Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký film byl natočen podle úspěšné knihy spisovatelky a scenáristky Marii Rodgersové. Vděčné komediální téma o záměně matky s dcerou se posléze dočkalo ještě dalších dvou zpracování v roce 1995 a 2003. Hlavní hrdinka Ellen Andrewsová je rozvedená, věčně zaneprázdněná žena, která prožívá krizi ve vztahu se svou dospívající dcerou Anabel. Každá má svůj život plný překážek a svých problémů. Ani jedna příliš nerozumí té druhé. Obě dvě si navíc závidí život. Matce se zdá výhodnější být mladou a někoho poslouchat na slovo, zatímco dceři připadá skvělé být dospělou a rozkazovat. A tak v pátek třináctého obě nahlas vysloví své přání - být tak v kůži té druhé! Talisman, který jim dal Elsin nápadník to splní. V okamžiku si vymění těla a mají možnost prožívat jim náležející každodenní životní situace. V komedii ze života uvidíme mladičkou Jodii Fosterovou v roli dcery a Barbaru Harrisovou jako její matku. Film získal nominace na tři Zlaté globy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

1mikeF 

všechny recenze uživatele

Zajímavostí je mladá Jodie Foster. I bez ní se jedná o koukatelnou věc u které zabřednu po páteční pařbe, když potřebuji v sobotu vypnout tělo a mozek. Na nic jiného asi tento film nemá a ani se o to nesnaží. Přesto má toto téma o chlup větší potenciál. Za nevyužití možností beru jednu hvězdu a dávám dvě. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jestli se mi na tomto filmu něco líbilo, tak jsou to spíš "crazy" pasáže s Barbarou Harris (matka) - zmatky v domácnosti, baseball se synem ... , a taky pár originálních nápadů z automobilové honičky. Původně jsem byl jen zvědavý na Jodie Foster (dcera), v této roli mě ale zklamala - nemá (narozdíl od Barbary Harris) asi výrazný komediální talent, a už vůbec ne ve čtrnácti letech. V dramatické poloze byla výborná už v těch letech (např. Ozvěna léta - 1976), pro komedii ale postrádá dostatečně širokou škálu výrazů v mimice. 50% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem taky viděla původní Freaky Friday. Na remakovanou verzi s Lohan a Curtis ale zdaleka nemá. Ta je pro mě výjimečnou komedií se skvělým scénařem a dobrými hereckými výkony, která srší nápady a vtipem. U této původní verze z roku 1976 však o takové propracovanosti mluvit nelze. Je zde sice onen dobrý námět, ale bohužel slabší herecké výkony, slabší nápaditost a občasná nezáživnost. Jediné opravdové plus je pro mě mladá Jodie Foster v hlavní roli - třešinka na jinak poměrně fádním dortu. ~(2,5)~ ()

elle 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechová komedie, která připomíná styl 50. let. Rovnátka Jodie Foster fakt nesluší, ale s obtížnou rolí děsné holky a pak mamkovského nemehla ve škole se pere dost slušně, ale opravdu mě překvapila Barbara Harris jak jako elegantní mamka a pak hlavně jako cáklá, sportovní holka v těle třicátnice. Něco v příběhu snad zestárlo, ale přesto je to milé, svěží a disneyovsky rodinné (v dobrém i ve zlém). ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Proč je remake lepší než předloha? Protože remake nemá zbytečný voiceovery a zbytečnou zběsilou akční scénu na konci. O obou filmech ale platí, že jsou herecky bezvadně zvládnutý, přičemž u toho původního jako bonus člověk může obdivovat herectví mladý Fosterový a u toho novýho se smutkem v očích vzpomínat na dobu, kdy Lohanová ještě nebyla ochlasta a fetka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Charlene Tilton v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama