Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký film byl natočen podle úspěšné knihy spisovatelky a scenáristky Marii Rodgersové. Vděčné komediální téma o záměně matky s dcerou se posléze dočkalo ještě dalších dvou zpracování v roce 1995 a 2003. Hlavní hrdinka Ellen Andrewsová je rozvedená, věčně zaneprázdněná žena, která prožívá krizi ve vztahu se svou dospívající dcerou Anabel. Každá má svůj život plný překážek a svých problémů. Ani jedna příliš nerozumí té druhé. Obě dvě si navíc závidí život. Matce se zdá výhodnější být mladou a někoho poslouchat na slovo, zatímco dceři připadá skvělé být dospělou a rozkazovat. A tak v pátek třináctého obě nahlas vysloví své přání - být tak v kůži té druhé! Talisman, který jim dal Elsin nápadník to splní. V okamžiku si vymění těla a mají možnost prožívat jim náležející každodenní životní situace. V komedii ze života uvidíme mladičkou Jodii Fosterovou v roli dcery a Barbaru Harrisovou jako její matku. Film získal nominace na tři Zlaté globy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

nash. 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání.. Jodie Foster byla nepříjemná až nesnesitelná, Barbara Harris vypadala spíš jako zfetovaná než jako přestěhovaná puberťačka, humor poněkud jednoduchý a těžko dohledatelný (přemýšlím, jestli jsem se alespoň jednou zasmál), zápletka poněkud krkolomná a řada scén kolísala mezi přetažeností a trapností.. John Astin byl sice kouzelný, ale zachránit to nedokázal.. remake s J.L.Curtisovou a L. Lohan dopadl o několik tříd lépe a to ve všech ohledech ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Závěrečná honička v autech si nezadá s mnohými akčními krimi... :) Viděli jste už jinde policejní auto přejíždět most po zábradlích? No dobře, novodobý remake Mezi námi děvčaty je možná o špetku zábavnější, ale to vůbec neznamená, že by se na tohle nedalo koukat. Oproti zmíněné předělávce tady Annabel (14letá Fosterová) hraje pozemní hokej a dělá akrobacii na vodních lyžích a vůbec je tahle verse, natočená čtyři roky po vydání knižní předlohy Marie Rodgersové, taková dětštější. Ale milá. ()

Reklama

elle 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechová komedie, která připomíná styl 50. let. Rovnátka Jodie Foster fakt nesluší, ale s obtížnou rolí děsné holky a pak mamkovského nemehla ve škole se pere dost slušně, ale opravdu mě překvapila Barbara Harris jak jako elegantní mamka a pak hlavně jako cáklá, sportovní holka v těle třicátnice. Něco v příběhu snad zestárlo, ale přesto je to milé, svěží a disneyovsky rodinné (v dobrém i ve zlém). ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem taky viděla původní Freaky Friday. Na remakovanou verzi s Lohan a Curtis ale zdaleka nemá. Ta je pro mě výjimečnou komedií se skvělým scénařem a dobrými hereckými výkony, která srší nápady a vtipem. U této původní verze z roku 1976 však o takové propracovanosti mluvit nelze. Je zde sice onen dobrý námět, ale bohužel slabší herecké výkony, slabší nápaditost a občasná nezáživnost. Jediné opravdové plus je pro mě mladá Jodie Foster v hlavní roli - třešinka na jinak poměrně fádním dortu. ~(2,5)~ ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jestli se mi na tomto filmu něco líbilo, tak jsou to spíš "crazy" pasáže s Barbarou Harris (matka) - zmatky v domácnosti, baseball se synem ... , a taky pár originálních nápadů z automobilové honičky. Původně jsem byl jen zvědavý na Jodie Foster (dcera), v této roli mě ale zklamala - nemá (narozdíl od Barbary Harris) asi výrazný komediální talent, a už vůbec ne ve čtrnácti letech. V dramatické poloze byla výborná už v těch letech (např. Ozvěna léta - 1976), pro komedii ale postrádá dostatečně širokou škálu výrazů v mimice. 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Charlene Tilton v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama