Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (95)

  • Keira Knightley (Juliet) měla ve filmu nasazenou čepici, protože se jí při natáčení udělal na čele obrovský beďar, který nešlo překrýt ani make-upem. (raininface)
  • Romantická scéna, v níž Mark (Andrew Lincoln) na kartičkách vyznává svou lásku, mohla vypadat úplně jinak. Režisér Richard Curtis napsal celkem pět různých verzí a konzultoval je s pěti různými ženami. Představitel Marka zase prozradil, že kartičky vlastnoručně napsal, ačkoliv mohl využít již vytvořené rekvizity. (ČSFD)
  • Natáčení některých scén v nákupním centru probíhalo hlavně v noci kvůli značným davům nakupujících v průběhu dne. Pomalý prodavač Rowan Atkinson svůj výstup vytvořil o půlnoci, pochopitelně v uzavřeném objektu. (ČSFD)
  • „Víte, byla tam ta hororová scéna, v níž musím tančit po celém domě. Řekl bych, že to byla nejnesnesitelnější scéna, jakou jsem kdy natáčel. Nebylo snadné pro Angličana po čtyřicítce v sedm ráno zcela střízlivý něco takového natáčet,“ prohlásil Hugh Grant v rozhovoru magazínu MSN. (Duoscop)
  • Bill Nighy (Billy Mack) v rozhovoru pro iDnes.cz (2018) uvedl, že na jeho náhrobku bude věta: „Děti. Nekupujte drogy. Staňte se slavnými a budete je dostávat zadarmo! (Jirka_Šč)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. listopadu 2003 v New Yorku. (Varan)
  • Natáčelo se od 2. září do 26. listopadu 2002 ve Francii, Anglii a v Keni. (Varan)
  • V závěru filmu na letišti zní píseň „God Only Knows“ od kapely Beach Boys. (Idée_fixe)
  • Režisér Richard Curtis přizval k natáčení celou rodinu včetně potomků. Scarlett Curtis se objevila v dětském kostýmu jako langusta, její bratr Jake Curtis byl v masce Spider-Mana se zlatou korunou. (rakovnik)
  • Daniel (Liam Neeson) neví, co jeho nevlastní syn Samuel (Thomas Brodie-Sangster) dělá ve svém pokoji. Ten jej zdobí filmovými plakáty ze zamilovaných filmů a hledá tak inspiraci, jak se sblížit s Joannou (Olivia Olson). Tato scéna byla z filmu nakonec vystřižena a ke zhlédnutí je v bonusových materiálech na DVD. (obelixx)
  • Hugh Grant původně trval na tom, že bude hrát vážného a seriózního premiéra. Proto zásadně odmítl tančit na písničku skupiny Jackson 5. Jen díky šťastné náhodě byl při posledním natáčecím dni přesvědčen. (P. J. D.)
  • Herec Liam Neeson v reálném životě prožil stejnou tragédii, jako jeho filmový Daniel. V roce 2009 jeho žena Natasha Richardson ve věku 46 let tragicky zahynula při nehodě na lyžích. (Seabeast)
  • Dvě později vystřižené scény natočil v Keni po vlastních zkušenostech sám režisér Richard Curtis. Měly dokázat, že láska je skutečně všude kolem nás, i v místech, kde není jednoduché žít. První začíná v kanceláři u Sarah (Laura Linney), v níž je v pozadí vidět obraz dvou afrických žen. Kamera najede na detail a obraz "ožívá". Obsahem je krátký rozhovor žen nesoucích na zádech dříví, stěžujících si na starosti se svými dětmi a jejich láskami. Druhý záběr zachycuje Afričana dívajícího se na zničenou úrodu, jehož přichází utěšit a podpořit jeho žena. (DeeH)
  • Anne Reid hraje ředitelku školy a Frances de la Tour její milenku. Ve filmu se tato pasáž neobjeví, ale majitelé DVD ji mohou zhlédnout v sekci "vystřižené scény". (HellFire)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama