Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 325)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skoda, ze sem tenhle film poprvé nevidel na Vánoce, ale žel tesne po nich.. takze vánocní atmosféra na mne az tak nezapusobila, nastesti vse ostatni ano. all is love, is love.. ci uz uplne skvele vanocni pisnicky interpretovane ruznymi ne uplnymi profesionaly (Beatles atd by mohli byt pysni, protoze vsechny se povedly), v kteremz to zanru ve filmu nejvice září Bill Nighy (jeho pisnicka ze zacatku, ktera se v ruznych obmenach hraje po celou dobu filmu, je naprosto skvela variace pisnicky od The Troggs) a mozna, ze nejen v nem, ale i jeho cela postava. Taky mne hodne zaujal Colin Firth a jeho romance s francouzskou sluzkou, ktera vyvrcholila velmi hekticky. Samozrejme nesmim zapomenout ani na famozni vyznani lasky bez slov, coz je asi nejpeknejsi scena ve filmu. Ale uplne nejkvalitnejsi stripek jedne lasky je romance britskeho premiera a jeho sekretarky. Hugh Grant jako premier naprosto válí, a scenka a nasledne zfouknuti americkeho prezidenta (Thorntona - Curtis z nas udelal asi pekne blazny :-))),.. nenachazim pro to vhodne slovo, je to proste brilantni. Trochu slabsi mi prisly pribehy s Rickmanem a Neesonem, ale v ramci zánru je to stejne hodne vysoko (a náhle zjeveni Leesonova snu taky). Takhle bych mohl rozebirat asi kazdou sekundu teto romanticke komedie, protoze Curtis opravdu natocil svuj nejlepsi film a trefil se vsem primo do noty.. 5 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Curtis | Hudba: Craig Armstrong | Produkcia: Duncan Kenworthy, Tim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward, Liza Chasin | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Working Title Films, DNA Films | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 246,942,017 $ || Nebeské. Jeden z najkrajších filmov, ktoré som kedy videl. Už len to, čo sa stačí udiať počas úvodnej pesníčky Christmas is all around je najlepší klip na svete :) Každučká dejová línia si ma podmanila, nebolo tam nič zbytočné - naopak, chcel som aby dĺžka filmu pribúdala. Prvý krát som skoro plakal od prejavu politika :) Prvý krát som mal pocit, že mi kradnú myšlienky samotné postavy. Láska vás odhodlá aj na naučenie cudzích jazykov pre vašu vysnenú. Videl som ho slovensky, česky, anglicky a maďarsky. A to v každom 3x :) 93% | FullHD, THX, EN DTS | Takto po rokoch je to ešte stále pekný film, ale s nadhľadom sa môže povedať, že je to presladenejšie, než kola :D ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, u které se snad každý nechá rád rozjímat, dojímat, rozmazlovat a hýčkat. Láska nebeská je jako krásný vánoční dárek ovázaný červenou mašličkou. Uvnitř se skrývá něžné a laskavé pohlazení, slzy, úsměvy a přání. Film mi navodí správnou náladu a příjemně se do něj zachumlám:) Prvotřídní obsazení anglické herecké excelence. Dream Cast. Už chyběl jen James McAvoy a Benedict Cumberbatch:) Příběhy lásky, zklamání a nenaplněných citů, které se dějí všude a pořád. Zejména příběh Keiry Knightley a Andrewa Simpsona je nádherný. Vždycky okolo nás může být někdo, kdo nás miluje, a my to přitom ani netušíme, co pro něj znamenáme, nebo naopak on neví, co znamená pro nás. A nebo k sobě cítíme něco navzájem a láska nám uniká jen proto, že máme obavy. Jak má člověk poznat, co, jak moc a jestli vůbec pro druhého něco znamená? Když často své nejhlubší city skrýváme za lhostejností a všední obyčejností, v níž zároveň možná cítíme, že s někým druhým nás spojuje jakési pouto, skrývající se pouze v pohledech či letmých dotycích. Stavíme si okolo sebe hradbu, protože jinak by se naše city dostaly ven a mohly by nás příliš zranit. Někdy nás už i jen tajná láska a pouto k někomu tolik trápí, že představa, že by byl vztah skutečný, nás někdy tolik děsí, protože v ní by nám vše mohlo ublížit ještě více. Bojíme se, že by to nebylo tak, jak si přejeme. Že by nás zklamal ten člověk. K čemu by vlastně "on" měl vědět, co k němu cítíme, když s ním stejně nemůžeme být? Možná proto, aby věděl, kolik slz jsme kvůli němu prolili, a jak nás dokáže bolet jen pohled na to, jak odchází z místnosti. Představy jsou věčné, realita by jinak nekonečnou lásku zničila, zkopala do jakési beztvaré hmoty a polila ji obyčejnou, stereotypní polevou, pod níž bychom jen marně hledali počáteční okouzlení a mysl zaplavenou silnými pocity. Láska zatraceně bolí, ale i hladí. Chceme, abychom trpěli, stejně jako chceme být šťastní. Dr. Watson jako dubl v pornu, legendární tanec Hugha Granta, nezapomenutelné dialogy mezi Colinem Firthem a Aurélií, tajná láska Andrewa Simpsona ke Keiře Knightley (scéna, kdy se dívá na video, mě dostává pokaždé, ta hudba...), historické setkání Mr. Beana a Severuse Snapea, láska mezi Laurou Linney a božským Rodrigem Santorem, scéna s Emmou Thompson, jíž se po tváří kutálejí slzy, vyznívá tak skutečně, že mám vždy pocit, jako bych ji "přistihla" tajně plakat. Vánoční besídka, pěvecký výkon Joanny, odhodlání získat svou lásku Thomase Sangstera a jeho "průboj" letištěm. Americká zlatíčka, kočky Elisha Cuthbert, January Jones, Denise Richards, Shannon Elizabeth a Ivana Milicevic. Láska nebeská je poklad:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nebeský film, dokonale úsmevná komédia, nenásilná, jemná a citlivá romantika srší z každej minúty a pár zdramatizovaných minút vám dodá pocit, že nepozeráte len obyčajný hollywoodsky výplod (i keď niektoré naivné scény s anglickým premiérom si tento pocit vyžadujú, ale aj tu ide o zámer nadobudnúť u diváka presvedčenie, že i títo ľudia sa dokážu pred celým svetom podriadiť jednoduchému pravidlu lásky) . O tej celej tu hrajúcej plejáde hercov som predtým nemal ani poňatia a tak som do prvých tridsiatich minút len vyvaľoval oči, keď na scénu pribúdala jedna hviezda za druhou. So svojou postavou si každý poradil tak, aby sa pred ostatnými nezahanbil a dokonca práve premiér Hugh Grant to svojim výkonom celé zavŕšil. A najviac ma urazila a doteraz nechápem oscarovej ignorancii. 100%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce několikrát jinak. Jednou mezi manžely ve středním věku, jednou mezi dvěma dětmi, mezi mužem a jeho zemřelou ženou, mezi spisovatelem a záhadnou cizinkou, mezi premiérem a jeho zaměstnankyní, mezi dvěma dlouholetými parťáky z práce... Láska tisíckrát jinak, ale přesto pořád tak sentimentálně nádherná. Samozřejmě, ne všechny části padly u mě přímo na úrodnou půdu, ale tenhle film má tolik příběhů, že si vybere snad každý. Liam Neeson je muž mého srdce a Bill Nighy je zas tak pekelně neodolatelný... Poznámka: Pokud jste se filmu dostatečně nenabažili, doporučuju bonusy na DVD, kde nejenom narazíte na celý videoklip k písni "Christmas Is All Around", ale hlavně tam najdete asi půl hodinku vystřižených scén. Zvlášť ta úplně první se stále vyskakující reklamou na pornostránky je úžasná a já ji tak nějak podvědomě už k filmu řadím jako jeho nedílnou součást. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Člověk čeká komedii a dostane 100% koncentrát vánočního sentimentu, navíc notně vycucaného z prstu (svobodný "puberťák" jako britský premiér, portugalská služebná, která neumí ani slovo anglicky, atd.). Ale o Vánocích je dovoleno všechno, takže je atak na city tak frontální, multiplikovaný, hvězdněherecký a vlezlý - a tvůrci tak dělají naprosto nepokrytě - že vám oči vlhnou i přes opozici mozku. Po filmech jako LOVE STORY nebo PRETTY WOMAN další revoluční dílko na poli filmové romantiky! ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Narážku na film, samu o sobě vtipně a hloubkově propracovanou, jsem objevila v jednom z posledních socio-scifi románů Neala Stephensona, v REAMDE. A protože tím pádem bylo jasné, že a) narážka na právě tenhle snímek není v knize nahodilá, b) nepůjde o prvoplánově romantický film, ale o netuctové, a zřejmě i nedoceněné dílo, stala se pro mne z Love Actually povinnost hned toho večera. Nu a výsledek rozhodně stál za to, aneb jak jsem to napsala těsně po shlédnutí do esemesky jednomu dobrému příteli: *tak uz je to rozlousknuty, pochyby stranou, ten film jsi tehdy pred lety jeste ani nemohl docenit, zato ted se budes blahem smat nahlas i do hrsti*je to nenapadne, ale peclive vypiplana pyramida radosti, film jako umne seskladana kaskada vanocnich darku k rozbaleni, scenar, scenky, pisnicky, pointy, a navíc tam hraje uplne kdekdo krasnej a slavnej, mj. si predstav v jednom filmu Hugha Granta, Martina Freemana, predstavitelku Betty Draperove z Dead Men, a treba takovy Billy Bob Thorton tam ma vytecnou rolicku, ale i myriady dalsich hvezd se blysknou na tom vanocnim nebi*da se rict, ze v tomto snimku opravdu neni malych roli...*ale nechci Ti z obsazeni prozradit vic, nedivej se do informaci, at si nekazis prekvapeni, ale je to prehlidka lahudek, cukrarstvi, asi takhle: vybav si, jak se Andy Kaufman rozhodl usporadat velkolepou vanocni show ku potese vseho lidu v Carnegie Hall, kam se rozhodl pozvat uplne vsechny osobnosti, ktere mohou potesit lid, tak tohle je toho dustojna filmova obdoba, vytvorena se stejnym zapalem i nadhledem*jsem nadsena, chytlave rozjasana jako prskavka, a Ty budes taky*stastne a vesele!!* Co ještě zbývá dodat? Budete-li si chtít nadělit dárek čiré radosti, pak vězte, že je tu ještě jeden stejně málo doceněný a stejně nakažlivě krásný a famózně ujetý film na stejné téma, a sice TRUE ROMANCE z r. 1993 s Patricií Arquettovou v něžné hlavní roli. Tak si ty dárky rozbalte rovnou dva. *** ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mozajka minipríbehov s jedným spoločným menovateľom, láskou. A to láskou s veľkým "L", ktorá nepozná hranice rasové, národnostné, vekové, proste žiadne a že všetky prekážky, ktoré má človek pred sebou sú len v naších hlavách. A že aspoň na vianoce sa človek preberie a ide to kusiť, veď nemá čo stratiť. Naozaj veľmi pozitívny snímok s jemným humorom, ktorý zvolil jednoduchú formu malých príbehov, bez žiadnej treťej pointy či nečakaného záveru. Film je tak priamy, že až zaráža že sa celý čas zaobíde bez citového vydierania a človek má "len" veľmi príjemný pocit. Naozaj si ma získal a človeku, ktorý nemiluje pripomenie, aké to je pekné. Teším na vianoce ! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo mým citovým rozpoložením anebo otravným a nepovedeným dabingem, ale moje "poprvé" s Love Actually se nijak nevydařilo. Vlastně jsem to ani celé nedokoukala, jak mě to nebavilo, znechucená hlasem Keiry (tu vážně dabovala snad nějaká desetiletá holka) a nechápajíc, co se na tom všem tak líbí. Tyhle Vánoce jsem se rozhodla dát tomuto filmu druhou šanci (v originále samozřejmě!) a jsem nadšená! Trochu jsem se obávala, ale jakmile jsem znala všechny příběhy od začátku, nemohla jsem se rozhodnout, který se mi líbí nejvíc, protože všechny se opravdu vydařily (a to se nestává..) a vytvářely dokonalý celek. Nejvíce mě však zaujal asi ten o neopětované lásce (Knightley+Lincoln) a panu premiérovi (a to Granta vážně nemám ráda). Sice se nepovedlo všechny příběhy úplně dokončit, ale už chápu, co na tom všichni tak zbožňují. Každý si tu najde své. Mimochodem ano, je to velice přeslazená limonáda. Ale já sladké ráda :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Proč je ten film slepencem tolika samostatných příběhů, které jsou propojeny tolika oslími můstky pracujícími na bázi telenovely? Protože samostatně je každý z nich tak chabý, že by to nevzali ani na Hallmarku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skutečně jedna z nejlepších a scénaristicky nejpromakanějších romantických komedií ever made. Typický vánoční film pro uvědomělého diváka který zjistil, že Pyšné princezně i přes její nostalgickou příchuť v TV už odzvonilo a že je čas se posunout dál. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Britská legenda, ve který hraje snad každej známější anglickej herec. Dlouho jsem měl s filmem problém, ale rozhodl jsem se mu dát ještě jednu šanci a dobře jsem udělal. Kdo ví, třeba to za pár let bude pro mě taky klasika (edit, stalo se). Rozhodně také musím pochválit řemeslnou stránku celého snímku a také kvalitní soundtrack, který je ve filmu citlivě rozpoložený. A k atmosféře Vánoc to sedí skvěle. Snad bude druhý díl lepší ;)...90% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická komedie od doby Prázdnin v Římě a nejkrásnější vánoční film od časů Země, odkud přicházím. Richard Curtis je zkrátka scénárista par excellance - kdo jiný dokáže do jednoho filmu zakomponovat tolik příběhů a postav a vyhnul se přeplácanosti, přelidněnosti a citovému vydírání? Navíc s noblesou, inteligentním humorem a vypointováním všech příběhů. P.S.: Hugh Grant je nejsympatičtější ministerský předseda filmových dějin. P.P.S.: Taky poslouchám Joni Mitchellovou :-). 100%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľúbostné problémy anglickej smotánky (umne zaranžované tak, aby zobrazovali akože celú spoločnosť, pridaním zopár postavičiek plebsu) a akýchkoľvek politikov ma vôbec nezaujímajú. Keď som o filme čítal, nik by ma dobrovoľne nedonútil si ho pozrieť. Potom som to kvôli jednej súťaži spravil. Musím uznať, že Curtisovi sa podarilo namiešať guľáš, ktorý napriek spomenutým výhradám nebol úplný grc. Na druhej strane, ani žiadne terno. Vianočný, prekvapivo znesiteľný anglický puding. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejkrásnějších filmech o lásce, který jsem v životě viděla. Všechny minipříběhy jsou zajímavé, neotřelé, vygradované a především skvěle zahrané. Love actually ani jednou nesklouzne do kýče, ač by se to mohlo stát vcelku snadno a prostředí vánočního Londýna k tomu přímo vybízí. Love actually ale přináší přesně tu vzácnou pravou a hřejivou vánoční atmosféru v její přesné míře. Je to vtipné, je to zábavné a je to dojemné. Šestá pomyslná hvězda je za úžasného vyžilého rockera v podání Billa Nighy a jeho radu ohledně drog. (Děti, nekupujte drogy. Staňte se rockovou hvězdou a budou vám je dávat zadarmo) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Napoprvé se mi Love actually jen hodně líbilo, ale byl jsem nějak zaražen tou nevídanou sladkostí, podbízivostí a pohádkovou pozitivitou celého příběhu. Při druhém sledováním jsem si uvědomil, že to je právě to, co film dělá výjmečným. Úchvatná lehkost formy, roztomilý britský hořko-sladce-černý smysl pro humor a chytře propojená koláž několika příběhů točících se kolem různých podob lásky, to vše je podtrhnuto účastí téměř celé britské herecké smetánky (snad krom Kate Winslet, která se tam však také mihne ;-) ) a dohromady dává inteligentní, opojně pozitivní a optimistickou romantickou komedii, která se v tomhle smyslu stává jakousi si moderní alternativou ke Caprovu Život je krásný. Prostě vám zaručeně zvedne náladu. A to se cení. 90% ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama