Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 323)

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Krásnej a příjemnej film, navíc jeden z nejlepších vánočních, co vůbec znám. Zmiňovat se o parádnim Billovi Nighym, Colinu Firthovi nebo Hughu Grantovi a dalších asi neni třeba... Místama je to trochu moc přeslazený a přehnaný (to se ale ještě celkem dá u takovýhle vánoční pohádky pro dospělý pochopit), film ale podle mě srážej předevšim dvě věci - jednak nezajímavá a trapná dějová linie s klukem lovícím buchty v Americe, a pak naprosto zoufale přehrávající a hystericky přepíčená Keira Knightly, která je jednoznačně nejslabšim hercem v celym filmu - Colin se ale dá pochopit jako záměrně přehnaná větev dělající si prdel z amíků, a Keira ve filmu nijak významnou roli nemá (to už spíš ten její obdivovatel, chudák Lincoln) - takže ani jedna výhrada neni nijak zásadní a ani jedna mi nebrání si každou zimu film znova užívat. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější zastoupení velkolepého britského hereckého ansámblu v údajně nejlepším romantickém filmu s vánoční tématikou. Musím přiznat, že po celé dvě a půl hodiny (viděno v TV s neúnosnými reklamními přestávkami) jsem se nemohl nabažit krásnou Keirou Knightley (úsměvné, že ve filmu je ona samotná stejně stará, jako já nyní), nesmírně sympatickým Alanem Rickmanem, správně smýšlejícím a vyhlížejícím Hughem Grantem i pekelně dojemnou rolí Liama Neesona. Všichni dohromady na pozadí toho očekávaného vánočního kouzla vytvořili přímo magický film, na který se určitě nedá jen tak zapomenout. Obdivoval jsem, jak si každá skupinka jede svůj vlastní příběh v části Londýna (i jiného kousku světa) dosti odlehlé/ho od ostatních a přitom šlo vycítit nemalé propojení mezi všemi zúčastněnými. Jen mi scházela mírně stabilnější kontinuita, která by onu rozkouskovanost udržela nad vodou a diváka lehce nemátla. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kladl jsem si otázku, čím mě může zaujmout z prvního dojmu prvoplánový, byť rozvětvený romantický film? K mému úžasu takřka vším. Nejvíc mě zaujal příběh spisovatele a portugalské služky, který až kýčovitě, ale strašně přirozeně a uvěřitelně nadnášel téma jazykové bariéry a v podstatě i osudové lásky. Už dlouho se mi nestalo, abych seděl jen s ústy otevřenými dokořán, nadšeným výrazem a ani nedýchal z toho, jak to dopadne. V podstatě ty samé pocity jsem měl na konci chlapce zamilovaného do své spolužačky, či ministra s evidentním strachem se zamilovat. Co na mě naopak působilo nejvíc trapně, tak naivní týpek s averzí k britským holkám a jasnou vidinou štrejchnutí si v Americe - evidentně si Britové zkrátka rádi dělají z cizích krajů srandu a v rámci komedie je vykreslují naprosto zcestně. Cameo Rowana Atkinsona bylo také celkem fajn a vtipné, ale vzhledem k tématům, které se ve filmu jinak objevily, to zkrátka působilo prazvláštně a bývalo by to ani nemuselo být. Jinak bych mohl v podstatě jen chválit, ale ne všechny příběhy dostaly větší prostor, nebo byly zkrátka slabší a méně zajímavé - zase nicméně nezdržovaly děj a pořád nepůsobily nudně a prázdně. V každém případě snímek dokázal obměkčit a nadchnout i někoho tak zhrzeného, jako jsem já, takže jsem na chvíli upustil ze své averze k lásce s pozitivitou a nechal se strhnout tímto v podstatě velkolepě provázaným příběhem, který ukazuje i stinné stránky lásky a že ne všechno bývá úplně dokonalé (obrovské plus). Jedna z vůbec nejlepších romantických komedií, jakou jsem kdy viděl. Chtěl jsem dát čtyři hvězdy za těch pár negativ, ale to mi doslova trhalo srdce. Takhle s mými emocemi dlouho nezamával žádný film. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na popis celého snímku stačí jediné slovo ... "DOKONALÉ". To, o co se snažili v Magnolii, se povedlo až v Lásce Nebeské. Richard Curtis nás provází několika předvánočními týdny pár lidiček (co herec, to hvězda - Lian Neeson, Keira Knighley, Hugh Grant, Rowan Atkinson, Billy Bob Thorton), jejichž osudy se více či méně proplétají, a ukazuje, že láska je opravdu všude (a kvete v každém věku). Skvělá hudba, skvělé herecké výkony, jeden z nejlepších filmů všech dob... Musíte vidět!! ()

Pajj 

všechny recenze uživatele

Nádherná, milá komedie. Když se chcete na chvilku ztratit v několika chytře propojených více či méně zamilovaných příbězích, tenhle film je pro to naprosto ideální. Jsem trochu nekritická, co se povedených romantických komedií týká, ale tahle je opravdu výjimečná. A Hugh Grant v roli pana premiéra je úchvatný. ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Vodopád těch nejsilnějších emocí. Určitě nejlepší romantická komedie, co jsem viděl. Všechny příběhy jsou úžasné a dohromady to dává kompletní pohled na lásku ze všech stran. Tenhle film můžu sledovat opravdu mnohokrát a v žánru romantická komedie by měl být něco jako povinná četba ve škole. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Každý může mít svůj úlet. Tato vánoční ROMANTICKÁ pohádková komedie má svoje kouzlo, pač takhle, jak ukazuje by si to většina lidí představovala a představovat chtěla. Ze všech možnejch romanťáren v tomhle vidím alespoň trošku kýčostylu. Obsahuje spoustu cukru, že po častém aplikování by člověk mohl onemocnět cukorvkou, ale je mezi těmi všemi bergmanovskými temňárnami a jimi podobnými občas vložit i něco takového, aby člověk neztratil úplně všechny iluze (o kterých vlastně tak nějak je tento snímek) a držel si ne jen pohled plnej negací. Nejsem jinak zrovna fanouškem tvorby Richarda Curtise ani Hugh nepatří (až na výjmečné role) mezi moje top herce, kdybych byl střihač určitě bych nůžky v tomto díle semtam použil ale musím konstatovat, že to prostě tenhlet slet romantickejch sraček má něco do sebe a všiml jsem si, že nesjem sám toho názoru. Občas prostě není špatný překýčovat se do bezvědomí :DDD Souhlas s komentářem Dudek... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Můj nejkrásnější dárek, který dostávám na Vánoce od nějaké televizní stanice. Film si vždy užívám, plánuji si do budoucna cestu právě do předvánočního Londýna a doufám, že je opravdu tak úžasně kouzelný jako ve filmu. Určitě navštívím nějakou konferenci, svatbu, pohřeb, firemní večírek, ujetou výstavu, vánoční besídku, na které bude zpívat u jesliček langusta, a nakonec letiště. Už teď se těším. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus je to až príliš presladené, až príliš nedotiahnuté a až príliš vypočítavé, i keď film ako taký má aj svetlé chvíľky a je ich mnoho (napokon ako vo všetkých romantických komédiách, ktorým písal scenár Richard Curtiz). Alebo, že by to fungovalo iba na Vianoce ? Uvidíme. ()

Akumulátor 

všechny recenze uživatele

Mozaika krásných lidských příběhů s nádechem humoru. Nejsem přímo fanda romantických filmů, ale tohle mě vážně dostalo. Když mám špatnou náladu, tento film mi ji vždy vylepší. Nenapadá mě jediná věc, kterou bych vytknul. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Ultimátní sestava špičkových herců, nádherný příběh a kouzelná atmosféra Vánoc dělá z tohoto filmu jedinečný zážitek. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

este pri ziadnej romantickej komedii som sa tak nenasmial a pri tejto jedinej mi tak neprekazala ta vsadepritomna pateticka laska - tak odporucam pozriet aj zarytym odporcom tohoto zanru - stoji to fakt zato - 5* ()

anli 

všechny recenze uživatele

Co rict k filmu,co rict Richardovi/-reziserovi?Krasny,prijemny,mily,skvele napsany,zrezirovany a zahrany film.Jedna z nejlepsich romantickych komedii vubec!!!Nadherne a vtipne dialogy,perfektne napsane a zahrane postavy a genialne vybudovana romantika krucek po krucku.Proste plnych a jasnych 100%!!! ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama