Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 323)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tři písničky, které v ultimátní vánoční mozaice zazní, nejsou jen kulisou, ale jakýmsi dvanáctým hráčem na hřišti: Christmas is all around....All I want for Christmas is You.... All You need is LOVE. ACTUALLY, nejvíce se mě dotkly dvě linie, jež končí smutně. Mají v sobě něco z té osudové nevyhnutelnosti, jako když poznáte cizího, přesto nepochopitelně blízkého člověka a nějaká překážka vám zabrání poznávat ho dál. Když váš společný příběh končí ve vzduchoprázdnu a vy se marně ptáte, jestli je možné vrátit se do bodu nula, jestli je možné přátelit se s někým, kdo k nám cítí víc. Poprvé jsem LA viděla v kině s někým takovým, a tak pro mě už napořád tou vánoční láskyplností probleskují tu a tam melancholické paprsky a lítost, že i když ten můj příběh skončil šťastně, někoho jiného můj happyend zranil. A proto si k Love Actually musím pouštět ten místy cynicky a shazovačný komentář režiséra a herců, abych se v tom sladkém vánočním těstu neutopila. Venku začíná sněžit. Come on and let it snow... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Armstrong: 1. Kelly Clarkson - The Trouble With Love Is ,2. Dido - Here With Me ,3. Maroon 5 - Sweetest Goodbye/Sunday Morning ,4. Norah Jones - Turn Me On ,5. Wyclef Jean - Take Me As I Am (feat. Sharissa) ,6. Eva Cassidy - Songbird ,7. The Calling - Wherever You Will Go ,8. The Pointer Sisters - Jump (For My Love) ,9. Joni Mitchell - Both Sides Now ,10. Lynden David Hall - All You Need Is Love ,11. The Beach Boys - God Only Knows ,12. Texas - I’ll See It Through ,13. Sugababes - Too Lost In You ,14. Craig Armstrong - Glasgow Love Theme ,15. Otis Redding - White Christmas ,16. Billy Mack - Christmas Is All Around ,17. Olivia Olson - All I Want For Christmas Is You , ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Že se u toho pokaždé dojmu, až brečím jak Jan Nedvěd během strahovského koncertu, nemění nic na tom, že je to nechutný manipulativní kýč. Prostě přesně v duchu Vánoc. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vánoční šlágry slepující několik banálních medailonků jakože o lásce, leč ve většině případů jde hovořit spíše o sexuálním zaujetí, které se nám tu předvádí jako ten nejvyšší cit (čest výjimkám). To množství příběhů si zálibně prohlíží svou kurióznost, jež je zábavná pouze v případě krásně cynického zpěváka. Tou kuriózností omlouvá nevěrohodnost svých postav (je to přece zábava, premiér, který obchází dlouhou ulici, aby našel svou milou či pár který se seznámil při točení erotické scény, holky dělící se o jednoho chlapa z banálního důvodu) a množství postav nejspíš berou jen jako výmluvu pro jejich plochost, neboť: "No nebyl čas je vylíčit." Nighyho hlášky jsou ale vtipné, pročež silné **. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vy, kdo byste někdy platili zlatem za pouhou špetku dobré nálady, vás všechny zvu do předvánočního Londýna. Mám za sebou mnoho zhlédnutí a repliky předříkávám nazpaměť a stejně si mě před chvílí Curtis zase ukradl tak, že se myšlenkami nedokážu zcela vrátit. V Lásce nebeské je všechno a tudíž se tam najde i něco, co vám třeba nesedne. Jenže je toho v ní zároveň tolik úžasného, že když sečtu stydlivé chlapíky Hugha Granta a Colina Firtha, triumfálního Billa Nighyho, nezapomenutelně krásnou Keiru Knightley, nenápadného anděla Rowana Atkinsona nebo několikavteřinové cameo kouzelné Elishy Cuthbert, vychází mi příliš mnoho dokonalosti na jeden film. Nejlepší romantická komedie a jedno z mých top 10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď už ste taký úprimný... akú najlepšiu babu ste mali v posteli?“ – „Britney Spearsovú.“ – „Uff.“ – „Žartujem.“ – „Vďakabohu.“ – „Bola strašná.“ V prípade takého sympatického filmu, akým dozaista je LÁSKA NEBESKÁ Richarda Curtis (doteraz spoľahlivý scenárista – DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NOTHING HILL), to nehovorím rád, ale počet protagonistov kvalitu nerobí. Hoci talent a láska k romantickému žánru (ktorý Briti vedia výborne kombinovať s komédiou) je vidieť aj z vesmíru. Napriek tomu na jednu strhujúcu scénu (preslov Hugha Granta na tému „Priateľ, ktorý nás zastrašuje, už nie je našim priateľom“) pripadá niekoľko scén, ktoré neodsýpajú ako by mali/mohli a v horšom prípade sú dokonca nudné (čo ale určite nie je prípad „predstieračov sexu“). Pri takom počte postáv sa niet čomu čudovať, dvojnásobne ak bol strihač lenivý a vianočnej snímke ponechal neštandartnú dĺžku cez dve hodiny, čo je miestami vyčerpávajúce. Napriek tomu je výsledkom bombasticky obsadený film, ktorému fenomenálne dominuje zrejme najzábavnejšia postava celého filmu, brutálne dobrý Bill Nighy ako prestarnutý rocker, ktorý dobre vie, že naspieval poriadnu sračku, ale „nebolo by svieže, keby som bol tento rok na čele hitparády ja a nie tí 17-roční dobre opálení chlapci?“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/romantika/187-laska-nebeska-60- ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou silenou sladarnu, ale nakonec to byla prijemna a velice nadprumerna romanticka komedie. To, ze se to cely sklada z jednotlivejch scenek mi prislo jako docela dobrej napad, protoze kdyz se jedna nelibi tak je hned za chvily jina . Ale me se libili vetsinou vsechny (a je uplne jedno, ze nektery scenky nebyli moc originalni a byli uz videny jinde). Samozrejme vzdycky nejsou perfektni, nektery lepsi a nektery horsi, ale vylozene spatna mi prisla jenom jedna - scena s Colinem Firthem jak jeden druhymu nerozumel a kecali stejny kraviny, to bylo fakt trapny. Naopak nejvic se mi libily sceny s Billem Nighym, ten fakt nema chybu. Taky byli dobry sceny s tim klukem co jel do ameriky (bohuzel nevim co to bylo za herce). Jen je skoda, ze tu nebylo vic Billyho Boba Thorntona a Rowana Atkinsona. Co se tyce hercu, vsichni pusobily prirozene a do role se skvele hodily. Jen se mi nak nezdal Hugh Grant, choval se spis jak pubertak, nez jak premier. I kdyz ma film dve hodiny, tak jsem se ani na okamzik nenudil, a ty dve hodky utekli strasne rychle, za coz krome vyborne napsanejch postav a dialogu, skvelejch hercu a vybornejm scenkam (nekdy smutny, jindy vtipny, ale skoro vzdy vyborny) muze skvele vybrana hudba. Jedna z nejlepsich romantickejch komedii, ktera si tech 5* zaslouzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Každá dobrá romantická komedie má dva tři vrcholné okamžiky, jako je setkání na vrcholku Empire State Buildingu v Samotáři v Seattlu, zmoklá Andie MacDowellová ve Čtyřech svatbách a jednom pohřbu, rvačka Granta a Firtha v Deníku Bridget Jonesové... Láska nebeská má takových momentů asi pětadvacet. Skoro každý z deseti paralelních příběhů se mohl stát základním kamenem samostatného filmu, ale Richard Curtis vybral opravdu jen to nejlepší, nejvtipnější, nejdojemnější. A to doslova, protože první sestřih měl čtyři hodiny. :-) Takže už expozice, podbarvená písní Christmas is All Around a SKVOSTNOU hudbou Craiga Armstronga, navozuje takové to mrazení, jaké se dostavuje až na konci podobných filmů. Absolutně nechápu opatrné recenze snad ve všech novinách a časopisech, protože jestli TOHLE není dokonalé romantická komedie, tak už nic. Mám jednu jedinou výhradu: na DVD je cca půlhodina vystřižených scén (musíte vidět!) a nejenže jsou stejně kvalitní, jako ty, které ve filmu zůstaly, ale dohromady o dost obohacují postavu Emmy Thompsonové (zvlášť vedlejší zápletka s jejím synem Bernardem). Je škoda, že diváci, kteří Lásku nebeskou viděli v kině nebo ji shlédnou v televizi, jsou o to ochuzení. Vážně by byl takový problém, kdyby byl film ještě o půl hodiny delší? I tak ale jednoznačných 100% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak už to mám konečně za sebou. Neotřela romantická komedie se super obsazením, v mnoha epizodách jdoucí proti zavedeným klišé. Dva výstupy Rowana Atkinsona byly úžasné. Dík. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších romantických komédií. Tento žáner vôbec nemusím ale aj motyka občas vystrelí a tu sa strieľa obzvlášť hustým kalibrom. Vynikajúca mozaika rôznych podôb lásky, vrcholiaca Štedrým večerom. Vynikajúce herecké výkony všetkých zúčastnených (špeciálne Bill Nighy). Filmu by síce prospeli nožničky (príbeh angličana ktorý odchádza do USA) ale aj tak sa z nepochopiteľných príčin teším na DVD , kde bude film ešte o 80 min. dlhší. A mimochodom po tomto filme už nebude Vašim sexidolom Britney Spears (nemá adekvátne hodnotenie) . Najdôležitejšie na koniec .... Deti nekupujte si drogy ....staňte sa hviezdami a dostanete ich zadarmo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších, nejromantičtějších a nejzábavnějších komedií jakou jsem kdy viděl. Výborné herecké obsazení, kde se mi nejvíc líbil rocker v podání Billa Nighyho. Určitě snímek, který by neměl chybět o žádných Vánocích...... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Aby ten příběh nebyl moc jednoduchý , je jich tam rovnou hodně , což je možná trochu na škodu. Ale pravda je , že je stále na co se dívat. Všichni herci hrají skvěle a Hugh Grant jako premiér a Billy Bob Thornton jako prezident mě vyloženě rozesmáli , krásná ( asi už typická ) rolička Rowana Atkinsona. Pěkné , pěkné , pěkné , fakt jsem si to užila. Jen malá poznámka, kdyby střihač použil nůžky a pár motivů vystříhal, bylo by to dokonalé. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný britský romantický film, který dokazuje, že romantický nemusí být nutně snímek béčkové kvality a trapných dialogů pro svobodné matky. Ve filmu se sešlo spousta špičkových herců právě z těchto snímků, k tomu mnoho krásných hereček, ale výsledek opravdu stojí za to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Děkuju pane. Měla jsem tušení, že první den nějak poseru." Chtěl bych ze středu zálohy režírovat hru FC Barcelona, ale tento snímek mi dokázal, že nejsem jedinej, kdo něco chce. Třeba malej Sam chce zpěvačku Joannu. Jeho nevlastní táta Daniel chce Claudii Schiffer. Koho chce Claudia se v průběhu psaní komentáře nepodařilo zjistit. Ministerskej předseda chce svou prostořekou asistentku Natalii. Americkej prezident chce taky Natalii. Harry chce svou manželku Karen, ale možná šilhá na stará kolena i jiným směrem. Peter chce svou manželku Juliet. Nejlepší Peterův kamarád Mark chce také jeho manželku Juliet. Brilantní lingvista Jamie chce svou portugalskou uklízečku. Exhibicionista Billy Mack chce vyhrát hitparádu. A když Barca pohrdá mými neocenitelnými službami, tak se chci aspoň jednou za čas pobavit u skvělýho snímku Láska nebeská. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V recenzi na Lásku nebeskou Tomáš Baldýnský prohlásil, že při sledování si budete přát, aby Richard Curtis byl scénáristou i vašeho života. Čím to, že můj život píše scénarista z ochotnického spolku Dolních Kotěhulek? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tenhle kobercový nálet na divácká srdce mě baví snad ještě víc než dřív. Kdyby se vynechala zbytečná linie o cestě do Ameriky, nebylo by co vytknout. Megaromantická klasika nejen pro (před)vánoční čas. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama