Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 325)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když pravděpodobně nejlepší scénárista romantických komedií sáhne do jednoho ze šuplíků jednoho ze svých nočních stolků, zašmátrá rukou v hloubi mahagonového kusu nábytku, vytáhne štos popsaných lejster, vybere z nich deset svých nejlepších doposud nerealizovaných scénářů, spojí je v jeden mozaikoidní příběh, sežene tu nejlepší hereckou smetánku, usedne na režisérský trůn a natočí romantickou komedii s láskou debutanta? Stane se Láska nebeská, nejspíše nejlepší nejromantičtější nej... nového milénia. Ne-li vůbec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Důvtipný a okouzlující scénář se sympatickými postavami a nejednou silnou scénou (svatební video, zjištění nevěry, žádost o ruku lámanou portugalštinou v baru), neskutečná sestava britských hereckých es a cameo roliček a romantickými hitovkami nabitý soundtrack. Takhle už romantikům Vánoce nikdy nikdo neosladí a Richard Curtis může jít do zaslouženého důchodu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď už ste taký úprimný... akú najlepšiu babu ste mali v posteli?“ – „Britney Spearsovú.“ – „Uff.“ – „Žartujem.“ – „Vďakabohu.“ – „Bola strašná.“ V prípade takého sympatického filmu, akým dozaista je LÁSKA NEBESKÁ Richarda Curtis (doteraz spoľahlivý scenárista – DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NOTHING HILL), to nehovorím rád, ale počet protagonistov kvalitu nerobí. Hoci talent a láska k romantickému žánru (ktorý Briti vedia výborne kombinovať s komédiou) je vidieť aj z vesmíru. Napriek tomu na jednu strhujúcu scénu (preslov Hugha Granta na tému „Priateľ, ktorý nás zastrašuje, už nie je našim priateľom“) pripadá niekoľko scén, ktoré neodsýpajú ako by mali/mohli a v horšom prípade sú dokonca nudné (čo ale určite nie je prípad „predstieračov sexu“). Pri takom počte postáv sa niet čomu čudovať, dvojnásobne ak bol strihač lenivý a vianočnej snímke ponechal neštandartnú dĺžku cez dve hodiny, čo je miestami vyčerpávajúce. Napriek tomu je výsledkom bombasticky obsadený film, ktorému fenomenálne dominuje zrejme najzábavnejšia postava celého filmu, brutálne dobrý Bill Nighy ako prestarnutý rocker, ktorý dobre vie, že naspieval poriadnu sračku, ale „nebolo by svieže, keby som bol tento rok na čele hitparády ja a nie tí 17-roční dobre opálení chlapci?“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/romantika/187-laska-nebeska-60- ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Milé děti, strýček Billy vám říká: Nekupujte si drogy! Staňte se popovou hvězdou a lidé vám je budou dávat zadarmo...... Najlepšia romantická komédia všetkých čias!!! A môj vôbec najoblúbenejší Vianočný film! Celé je to parádne vymyslené. Príbehy sú zaujímavé ( u mna vedie premier a spisovateľ), plné jemného a milého humoru, emócií a veľmi príjemného pocitu. Jeden z najlepších filmov a moja veľká srdcovka..... Pojď, zkouříme se a pustíme si porno. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vánoční šlágry slepující několik banálních medailonků jakože o lásce, leč ve většině případů jde hovořit spíše o sexuálním zaujetí, které se nám tu předvádí jako ten nejvyšší cit (čest výjimkám). To množství příběhů si zálibně prohlíží svou kurióznost, jež je zábavná pouze v případě krásně cynického zpěváka. Tou kuriózností omlouvá nevěrohodnost svých postav (je to přece zábava, premiér, který obchází dlouhou ulici, aby našel svou milou či pár který se seznámil při točení erotické scény, holky dělící se o jednoho chlapa z banálního důvodu) a množství postav nejspíš berou jen jako výmluvu pro jejich plochost, neboť: "No nebyl čas je vylíčit." Nighyho hlášky jsou ale vtipné, pročež silné **. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Na střední škole opustila Richarda Curtise jeho láska kvůli klukovi jménem Bernard. V každém jeho filmu má toto jméno nepopulární postava a jinak tomu není ani v Lásce nebeské: jedná se o zlobivého syna (William Wadham) premiérovy sestry Karen (Emma Thompson). (don corleone)
  • Anne Reid hraje ředitelku školy a Frances de la Tour její milenku. Ve filmu se tato pasáž neobjeví, ale majitelé DVD ji mohou zhlédnout v sekci "vystřižené scény". (HellFire)
  • Bill Nighy (Billy Mack) v rozhovoru pro iDnes.cz (2018) uvedl, že na jeho náhrobku bude věta: „Děti. Nekupujte drogy. Staňte se slavnými a budete je dostávat zadarmo! (Jirka_Šč)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama