Reklama

Reklama

2307: Winter's Dream

  • USA Winter's Dream (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 2307. Planeta Země je zamrzlá a prakticky neobyvatelná. Lidé kvůli nízkým teplotám přežívají v podzemí. Vědci vyvinuli „Humanoidy“ s velkou silou, rychlostí a tolerancí vůči extrémnímu chladu. Když jeden z nich unikne a začne lidstvu vyhrožovat vzpourou, musí speciální komando v čele s velitelem Bishopem (Paul Sidhu) uprchlíka zneškodnit. (Pan.Antonin)

(více)

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro levná sci-fi mám určitou slabost, tudíž jsem byl spokojen. Občas se sice objeví nelogičnosti, kdy např.  kvůli silným mrazům mají vojáci na těle speciální gel, co vydrží čtyři dny a pak začne odcházet, ale jak vidno, v závěru už potřeba nebyl. Vadila mi občasná šílená ručka připomínající dřevní časy FF, naštěstí šlo o krátké záběry, a pak moralizování o lidstvu, i když připomínat důsledky možného jaderného konfliktu není od věci zejména dnes. Ta nacičubka  byla ovšem na zabití... Jinak celkový vizuál solidní, z hlediska gore došlo nejen na střeva ven, ale i na srdce a hlavně, film utekl velmi rychle. Snad jen - komando moc vycvičeně nevypadalo, anžto bylo schopné vlézt do kdejaké pasti. A řítit se na protivníka s hurónským řevem? Za vikingů možná, ale v roce 2307? 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nízkorozpočtový postapo Sci-Fi Béčko a to jsem taky dostal. Žádnej megahit jsem neočekával takže nemám důvod si nějak víc stěžovat. Standardní Béčková zábava. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Docela namachrované céčko, aj keď dosť vychcene. Prehnané ambície a pózy. Ale zábavné. A vlastne má celkom štýl. Chýbajú mu charizmatickí herci, chýba mu tempo. Ale tak je to céčko, že. 2,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ideově taková vykrádačka myšlenky z Blade Runnera, podaná poněkud zmateně a v závěru tak neskutečně pateticky, až jsem se musel ujistit, že nekoukám na korejský film. Jinak ta jednotka drsných vojáků měla jen drsné kec, ale bojovat moc neuměla, v jednom šiku tedy určitě ne, nalítla každé pasti a každé návnadě, a ta holka, co tam předčítala Mein Kampf, to mi taky přišlo trochu mimo mísu. Přece mohla citovat Umění války, to není tak zbytečně kontroverzní. Jinak je to o dlouhém chození po ledu, ve sněhu, pak někam dojdou, noidi někoho z nich sejmou, a jde se dál. Akce je málo a je natočená zběsilou kamerou, takže je prd vidět. Líbila se mi akorát ta Indiánka, co v minus šedesát chodí ve stanu jen v kalhotkách a obličejem připomíná dřívější český teen idol Jarku Schallerovou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zjevení ze samotnýho scifibéčkovýho nebe. Postmoderní postapokalyptickej Blade Runner ze zamrzlý Arizóny roku 2307, kde komando specnazů honí v 'mrtvý zóně' uprchlý humanoidy, proti kterým byli Hauerovi replikanti z roku 2019 (ehm) přítulní domácí mazlíci. Krásná zimní pustina s polární září, hezká hudba, epika, akce, slušná výprava, zábavná lobotomizovanost, prostě ryze béčková záležitost, dokonalej výplach mozku a přesně můj šálek večerníčku. Několik krásně brakovejch postav - třeba karikatura slavný Vasquezový v podání peroxidový nazistky. Nebo monstrumentální mutant "dogface"... kterýmu vrazí do palice sekyru jeden negroidní gangstapoliš a přitom parafrázuje slavnej citát "I love the taste of blood in the morning!" Nebo přítulná a pěkná Indiánka, nebo roztomilá robomanželka, nebo vůdce noidů ochutnávající lidské srdce... A ten masakrózně halucinační závěr s bojůvkou čistokrevnejch Apačů s pérama ve vlasech, aj-vaj! Zprvu jsem se sice chvílema trápil u anglickejch titlů, ale stálo to za to. Kdyby v hlavní roli neoxidoval šerednej Indián z Bollywoodu (kterej si to pro sebe mimochodem napsal), nebo kdyby se aspoň z krvežíznivejch humanoidů nakonec nevyklubali citliví humanisti, dal bych s potěšením klidně pátou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem nebyl ani moc zklamaný. Vlastně se mi docela líbilo, co jsem viděl, protože už od začátku bylo jasné, že tohle bude nízkorozpočtové sci-fi, ale překvapivě jsou zde scény, které opravdu sci-fi připomínaly. Není to vysokorozpočtové, ale ani to nevadí. Jasně, příběh je jednoduchý, triky také, ale na průměr to stačí. ()

Reklama

Reklama