Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (211)

tchempi 

všechny recenze uživatele

Zbytek republiky film nestráví, ale velký problém s ním budou mít i diváci na Ostravsku (k nimž se řadím). Nejde ani tak o to, že v Ostravě žádná činná šachta už několik desítek let není, že je dějová linka prosťoučká, dialogy trapné a některé "vtipy" jsou obšlehnuty z jiných filmů. Problém tkví v tom, že všichni (i zkušení) herci brutálně přehrávají a mluví dialektem typu - Pražáci si myslí, že takto mluví Ostraváci. Řiť kruliča. Mluvime sice kratce, hodně kratce, ale ne takto idiotsky afektovaně. Pokud měl být film poctou Ostravě, vyzněl naopak jako její parodie. Pochopil bych, kdyby toto „veledílo“ natočili přespolní a robili si tím z Ostraváků cypy (cyp = hornický učeň, ale také urážka). Ale že tu filmovou sebevraždu spáchali domácí...? ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

CHAPU , že to neni kurde na Oskara , to je nam jasne . De tu o to se uvolnit a zrelaxovat z tej šedi , kurde . Trochu se to povedlo . Par gegu , žadna zapletka , fajnova Zuzka i ten Kikinčuk , no dobre složeni . Igor tam sednul a to je hlavni , bo kery iny by to měl robit . Ja su tak středně spokojeny . Ma to rezervy, ale když to oko přivřu , tak dobre . Kurde dobre . Ovšem kerisik chachar i děvucha temu daju meně , to je mi buřt , bo tak ma byt . Jaka doba , take nazory . No nic , idu na šichtu , Zduř . ()

rekurseman 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. To, že to komentují čecháčci, kteří o Ostravě slyšeli leda tak v novinách se nepočítá. Film má jednoduchý lineární příběh, který nemá žádné vykolejení. Vše je jasné od začátku až do konce. Což u odpočinkového filmu není nic špatného. Co se týče hlášek a mluvy. Na ostravsku se mluví o hodně ostřeji a používají se peprnější výrazy. Ve filmu se hodně se slovy šetřilo a bylo to uděláno tak, aby i Praha rozuměla a nebyla zmatená jako vždy. Za nás Ostravaky fajn film. Btw. celé kino se smálo jak ději, tak vtipům na toho zmrda Bakalu. Prostě super film. Lepší než cypoviny od Trošky. PS: pražáci a rádoby intelektuálové by na to neměli chodit. Zbytek diváků si to užije a uvidí jak se tady paří a píchačky chtějí píchat. Btw. komentáře typu: "celý film se jen pije"....olala...to, že si někdo dá ráno slivovici je zcela běžné. Když neřídí, tak je to okej na prokrvení. A pivo na žízeň? Co je na tom sakra divného. Někteří by si měli honit ocasy nad jinými filmy a třeba honit ocasy s Troškou, k němu taky patříte. ()

Grendysa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem příležitost se zůčastnit premiéry... Prostě dávám 1* za Ostravu a celkovou výpravu jelikož jsem Ostravák. 15% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Asi to měla být komedie, ale nějak mi tam nepřišlo nic k smíchu. Humor za každou cenu opravdu nemusím. Navíc totálně příšerné obsazení a velmi prostinký scénář. Pár Ostraváků jsem poznal a byli to normální lidi, ne takovéhle figurky, nebo spíše kreaturky. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Tak to já se docela pobavil. Vůbec jsem nedal na místní hodnocení, které je úplně mimo. Dobrý fórky, skvělá hudba, lehký příběh a slivovice. Snaha hovořit po ostravsky je tu vážně znát a všichni by to měly především ocenit a ne držkovat. Každý, kdo ostravštinu zná, moc dobře ví, jak těžké je ji napodobit. Kdyby mluvily v čisté ostravštině, tak potřebujeme dabing. Čisté 4 za film, pátou dávám jako kompenzaci. Komu se film líbil, přihoďte hvězdu. Stávka. ()

Saxos odpad!

všechny recenze uživatele

Toho, kdo vypustil tuhle novou českou komedii, bych šoupnul do odlehlé šachty a zasypal tunou hlušiny. Klady: soundtrack na 4 hvězdy. Zápory: film na mínus 5 hvězd. ()

ČR odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla urážka geniálních ,, Deníků Ostrawaka,,... Vrcholem byli někteří herci, kteří kurwili náš krásný dialekt svým ,,švédským akcentem,,. Odpad Odpadowski. ()

kaesko odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je výsměch všem Ostravákům? Díky takovéto "srač**" si pak mnoho lidí myslí, že Ostraváci jsou úplně blbí, neumí mluvit, mluví jen sprostě a krátce apod. ()

Coolidge 

všechny recenze uživatele

Tak Vážení, nevím na co si tu hrajete. Ale rozhodně to nebudou kritici z Hollywoodu, a stejně tak si ani tento film nehraje na blockbuster. Kamera, režie, herecké výkony tím tenhle film asi jen těžko zaujme. Jeho cílová skupina je naprosto jiná. Vezměte si flašku slivovice, dejte si tři panáky a začněte se dívat. Během filmu si co chvilku dejte panáka a snad pochopíte o čem tento film je. Film nebyl natočen, aby zaujal masy, ale aby pobavil a mě rozhodně dostal do kolen. U tohoto filmu jde o debilní hlášky a ty jsme pochopil a skvěle se pobavil. Dodávám že i s přítelkyní, která z je z Čech. Zasmál jsem se více než u trapné komedie s Adamem Sedlerem. A proč jsme dal 5 hvězdiček? Normálně bych dal čtyři, protože jsem se u filmu bavil, ale trvalý zážitek ve mě nenechal, ale nakonec jsem dal 5 abych filmu zlepšil reputaci a trošku Vás namíchl :-) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Nepovedená snaha o připomenutí razoviteho regionu ostravskeho, která nezaujme ani příběhem, ani legračními momenty, kterých je poskrovnu, ani dialogy s chacharským nářečím, které jsou místy až předimenzované a prvoplánovité. S ohledem na Igora Chmelu a několik vtipných hlášek a okamžiků, uděluji milostivých 20%. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Po komerčním úspěchu Babovřesek tu máme Ostravavřesky, sice ne úspěšné, ale stejně trapné. Veškerý humor vychází jen z toho, že všichni mluví kratkym zobakem, což sice přinese občas vtipnou hlášku, ale děj je naprosto pitomý a herci se pitvoří, aby z toho vytřískali alespoň náznak legrace. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Kdyby to všecko odehráli rodilí ostraváci, tak by to hodnocení bylo 2x lepší. Ten film zabíjí hlavně ta "jakože ostravština". ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Neviem... miestami troška smiešne (možno kvôli dialektu, ale naozaj v Ostrave som nikoho tak nepočul rozprávať - možno som sa nepohyboval po správnych častiach), príbehom skôr nuda ako zábava. Nebolo tam nič čo by ma donútilo pozerať film po druhej reklame v televízii. ()

Reklama

Reklama