Reklama

Reklama

Sedm divů starověkého světa

(seriál)
  • USA Seven Wonders of Egypt, Greece and Rome
všechny plakáty
USA, 2004, 3x52 min

Hrají:

John Shrapnel (vypravěč)

Obsahy(1)

Každá z částí starověkého kulturního světa měla své vlastní divy. Pojďme prozkoumat sedm divů Řecka, Egypta a Říma... Podivuhodné stavby, které se zrodily pod rukama starověkých civilizací Egypta, Řecka a Říma člověka fascinují už mnoho generací. Nyní se poprvé objevují společně v jednom seriálu, který zachycuje jejich velkolepost, majestátnost a čirou velikost v plné kráse. Hledání Sedmi divů starověkého světa nás zavede z Akropolis k velkým pyramidám, do Kolosea a nakonec až ke Sfinze. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Metal Lordom, že ten názov bol zvolený nešťastne. Dokument rieši Rím, Grécko a Egypt, čo nemá so siedmimi divmi skoro nič spoločné - hoci treba povedať, že jeden div bol v Egypte, až 5 bolo v gréckom svete, 0 bolo v Ríme (ani nemohli byť, nakoľko ich spísal Herodotos a neskôr Filón) a 1 bol v Mezopotámii. Napriek tomu však dokument prináša spústu zaujímavých informácií. Takže len kvôli názvu nebudem hodnotiť nižšie. https://dokumenty.tv/sedm-divu-starovekeho-sveta-komplet-1-3-dokument/ ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Zase další dokument, kde se člověk nechal zblbnout českým názvem.....Chystal jsem se na shlédnutí s tím, že se dozvím něco o klasickým 7 divech světa....pravda, rozdělení na 3 díly mě trošku překvapilo, čekal jsem, že bude třeba každý díl vyhrazen jednomu divu.....ale když jsem zjistil, že to není o 7 divech světa, ale o 7 architektonických divech v jednotlivých starověkých uskupeních - Řím, Řecko a Egypt - tak mě to mírně zklamalo. Pravda, člověk se dozví o zajimavých památkách, které by časem i rád navštívil osobně....tu 4* bych tomu dal jen v případě, že by název dokumentu v češtině nebyl tak matoucí. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Když pominu zavádějící český název, tak vlastně nemám co vytknout, dokument je dobře udělaný a rozhodně jsem se obohatil hodně nových informací. ()

Reklama

Reklama