Reklama

Reklama

David Attenborough: Velký bariérový útes

(seriál)
  • Česko Velký bariérový útes (více)
Velká Británie, 2015, 2 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nikde na světě neexistuje větší soustava korálových útesů. Tři tisíce útesů se rozprostírají po délce dvou tisíc kilometrů. Poznejte jeho pod hladinou skryté krásy... David Attenborough se vrací na nejmagičtější místo na Zemi, kterým je Velký bariérový útes. V nejmodernější ponorce Triton se ponoří pod vlny a setká se s miniaturními zvířecími staviteli útesu, který se stal okouzlující podmořskou říší divů. Pak vystoupá do nebes, aby získal rozhled a úplný obrázek o jejich rozsáhlém projektu. Velký bariérový útes je ohromnou živoucí stavbou a zároveň domov tisíců živočišných i rostlinných druhů. David zjišťuje, že útes, který známe dnes, je mnohem mladší, než vědci odhadovali. Nakonec se dozvídá o úplně nových informacích: výzkum potvrdil, že obyvatelé útesu tvoří složité společenství zvířat spojené pozoruhodnými vzájemnými vztahy. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je král (nejen) dokumentů a i tenhle stojí za to. Tento nesmírně moudrý pán jím tentokrát osobně provází, v devadesáti vleze do ponorky, poskytuje poutavý komentář a další strhující záběry. A také fantastický a svým způsobem nesmírně děsivý proslov na konci třetího dílu, který se bohužel nejspíš už za pár let stane krutou realitou. Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, ale co je zřejmé, je to, že tenhle dokument je prostě úchvatný a bez chyby, prostě takový, jaký ho umí natočit jen Sir David a BBC. Za mě 100%, protože je zajímavý nejen informačně, a nejen svými záběry, ale také má v sobě veliké poselství. A díl ze zákulisí natáčení je možná ještě zajímavější. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Je neskutočné, ako David Attenborough dokáže zladiť obrazovú časť so skvelým komentárom. Jeho filmy, tento ani zďaleka nevynímajúc, sú skutočným zážitkom a jediné, čo ma desí je, že za nie dlhú dobu budú už iba filmy, pretože ani oceány donekonečna nevydržia nepriateľskú činnosť človeka. Všekaz je synonymom termita, i keď by mal byť synonymom človeka. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama