Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 325)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lásku nebeskou jsem dlouho vyloženě nemusel, ale po dalším (celkem tuším třetím) zhlédnutí mě její atmosféra konečně chytla... Je to strašně jednoduchý film, ze kterého šlo vytřískat zásadně víc, ale i ve svojí jednoduchosti funguje. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době zase nějaká romantická komedie, na kterou se dá koukat. Ve filmu je obrovský množství postav a každá postava prožívá nějakej svůj příběh. Některý jsou zábavný (zejména hudebník Bill Nighy), některý slabší (synáček, co se zamiloval do svý spolužačky), ale nenudil jsem se. Akorát posledních cca 30 minut je teda kýč jak řemen. Jinak mě dost potěšilo herecký obsazení nejrůznějších mini-roliček. Zejména prodavač Rowan Atkinson byl luxusní. 70% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Scénka, v níž profesor Snape potkává Mr. Beana, je vynikající. Jediná, která mě opravdu zaujala a pobavila na sto procent. Zlobivá pop star je OK. Jinak už je to jen těžký kýč, který nedokáže aspirovat ani na guilty pleasure. Alespoň však potvrzuje pravdivost Buňuelova rčení, že v každém špatném filmu se dá najít kvalitních pět minut, a naopak. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně má vypadat nejhezčí a nejkrásnější romantická komedie, která příjemně pohladí na duši. Vynikající herecké obsazení, které je už samo o sobě zárukou skvělé zábavy a kvality. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na klasiky to nemá, ale pořád je to poměrně svěží romantická komedie asi se dvěma, nebo třema pasážema, u kterých jsem se v podstatě dusil smíchy. Herci skvělí, scénář klasická anglie. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Milé děti, strýček Billy vám říká: Nekupujte si drogy! Staňte se popovou hvězdou a lidé vám je budou dávat zadarmo...... Najlepšia romantická komédia všetkých čias!!! A môj vôbec najoblúbenejší Vianočný film! Celé je to parádne vymyslené. Príbehy sú zaujímavé ( u mna vedie premier a spisovateľ), plné jemného a milého humoru, emócií a veľmi príjemného pocitu. Jeden z najlepších filmov a moja veľká srdcovka..... Pojď, zkouříme se a pustíme si porno. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická komedie co jsem viděl, všechno je tady skvěle poskládaný a vyážený. Romantika tomuhle filmu vůbec neškodí, je spíš kuprospěchu a do ní pěkně začleněný vtipy jsou prostě dokonalý. Na to že to je první film Richarda Curtis to je excelentní, lepší debut si ani nemohl přát a už timhle filmem ukázal že je výjmečný režisér a že umí výborně vybrat herce, skloubil slavný herecký hvězdy s ne příliš známími herci a všem dal stejný monožství času, takže se tady ani nedá říct kdo tady byl hlavní hvězda a i tak nikdo nezklamal a můžu říct, že všichni předvedli báječný přirozený výkony, ale já jsem si tu hvězdu ve filmu stejně našel a neni to nikdo jinej než Bill Nighy, ten prostě neměl chybu a jeho cd bych si určitě taky koupil, teda kdyby nebylo moc drahý. Samozřejmě že to úplně dokonylý neni, ale dvě hodinky utekly jako voda a konec filmu mi hned zved náladu a to i když je to ten největší happyend co existuje, nebo možná proto ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je Bůh! Láska nebeská je s přehledem jeho nejlepší film. Nejlaskavější a zároveň nejvtipnější romantická komedie, co jsem viděl. Spousta hereckých hvězd a prvotřídních vtipných dialogů. Sice celá ta mozaika lidských minipříběhů působí trochu neuspořádaně, ale koho to zajímá? Jděte na to! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Curtis se svým životním dílem plným lásky, optimismu a víry v lepší zítřky ovládl hned dva žebříčky najednou. U kategorie vánočních filmů to není překvapení, protože tam je konkurence slabší. Jeho vztahová mozaika však kraluje i silně zastoupeným romantickým komediím. Hodně mu samozřejmě pomohlo obsazení kompletní britské herecké smetánky a třešničkou na dortu je účast Elishy Cuthbert. Závěrečný běh vždy dojme. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Strhujúca mozaika príbehov priam predurčená stať sa jedného dňa nesmrteľnou vianočnou klasikou. A pokiaľ k tomu nedôjde, príčiny určite nebudú v kvalitách tohto snímku Pretože láska je skutočne všade okolo nás. General opinion makes out that we live in a world of hatred and greed but I don't see that. Seems to me that love is everywhere. Often it's not particularly dignified or newsworthy but it's always there. Fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends. When the planes hit the Twin Towers, none of the phone calls from people on board were messages of hate or revenge, they were all messages of love. lf you look for it, I've got a sneaky feeling you'll find that love actually is all around. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem považoval Angličany za umírněné konzervativní kravaťáče, ovšem opak je pravdou a Láska Nebeská je neuvěřitelně uvolněnou a vyrovnanou komedií, které snad nic nechybí. Při některých scénách jsem zíral jen s otevřenou hubou. Film dobrého vtipu a skvělých hlášek, který má přímočaře čitelný děj bez zvratů, ale hladce to vyrovnají neuvěřitelné hlody, kterých není po málu. 85% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Není to o lásce, na tom jsem ochoten žít a zemřít. Proč, to dokonale shrnuje kolega salahadin. Že je výsledné hodnocení aspoň trojka, na tom se silně podepisují Rowan Atkinson a Bill Nighy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nebýt jedné jediné skvělé hlášky Billa Nighyho, tak přisolím odpad, ale tak jako tak tančím po střeše svého kalamáře s praporem v ruce TAKHLE NE! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V každé žánrové kategorii mám snímek, který se blíží , případně rovná ideálu, prostě stoprocentní film. Mezi romantickými komediemi tohle místo zaujala Láska nebeská a nutno říct, že zvítězila s přehledem. Ale ano, hnidopich by mohl argumentovat, že s logikou se scénárista příliš nezatěžoval - ale od kdy je láska logická? Špičkové herecké obsazení, řada vtipných momentů a úžasně pozitivní atmosféra. Ideální film pro romantický večer ve dvou. Celkový dojem 100 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Důvtipný a okouzlující scénář se sympatickými postavami a nejednou silnou scénou (svatební video, zjištění nevěry, žádost o ruku lámanou portugalštinou v baru), neskutečná sestava britských hereckých es a cameo roliček a romantickými hitovkami nabitý soundtrack. Takhle už romantikům Vánoce nikdy nikdo neosladí a Richard Curtis může jít do zaslouženého důchodu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Je to sračka, že jo?" "Jo, ale sračka z čistýho zlata." Tak tenhle dialog asi nejvíce vystihuje celou Lásku nebeskou. Neměl jsem problém s tím, jak je příběh vyprávěn a už vůbec ne se scénářem, který je pořádně vycucaný z prstu, vždyť právě od toho tu romatické komedie jsou. Každý chce uvěřit, že lidé - ať se jedná o politiky či hudebníky - jsou schopni dát lásku komukoli. Byla tu jiná vada a sám nevím kde. Smál jsem se opravdu hodně a několikrát také pořádně hlasitě, jenže to mi k absolutnímu hodnocení prostě nestačí. Každá mozaika má něco do sebe a jejich proplétání s nánosem lehkého vánočního patosu funguje opravdu skvěle. Richard Curtis již poněkolikáté dokazuje, že talent opravdu má, zejména v moment, kdy to nejlepší z jednotlivých epizodek uvidíme až v samotném závěru. Ale je tu i hodně slepých míst. Nejlepší je ta část s božským Billem Nighym, která sice negraduje ve svém záběru, ale tenhle herec prostě umí diváka strhnout ať říká obyčejné suché dialogy nebo neobyčejně vtipný text ("Děti, nekupujte si heroin, staňte se hvězdou a budou vám ho dávat zadarmo.") Hodně se mi též líbila linie s Liamem Neesonem a jeho synem, je příjemně civilní a cítíte z ní tu pravdivost. Ty ostatní sice mají své pekelně vtipné chvilky, ale povětšinu času nudí. Hugh Grant je tentokrát otřesný a jeho část získává ty pravé grády až v závěru (a tam je opravdu na co se dívat). A právě konec je tím co zvedá tenhle snímek ještě o úroveň dřív. Taktně namixovaný nával čisté romatiky ze všech stran prostě musí ztrhnout každého. Poslední věc, kterou bych dodal - i když je to trochu mimo - Nighy po snímku Dohola opět předčil Alana Rickmana a jasně dokazuje, že patří mezi hereckou elitu. [TOP 19/15 87%] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak po třetím zhlédnutí definitivně upravuju hodnocení na 5*, sice ne úplně čistých, protože ten konec byl přece jenom na můj vkus moc sentimentální, ale 3/4 filmu byly pro moje divácké oko opravdovou lahodou. Vánoční atmosféra na mě dýchala z každého záběru (a to i v dubnu, kdy jsem se na snímek naposled díval ;-) ), stejně tak dojemná romantika a kvalitní humor. Navíc Láska nebeská může nabídnout opravdu zdařilý výběr herců a perfektní soundtrack. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Love, Love, Love.. Šarmantní, vtipná, místy vkusně přeslazená a z pohledu britského ministerského předsedy absolutně nereálná předvánoční přehlídka vybrané herecké společnosti. Brouci mají pravdu. TO je vše co potřebuješ. Jen to najít, získat a hlavně neztratit.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ultimátnější romantiku aby člověk pohledal. Láska nebeská je dokonalý film nabitý pozitivní náladou, která vyžene z hlavy jakoukoliv depresi. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když pravděpodobně nejlepší scénárista romantických komedií sáhne do jednoho ze šuplíků jednoho ze svých nočních stolků, zašmátrá rukou v hloubi mahagonového kusu nábytku, vytáhne štos popsaných lejster, vybere z nich deset svých nejlepších doposud nerealizovaných scénářů, spojí je v jeden mozaikoidní příběh, sežene tu nejlepší hereckou smetánku, usedne na režisérský trůn a natočí romantickou komedii s láskou debutanta? Stane se Láska nebeská, nejspíše nejlepší nejromantičtější nej... nového milénia. Ne-li vůbec. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama