Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 325)

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Tak toto Američané neumí. Tento film je tak nádherný, že je mi až hamba si ho pouštět jindy než o Vánocích. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

There's nothing you can do that can't be done. Nothing you can sing that can't be sung. Nothing you can say but you can learn how to play the game. It's easy. All you need is love. Lennon měl pravdu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Několik fantastických příběhů a pár těch průměrných. Příběh malého zamilovaného "bubeníka" je skvělý díky výbornému Liamu Neesonovi. Ema Thomson a Alan Rickman jsou asi nejsilnějším párem celého filmu. Nejvýraznější postavou Hugh Grant, jehož postava premiéra je krásně zábavná. Colin Firth a jeho scéna takřka identického dialogu ve dvou jazycích je prostě nezapomenutelná. A takhle by se dalo pokračovat dál, ikdyž kvalita ostatních je už ve srovnání s výše zmíněným o něco horší. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Krásný britský film plný skvělých herců. Viděl jsem ho už mnohokrát, ale vždycky si ho můžu pustit znovu. Nevím, jestli chválit víc Alana Rickmana, prodavače Rowana Atkinsona, nebo úžsaného zpěváka Billa Nighyta. Prostě můj nejoblíbenější romantický film! ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Takova taskarice, kterou drzi nad vodou jen herecke vykony a nektere vtipne gagy - jinak beztvara brecka o nicem (hlavne mi chybela nejaka celkova idea nebo alespon "pitoma/mala" myslenka, ke ktere bude film smerovat). ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově sametově krásné. 'Překvapivě'. Richard Curtis hazarduje na hranici kýče, to si musíme přiznat, ale jak je vidět, vlastní recept, kterým si většinu publika získal na svoji stranu. Pulzující kladná energie, civilnost, hudební doprovod, pojetí rádoby mimochodem, Grantův ministerský předseda, výčet jen několika málo možných přostředků, díky kterým dosáhl výborného výsledku. Skutečně film, zaručující po jeho zhlédnutí dobrou náladu. Škoda pouze stále rty špulící Keiry Kneightly. Jenže Billy Bob v úloze prezidenta USA některé slabší herecké výkony kompenzuje.:) A tabulka s nápisem ' Ringo Rulez' může být jen pomyslnou třešínkou na dortu. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

S opakovaným sledováním si kritickým okem uvědomuji stále více nedostatků a to především totální absenci jakkoliv duše a děje díla. Kromě lásky a povrchního vnímání krásy a štěstí dějové linky nic nespojuje. Film však svou vnitřní prázdnost nahrazuje poutavými scénami, úsměvnými či vtipnými scénami a skvěle zahranými postavami v podání, především britských, filmových hvězd a hvězdiček Celé tak působí jako skvěle napsaný a dokonale natočený hudební klip o délce přes dvě hodiny. I přes všechna tahle negativa zůstává a zřejmě ještě nějakou dobu zůstane Láska nebeská jednou z vánočních romantických klasik. Velice pravděpodobně zaslouženě, protože jeho sledování i po několikáté dokáže lidi zabavit a tak nějak se to hodí ke svátečnímu duchu. (85%) (původní hodnocení z roku 2008: 95 %) ()

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film pro štědrý večer nebo předsilvestrovské odpoledne. Tak velkolepému hereckému obsazení by se mohlo vyrovnat jen velmi málo filmových kousků. Klidně bych si nechal od krásné Nathalie nosit čokoládové koláčky. Scéna s vyznáním lásky pomocí transparentů nemá chybu. A nezklamal ani Rowan Atkinson. Přesto však jsou romantické komedie žánr, který mi na strunu moc dobře nehraje. Vánočním koledám nijak nefandím, a i když mám rád sladká jídla a skořice mi voní ze všeho nejvíce, tenhle slaďoučký, marcipánový, medový a pocukrovaný konec mi moc nechutnal. Asi jsem na tento film moc velký realista. ()

capák 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek romantickejch komedií, ale Láska nebeská má oproti ostatním jasně navrch. Sentimentu je tady na můj vkus sice pořád dost, ale všechno to působí tak nenuceně a přirozeně, že to filmu prostě musíte odpustit a užívat si spoustu těch příjemnejch pocitů, který ve vás pozvolna vyvolává. Stejně tak se ani Láska nebeská nevyhne několika předvídatelnejm scénám a klišé typickejch právě pro romantický komedie, ale pokud se přes to dokážete přenýst a dívat se na film s nadsázkou, nebudete litovat. Některý příběhy jsou předvídatelný, jiný jsou ale originální a nevšední a tvůrci nám tak dokazujou, že láska může mít spoustu podob. Závěr je pak úžasným vyvrcholením milýho a laskavýho filmu a zároveň spojením téměř všech jednotlivejch příběhů, který se po celou dobu prolínaj, jednotlivý postavy se potkávaj a zase se rozcházej tak, jak je tomu v životě. Vynikající scénář, perfektní herecký výkony mnoha známejch tváří v několika nezapomenutelnejch rolích a skvělá hudba. Povolte uzdu svý romantický duši a čeká vás krásnej zážitek. Láska nebeská je nejlepší romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl řešit, jak moc reálné jednotlivé příbhy jsou. Film na výbornou plní svou úlohu romanticko-relaxační ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Ukažte mi lepší romantickou komedii! Přiznávám, že jsem jejich velkým fanouškem a trochu jim nadržuju, ale to nic nemění na kvalitě Love Actually. Vemte v potaz několik příjemných hereckých výkonů, vánoční čas, krásné propojení několika životních osudů a faktor Richard Curtis. Spojením těchto bodů vznikne film, který hravě strčí do kapsy veškeré své žánrové kolegy Notting Hill počínaje a Four Weddings and a Funeral (a to je co říct!) konče. Love Actually je film pro všechny kategorie diváků, který dle mého názoru nemůže urazit ani ty největší mrzouty a hnidopichy. Doporučuji pustit v předvánočním čase a otevřít si k tomu lahev červeného. Garantuji umocnění zážitku. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Romantickým komediím se většinou vyhýbám obloukem. Nemám ráda ta přeslazená gesta, dialogy, atd.atd. Přesto jsem si Lásku nebeskou pustila a opravdu věřila, že film po půlhodince vypnu, ale jaké to bylo překvapení, že si mě tento úžasný snímek získal. Příběh je krásně optimistický, veselý, vtipný, dojemný, nádherně lidský a uvěřitelný. A právě díky tomu, že sledujeme příběhy několika postav, tak se za celých 130 minut nestane, že by snímek jaksi drhnul nebo ztrácel dech. Byl by hřích opomenout brilantní herecké obsazení a herecké výkony....P.S. - Neznám lepšího vyžilého rockera než je Billy Mack :-) Bill Nighy je v tomto snímku BEZKONKURENČNÍ!!!!! ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Hodnocení v tomto případě odpovídá zejména (+ - konstantní, ale zcela subjektivní) míře zábavnosti a hereckého umu. Viděno v létě:) ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Pozitivní Vánoční film. Přeslazenost teče z plátna jak psí oči Neesonova syna a jeho srdceryvné dospělé otázky. Na můj vkus některé dějové linky umělé a tlačené na sílu - Colin Firth s "Portugalkou" něco řekne ve svém jazyce, ona to samé ve svém. A ten Liam Neeson má ultra uvědomělého nevlastního syna, který je svou inteligencí daleko za čtyřicátníkem - "Je mi trapně, že se neptám na tvůj milostný život." Ehhh - Wtff. No a pouštět se do linky která se věnuje svatbě Keiry, do které je zamilovaný nejlepší přítel ženicha? Fuhh. Já vím, jsou vánoce a já taky vyměknu. Někdo v čaji rád jednu lžíci s medem, někdo rád med s trochou čaje. P.S. Linka s Emmou Thompson a Alanem Rickamnem je jediná co na tomto filmu stojí za to. Ta je vyloženě vynikající. Jinak já osobně u tohoto bijáku trpím hodně. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jediný romantický film, který si v relativně pravidelných intervalech pouštím. Skvělé herecké výkony všech zúčastněných, smích střídají slzy, všechno ladí. Pro mne jeden z nejlepších filmů, které znám. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama