Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (211)

oskiii 

všechny recenze uživatele

Jsem Ostravák. Ten film není nejhorší...ale ten dialekt. Až na dvě tři výjimky se zbytečně moc tlačí na pilu a není to přirozené. Slovní obrat “čumět jak Spiderman na biolit”...tak se tady nemluví. ()

mikruu odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli to mělo mít cosi společného s knihou "Denik Ostravaka", tak se někdo zatraceně seknul. Je to trapárna. A Ostraváci takhle nemluví. Pár známých tam mám. ()

zlamic odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest zúčastnit se premiery. Tohle není film do kina aby za to lidi platili. Fascinovalo mě jak po něčem, kde celé kino poposedává tváří se všeljak, pak někdo může přijít za režisérem a plácat ho po ramenou. ()

ocepek 

všechny recenze uživatele

Film postavený na tom , že ostravaci maji kratke zobaky. Sakra teďˇjsem prozradil pointu, největší fór filmu. To je ubohý. ()

kamilek2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je jednoznačně nejhorší film roku.Blahopřeji, štábu , že se jim to v závěru roku takhle povedlo. Dali si opravdu záležet. Je to komedie to je žánr co letí a aby to byla ještě větší zábava okořenili to umělou ostravštinou (geniální to je teda legrace samo o sobě). Potlačili příběh a dali sociální podtón v propouštění horníků (to aby tam bylo trochu vážného tématu). Herecké výkony- pro jistotu tam nejsou. Jednoznačně skvělé, letošní plyšový lev je doma. Těším se na pokrčování Větnamec Vietnamský, s umělou větnamštinou to bude taky legranda " ty šla na dobrá film ". ()

psekera odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel jak hodnotit. Ale nakonec rozhodl nekompromisní rozum. Film má mít předlohu v geniální knížce aspoň tím se film chlubí - ale z té knížky tam opravdu mnoho nezůstalo a rozhodně né ta podstata. Film má ukázat region Ostravsko - výsledek mi připomněl Tv inscenace z komunistické éry, kdy se v Praze točili jako, že příběhy z USA a všichni se tvářili děsně americky. Má to být komedie - ano jsou tu úsměvné momenty, ale z hodně trčí taková herecká umělost a přehrávání. A poslední důvod který rozhodl. Ten film nemá děj ! - já ten film nemůžu ani nikomu převyprávět, prostě tam není pointa nic. Proto nakonec bez bodu. ()

tmag22 odpad!

všechny recenze uživatele

Další , hřebíček do rakve našeho filmu. Co je na té Famu učej ? Ať štáb v čele s režiserem vrátí diplomy a lidem vstupné. Místo točení filmu by radji měli odfárat .... . Raději jít na lobotomii než na tenhle film. ()

vlcekmirek odpad!

všechny recenze uživatele

Netočili to pražaci? Bo to s Ostravu ma společne akorat exteriery. Dialekt je tak nějak přizpusobeny tomu, jak nas chcu pražaci vidět: Trotli z Ostravy s malym intelektem a velkym ,,humorem" (HAHAHA) . Děj jak z Dikobraza, zapletka žadna. Jako vždy, obraz lidí z Ostravy zpitvořen podle představ pražáků. Četli vůbec autoři tohoto paskvilu předlohu, na kterou se odvolávají? Byli se před napsáním scénáře aspoň podívat, jak se v Ostravě žije? Máte pocit, že Deníky Ostravaka dělalí z lidí blbce? Ano, nejsme upjatí, jako čecháčci, ale nejsme pitomci, za jaké nás má praha. (Nejsem nevzdělanec. Malé ,,P" v názvu města praha není důkazem mé nevzdělanosti, nýbrž výraz neúcty k ,,nařazené" rase) 1 hvězda za exteriéry Ostravy. PS: Pokud jste četli Deníky Ostravaka, musíte vědět, že autor nebyl havíř, ale pracoval ve Vítkovicích. Ocelové srdce republiky se Ostravě neříkalo kvůli šachtám, ale kvůli rozvinutému průmyslu na vysoké úrovni. A jen díky praze je i tohle minulost... PSs: Víte o tom, že v Ostravě už šachty hezkých pár let nefungují, takže havířů je tu pomálu? ASI NE, ŽE? OPRAVA: Pokusil jsem se na to po letech podívat podruhé a fakt se to nedá. Ani tu hvězdu za exteriéry Ostravy si to nezaslouží. ()

ingPeters 

všechny recenze uživatele

Po úvodních obavách milé překvapení... Ostravák si na nic nehraje. Igor Chmela je skvělý, nevtírá se a nepitvoří. Úžasná je i Jitka Smutná. Děj je jednodušší, nějaké složitosti ale asi nebyly ani záměrem. S Ostravou a ostravštinou se film vyrovná s nadsázkou ale se ctí. Už podle reakcí je ale vidět, že si vás film buď získá, nebo odradí. ()

Vector18 

všechny recenze uživatele

Film se mi hodně líbil, hlavně asi proto že jsem z Ostravy. Jako komedie super ale asi to pár lidí nepochopí(hlavně ti co nejsou z ostravy). Film ukazuje stereotypy ostraváků které si někteří lidé vyloží jako pomluvy. Mě osobně se to hodně líbilo i když znám pár lidí kterým moc ne.80% ()

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

Překvapivě, v této trapárně, nemluví většina herců pražskou ostravštinou. Např. Chmela ... u mě dobrý. Dvě trapné lopaty u něj na kvartýru jsou skutečně bonusem Ostravska, naštěstí se vyskytují opravdu jen v šachtách a výkopech, a není jich tak moc, aby nutně museli reprezentovat ve filmovém kuse polovinu ostravské populace. Zato pravý Ostravák (ostravačka) mluvící cigánštinou, je čistě pražský výmysl. Ostraváci hovoří nejspisovněji v celé zemi. Tónika, frázování a další aspekty řeči jsou nejblíže kodifikované češtině, jak ji prezentuje Ústav pro jazyk český Akademie věd. Není to z mé hlavy, je to výsledek opakovaných průzkumů. Chce-li Ostravák mluvit ponašimu (pražák by řekl póóó Óóstrááávskýýýý), pak tak hovoří. Ostravák si Szlonsztinu mezi svými dovednostmi udržuje, neb takto mluvil tata, děda, babka - a navic je fajna -, ale používá ji prakticky jen v "partyji". Mno, byly v minulosti trapnější Ostravštiny ve filmech. V Ostravakovi Ostravskim je situace konečně, po desítkách let, lepší. Jinak mě film docela bavil. Je to sice slabé, ale je to komediální žánr a na reálnost se nehraje. Jen... až budu velký, fakt zajdu za našim ředitelem, ať mi povypráví tajné plány o budoucnosti firmy. Těším se jak maly synek, jak si fajně pokecame. ()

DarkSikorski 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Párkrát jsem se i uchechtnul některým hláškám. Takže jednu za snahu. Ale proti původnímu tedy psanému Deníku Ostravaka, je tohle pára z lejna. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel není co řešit - normální divák musí dát odpad....já, jakožto ostravačka, dávám 2* (bo tak my vely rozum:-) a rychle pryč.... ()

cmeldova 

všechny recenze uživatele

Jsem rozená Ostravačka a 25 let života jsem tam žila...je fakt, že přesně jak je ve filmu se tam opravdu už nemluví. Přesto jsem našla gegy, které mě pobavili a vzhledem k používanému slangu nebude každý rozumnět. Film jsem si představovala jinak, trhák to není. Ale nemůžu říct, že by mě vyloženě otrávil. Dávám slabou dvojku za to že jsem se neunudila k smrti a že jsem se i chvílema pobavila ()

vilis_11 

všechny recenze uživatele

Kurva, jak může nějaký vyjebanec do piči natočit film o Ostravácích a ani jednou se tu nebyl podívat. To, že ti čuráci chtěli přestřelit pochopím, ale slyšeli kurva vůbec, jak se Ostraváci baví? Pořád jsem do předešlých vět vložil těch "ostravských" výrazů málo. Pořád jich je více, než v celém filmu. Mrdat buzeranty. ()

Reklama

Reklama