. Frank nedávno neprešiel drug testom a zviedol to na klokanie mäso, takže by som nebol prekvapený, keby nabudúce vycúval zo zápasu kvôli zraneniu zo súboja so žralokmi. + herečka z Sharknado 2, Charlie's Farm a Sharknado 3 + herečka z Sharknado 3 + herec z Piranha 3DD a Sharknado 3 + herec z Piranha 3DD + herečka z V/H/S/2, Burying the Ex a A Blood Story + herečka z V/H/S: Viral + herec z Sharknado 2 a Sharknado 3 + herečka z Halloween II, Hatchet III, Seed 2, Contracted: Phase II a Tales of Halloween + herec z Texas Chainsaw 3D ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Karibský rozjezd parádní, pak to bohužel krapet sláblo, ale pořád skvělá zábava pro opilé stádo diváků. Jen ty mecha nebyly tak vtipný, jak bych očekával! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To, že poster k nejnovějšímu Sharknadu připomíná poslední Star Wars, není čirá náhoda. Tenhle díl už je totiž mega sci-fi. Z ohyzdný Tary se stal kyborg, co chytá z nebes padající automobily, lítá vzduchem jako trochu anorektičtější postavička z Marvelu a kromě motorovky jí z ruky vyjde i světelnej meč - samozřejmě za doprovodu hlášky "nechť tě provází síla". Steve Sanders tu mlácením a kopáním do žraloků už jen potvrzuje svůj status největšího "kick ass" borce všech dob, při čemž Chuck Norris musí doma pukat závistí. A Sharknado? To se tu postupně mění v Oilnado, Firenado, Lightingnado, Frozenado, Cownado (!) a nakonec i na Nukenado. Je to chujovina, už ani ne tolik vtipná, ale pár hlášek se povedlo a celkem pobavilo i cameo dvou plavčic z Baywatch. Ale pětku už, prosim, NE! Já se na tu zrůdičku Taru fakt nemůžu koukat! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slabší než třeba trojka, co se týče nějaké přestřelenosti (trojka je recesistický odpad!). Buď mě už absolutně po tom všem nedokáže v týhle sérii nic překvapit, nebo se prostě tvůrci z Asylum drželi moc při zemi. Nebo jsem čekal mnohem větší parodizování Star Wars. Fin Shepard ale nikdy nezklame. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že fušerský béčkový režisér Anthony C. Ferrante si chce svoju pochybnú karieru postaviť na sérii "Sharknado". Natočil tohto hnoja už štyri časti a chystá sa v tom pokračovať i naďalej. Prvý film som ešte nevidel, ale zhliadol som dvojku a trojku. Nestačil som sa čudovať čo je to za absurdná kokotina. No a štvrtá časť je ešte o niečo viac uletenejšia. Nukleárne "Žraločie tornádo 4". Je to odpad? Asi ano. Je! Ale zo zvyku a kvôli prestarnutému Dávidovi Hajzelhoffovi tomu dám aspoň jednu hviezdičku. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow Sharknado! No jo tak Asylum má definitivně svou oficiální značku s oficiální hudbou a dalšími trademarky. Úvod v Las Vegas byl ještě fajn titulky ve stylu Star Wars asi nejlepší nápad pak ještě ta zahajovací akce ušla, ale jak se postupně na scéně začnou zjevovat další a další různá náda, tak je jasný, že Asylum už se jenom za každou cenu snaží překonat samo sebe, ale ten nápad začíná bejt vyždímanej do mrtě. Trojka byla asi vrcholem série a říkal jsem si po ní, že bych ještě jeden díl dal, ale teď už si říkám, že by to mohlo skončit. Ovšem Asylum evidentně nic nezastaví a tak tohle rozhodnutí není v mých rukou.40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná sérii, ví, do čeho jde, a pokud neví, jeho chyba. Opět skvělá parodie na spousty filmů se spoustou krve a roztrhaných těl. na začátku jsou Star Wars, na konci připomínka Apokalypsy Jízdou valkýr. Kromě jiných připomínka na Indiana Jonese a Dobyvatele ztracené archy, Star Trek, Pobřežní hlídka, Buckaroo Banzaie či Christine. A mezi řadou postav se mihnou i Elvis a Tina Turnerová. Je radost sledovat všechny ty nápady a vtípky s masakrovanými postavami. Se špičkovými triky by to byla super podívaná, ale ztratila by kouzlo jistého neumětelství. Snad jedinou výtku bych měl, proč se postavy neschovaly do krytu...jenže pak by nedošlo na citaci z Čaroděje ze země Oz, tudíž nakonec OK. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Do čtveřice žraločí Stýv se všema zatočí. V poušti ještě nebyli, i tam je však pobili. V galaktickém Vesmíru dojde snad už ke smíru. Díky Stývoj s rodinou můžu na dovolenou. /// Až budu zase někdy u moře, tak než vlezu do vody, pořádně se rozhlídnu, jestli není poblíž Stýv. Protože kde je Stýv, tam je i žralok. Nasrali jste mě, že Scerbová tu neukázala svoje dva herecký talenty, ale naštěstí rychle dorostla juniorka Ňúmenová, takže ve vašem případě za odměnu sesírám na vás mocné Shitnado! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kterýpak jiný snímek se může pochlubit tím, že se s přibývajícími pokračováními efekty hrůzostrašně kvalitou propadají, a to nejen k naprostému animačnímu dnu, nýbrž hluboko pod něj. Celý tento díl se táhne ve víru neustále expícího tornáda, které už zdaleka není obaleno pouze žraloky, nýbrž nově i ropou, ohněm, elektřinou, ba dokonce i jadernou energií a nějakou tou připletenou krávou. Opravdu by mě zajímalo, jak probíhá takový běžný natáčecí den. Na vymýšlení něčeho takového je třeba mít hodně velkou zásobičku podpůrných prostředků. Hrozně se mi líbí směr, kterým se tento snímek vydal. S absurditou zašel do těch největších extrémů a funguje to. Rozhodně ne po celou stopáž, nicméně je k nalezení tolik momentů, které mají potenciál takřka stát se kultovními. Sharknado je snímek plavící se ve svém vlastním žánru. Dokonce nechybí ani troška romantiky. O obrovském nadhledu tvůrců nechť svědčí například zrychlené závěrečné titulky. Velmi příjemná oddechovka. Těším se na další díl. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou (ještě relativně seriózně pojatých) dílech této překvapivě populární ságy céčkové kvality se tvůrci konečně odhodlali jít cestou absurdně šílené bezhlavé debility, která se už nebere vážně ani trochu, což sérii pochopitelně svědčí. Žraloci ve vesmíru z třetího dílu jsou již překonáni, nastupují lávonáda, krávonáda, roponáda, ohňonáda a radioaktivní bleskonáda, která je pochopitelně potřeba hnát přes Niagarské vodopády, aby se z nich ta radioaktivita smyla. Logika na nule, aspoň se ale pořád něco děje a je to už tak moc dementní, že se na to dá díky tomu celkem zábavně koukat. Pokud tedy překousnete obecně amatérské a neumětelské zpracování od režie přes úroveň triků až po herecké (ne)výkony. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No vidíte! A ani to nebolelo! Takhle by se mi na asylumácký filmy koukalo s lepší chutí, když vím že se aspon parkrát zasměju s doměním, že oni to dělaj za učelem nás taky pobavit. Naprostá přehnanost stejně jako trojka..opět jsem se neuvěřítelně zasmál nad sem tam nějakou přehnanou scénou.. je to trash, ale zábavnej trash.. a to mám rád. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Trojka byla prdel jak svině, když se na scéně objevil Hajzlhof a potom ve vesmíru se Stevem likvidovali žraloky světelnýma motorovkama, chcal jsem smíchy. Bohužel tahle série pokračuje trendem co sudé pokračování to průser. Vtipu ubylo, debilní neherctví už se za 4 filmy prostě okouká a těch pár vtipných scén jako je žraločí defibrilátor nebo několikanásobné porodné ze žraloků už nestačí. A ani camea se nijak nepovedli. U téhle série platí, že si je vědomá své debility, ale filmový masochisti si prostě přijdou na své a podpora fandů filmového braku a lidí bez mozku co to žerou doopravdy vynesla téhle sérii takovou popularitu, že se vesele točí dál. Ferrante je zrůda bez špetky talentu a docházejí mu debilní nápady, které jsou tak absurdní, až jsou prostě vtipný. Ve čtyřce je to nuda, trapnost a jednou za dvacet minut slušný fór. Pětku ještě dám, ale jakmile bude šestka, už se asi znovu mučit nenechám.30%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozerateľné od prvých dvoch sekúnd, kedy sa spúšťa nezvratný autoreflux. Tara Reid vyzerala naposledy dobre niekde v Sexy Party pred dlhými rokmi. Dnes má tvár homoida a polovičnú váhu, takže pripomína zábery z koncetračných táborov, aj z toho polovicu tvoria plastické materiály. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na hercích je znát, že vědí, že točí ptákovinu, a podle toho si to užívají a schválně přehrávají. Nemá smysl se tu zamýšlet nad dějem nebo logikou, tohle je věšák na hlášky, parodické prvky a stupňování původního nesmyslu se žraločími tornády ad absurdum (kdy už vzduchem poletuje fakt ledacos). Film se otře o Hvězdné války, Star Trek, Pobřežní hlídku, ComicCon, Texaský masakr motorovou pilou, Carpenterův horor Christine, a v Kansasu několikrát zparoduje Dorotku a Čaroděje ze země Oz. Občas to vtipné je, častěji moc ne, v prostřední části tomu dochází dech, ale pořád to pobaví. Nakonec jsem se těšil na další -nado, ničení ikonických památek různých měst a další parodie jiných filmů a TV produkce. A to nejsem Američan, takže mi spousta popkulturních odkazů zákonitě utekla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Asylum a Syfy opět „nezklamali“ a po roce přišli s dalším pokračováním této céčkové série. Když se v roce 2013 objevilo na scéně první Sharknado, bral jsem to ještě s přehledem a docela jsem se u této ujeté brakové podívané i pobavil. Byl jsem zvyklý, že Asylum produkuje filmy, které nejsou pro každého, ale docela jsem na nich jednu dobu ujížděl. Jenže to jsem neměl ještě tušení, jakým že směrem se tato série vydá. Každý další díl překonává svým stupidním scénářem ten předešlý a pomalu i já začínám docházet k závěru, že všichni zúčastnění (tedy hlavní atrakce v podobě vyhaslých hvězd) to už prostě nemají v hlavě v pořádku. Pochybuji, že jim Asylum platí závratné honoráře, tak proč si ještě více špinit své jména… Ferrante je však asi kouzelník. S rozpočtem 3000000 dolarů obvolal své staré známé, zda zrovna nemají dojednanou schůzku na pracáku a jestli si za pár dnů nechtějí trochu přivydělat. Scénárista Levin se nedávno zřejmě dostal z odvykací kůry, kde během sledování nových Star Wars: The Force Awakens, na kus papíru v deliriu narychlo sepsal nový scénář, na který mu Asylum kývlo. Bylo jen potřeba rychle sehnat i pár nových tváří, aby to mělo šmrnc. Gary Busey a Steve Guttenberg neměli zrovna do čeho „píchnout“ a tak na rychlo kývli. No a zestárlé Alexandra Paul a Gena Lee Nolin měly nejspíš za to, že je Hasselhoff bude zase prohánět v červených plavkách po pláži. Ten jejich „štěk“ nestojí ani za řeč. Takže je vám asi jasné, že kvalita filmu šla oproti minulému dílu ještě o stupínek níže a to jsem žil v přesvědčení, že to už snad ani není možné. Úvodní titulky ve stylu Hvězdných válek někoho jistě dokáží rozesmát, stejně jako akčnější začátek. Tady jsem byl ještě docela spokojený, protože jsem si už zvykl na ten Finův velkolepý příchod na scénu. Žraločí čelisti cvakají, krev stříká do všech stran, dokonce se objeví i několik opravdu humorných situací, ale potom už jsem jen zíral s otevřenou pusou a neustále si protíral oči, zda nemám halucinace já sám. Během následujících minut dojde k několika proměnám tornáda (zrovna podle toho co mu stálo v cestě) a na scénu přichází i velice kuriózní způsoby eliminace žraloků či jejich využití. Že nemáte zrovna po ruce motorovou pilu, nebo resuscitační přístroj? To vůbec nevadí (zvláště v tomto filmu). Sharknado 4 už tak pomalu ale jistě kleslo na úplné dno odpadní stoky a jediné co jej alespoň chvíli drželo nad vodou, byla úvodní dvacetiminutovka a několik humorných situací.20% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém dílu dosáhla CGI svého vrcholu likvidací žraloka na lavičce, záběr jsem si třikrát vrátil, než jsem uvěřil tomu, co jsem viděl, respektive neviděl, a pak jsem se deset minut snažil přežít záchvat smíchu, jaký jsem už dlouho nezažil. Tvůrci tohoto paskvilu zřejmě zareagovali na ohlasy diváků a pokusili se předstírat, že jim jde hlavně o humor, proto se do děje dostaly odkazy na Čaroděje ze země Oz, Terminátora, Iron Mana i Pobřežní hlídku, ale faktem zůstává, že opravdovou zábavu mi opět připravili tam, kde jsem se smát asi neměl. Nedokázal jsem rozklíčovat, jestli mysleli vážně tohle: žraločí, písečné, kamenné, ropné, ohnivé, elektrické, lávové, dobytčí a nukleární tornádo. Podezírám je, že to mysleli smrtelně vážně a hvězdička za nechtěný humor je znovu nemohla minout. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, všechen zbytek těžké munice tvůrci vystříleli v trojce a na čtvrtý díl zbyly už jen menší kalibry. Ani zkázy Las Vegas, Hooverovy přehrady, nebo Grand Canyonu, prostě nemůžou konkurovat raketoplánu, Hasselhoffovi na Měsíci a žralokům rejdícím ve vzduchoprázdnu. Scénář je prostě oproti předchozí trilogii výrazně chudší a celkově nepříliš nápaditý a stereotypní. Hasselhoffova role je tentokrát dost ubohá, Guttenberg se jen mihne, Ziering je nemastný neslaný a jeho motorovka už příliš provařená, jeho všechny děti otravné... Nejlepší postavou je tedy asi parádně vytuněná kyborgyně Tara Reid - i když se jmenuje, vypadá i hraje jako pornoherečka, bavila mě nejvíc. Ale i čtvrté Sharknado je pořád docela slušná zábava, jeho triky jsou stále nádherně mizerné a scénář opět totálně zhulený. A vlastně přece se něčím originálním čtyřka pochlubit může, a to obohacením angličtiny o několik novotvarů, třeba o "bouldernado", "oilnado", "firenado", kansaské "cownado" a několik dalších "-nados". Do případné pětky navrhuju nějak zakomponovat třeba emzáky, zombie, upíry, nebo aspoň nazisty uvnitř zeměkoule, jinak je další úpadek neodvratný. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že trojka byla co se absurdity týče vrcholem, ale Asylum se i tentokráte překonalo. Problém je, že díky tomu nekonečnému sledu šíleností ztratila většina z nich svoje kouzlo. A je to škoda, protože některé nápady byly úžasně pitomé. Buď jak buď, tohle téma už je vytěžené, tak uvidíme, jestli si to Asylum uvědomí, nebo přijde ještě s pětkou. ()

Reklama

Reklama