Reklama

Reklama

Kocour

  • USA The Cat in the Hat (více)
Trailer

Obsahy(1)

To je zase jednou venku pořádná plískanice a Sally s Conradem se sami doma tuze nudí. V tom do domu jako smršť vpadne Kocour a začne z klobouku tahat jedno kouzlo na druhým. A když se k němu ještě připojí jeho dva kumpáni Věc Jedna a Věc Dva, rozproudí se parádní zábava, plná gagů, šílených scének a veselého dovádění. (oficiální text distributora)

Recenze (79)

T2 

všechny recenze uživatele

Dreamworks si mysleli že vsadili na istotu, snažili sa napodobniť úspech Grincha ale nepochopili že pestrofarebnosť a všakojako pomaľované kulisy im na čaro príbehu nepomôžu. Mike Myers ako kocúr sa snaží byť po celú dobu zábavní, hláškujúci stroj, ale neviem aký odborník písal scenár ale riadne prestrelil absolútne nevtipné a to film trvá len niečo vyše hodinku a nič, absolútne nič čo by za niečo stálo, ani sa nečudujem že Myers od vtedy je takmer bez ponúk, aby toho nebolo málo v hereckom obsadení sa objaví aj nevýrazní Alec Baldwin a taktiež detský predstaviteľ Spencer Breslin ten opäť bez špetky hereckého posunu, jedine na malí Dakotu Fanning sa dá po hereckej stránke pozrieť ale pasivita scenára jej nedovolí viac zažiariť. Pre režiséra Bo Welcha (poznámka: po tomto filme ostal bez ponuky na dosť dlho) to bol asi posledný väčší áčkový počin. ║Rozpočet $109miliónovTržby USA $101,149,285Tržby Celosvetovo $133,960,541║ producenti asi až tak spokojní neboli z týchto čísiel ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Barevné je to jako Karlík a jeho továrna na čokoládu, ale celé o dost hloupější a bez pořádného smyslu. Mike Myers zase jednou měl pocit, že jeho obličej je okoukaný a musí se zamaskovat. Tentokrát padla volba na kocourka, ve kterého se změnil velmi jednoduše, ale je stále poznat stejně jako jeho zvláštní humor, který mě osobně např. u Austina powerse docela sedl, ale zde mi přišel infantilní a hodně levný (lístky do Universal studia?). Určitě je tam pár zajímavých a i vtipných momentů, ale u většiny jsem se tvářil dost kysele a jen se v duchu ptal, zda tohle mělo být opravdu vtipné a já se měl smát na zemi v křečích, nebo opravdu autoři měli dost zvrácený a podivný smysl pro humor. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Film podle další z knížek bláznivého Dr. Seusse dopadl přiměřeně slušně. Je to o poznání víc dětské, než je Grinch, a narozdíl od něj jsem u tohoto dílka nezaznamenal žádné poselství. Je to hlavně třeskutá podívaná pro děti, která má i pár chvil věnovaných výhradně těm starším (Formulář o kastraci...). Spolu s nižším věkem či vyšším množstvím požitých drog si můžete hodnocení úměrně zvyšovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno, ale nie na TÝCHTO Filipínach.“ Hollywood nie je len o tom, že herci hrajú a režiséri nakrúcajú. Niekedy je aj o tom, že hrajú basketbalisti (KOKOSY NA SNEHU) i speváci (HALLOWEEN: H20) - a niekedy režírujú trikoví majstri (John Bruno – VÍRUS, Phil Tippett – VESMÍRNA PECHOTA 2). A nielen tí. Bo Welch je renomovaný autor výpravy pre veľké americké filmy a v minulosti odviedol takú výraznú prácu (BEETLEJUICE, KROTITELIA DUCHOV 2, BATMAN SA VRACIA, VLK, MUŽI V ČIERNOM), až mu v roku 2003 Spielbergov DreamWorks umožnil režijne debutovať. Výsledok bohužiaľ troška pripomína o tri roky staršieho GRINCHA. Nielen opulentnou nenapadnuteľnou audiovizuálnou stránkou (masky, výprava, hudba, kamera, zvuk, strih, kostýmy), ale i čudným nápadom (autorom knižnej predlohy GRINCHA i KOCÚRA je Dr. Seuss) zmixovať do jednej snímky rodinnú zábavu s poučením s vskutku nie príliš detskou zábavou, ktorej dominuje úchylný, nezodpovedný, zvrhlý a nejednoznačným sexuálnym dojmom pôsobiaci gigantický kocúr v podľa očakávaní maniakálnom podaní šialeného Mikea Myersa (trilógia o Austinovi Powersovi, LETUŠKA 1. TRIEDY). V podstate všetkým zúčastneným tento 109-miliónový (!) prepadák zničil kariéry a Bo Welch už nikdy žiadny film nerežíroval. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady plati vicemene to samy, co pro Grinche, ostatne je to od stejnyho typka. Jen diky predstaviteli hlavni role to je totiz koukatelnej film. Na Grinche to sice nema a ani to nebylo nejaky veledilo, stejne jako Myers nema na Carreyho, ale diky jeho hlasu, hlaskam a nekterejm gestum se na to da docela slusne divat a sem tam se i nad necim pousmat, ale jinak to je hrozna kravina s nic moc trikama. Ale Baldwin je libovej. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Extrémně přestylizovaný rodiný výplach, místy absolutně nesnesitelný, většinu času prostě jen strašně barevný (což neznamená zábavný), opavdu vtipný jen na několika málo místech. Jediný kladný body sbírá ryba... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento film je příkladem naprostého kýče. Je zosobněním toho, jak se filmy prostě nemají dělat. Přesto, jsem se párkrát zasmál, stopáž je akorát a vzhledem k tomu, že je neděle ráno, tak to bylo ideální na zabití času. Ale znovu si to už nepustím. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 2/10/// +Dakota Fanning, fantasii se meze nekladou, některé věci jsou docela zajímavým úletem -barvy, 3x fůůůj, Mike Myers, zase 3x fůůůj, bože koho to napadlo, vytvořit takovou nechutnost/// Tohle není normální film a dětem bych se ho bál pustit, protože bych se obával, že to z nich udělá dementy. Přežít se to dá, ale je to v mezích krajní únosnosti. "Kocoure vypadni!!!"/// Celkem 25%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že kdybych to viděla jako malá, líbilo by se mi to. Ve dvaceti už to nějak nefunguje (a to jsem se vážně snažila). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Neuvěřitelný úlet, úchylárna a ... teď momentálně mě nic na ú nenapadá. K pochopení a správné vychutnání tohoto filmu je zapotřebí vládnout sofistikovanou myslí, aby bylo možné proplést se bludištěm absurdity, slovních hříček expresivního přehrávání všech zůčastněných. Divák očekávající další z mnoha více či méně realisticky motivovaných filmů, které spadají do mainstreamu, bude zákonitě zcela šokován a může se velmi snadno stát, že na hru nepřistoupí. Analytikův ráj... ať už se zabývá psýché či strukturou filmu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Velice těžké najít v historii film, který by se více ztratil v zaměření na cílového diváka. A víceméně i pod názvem knižní předlohy. Pokud jste viděli určité scény v angličtině, budete vědět, o čem mluvím. Scéna s písní Lionela Richieho v pozadí shrnuje celý film. Ale možná skutečně bude nejlepší, když to zů stane pod vrstvou prachu. ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Vynaložil jsem hodně fantazie a energie vžít se do pocitů a mentality dnešní dětské generace a došel jsem k závěru, že na to zřejmě vydrží civět, i když jim z toho musí jít hlava kolem. Hodnocení některých uživatelů zvučných jmen svědčí o jejich věku a tím mi vyvstává jiný problém. Totiž jak stihli shlédnout a ohodnotit tisíce filmů??... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Někdy když se jdete dívat na film a nečekáte nic(leda spíš průser),jste na konci mile překvapeni. Ano,byl to totální výplach mozku a barvičková smršť,ale já se neuvěřitelně bavil. Spousta povedených hlášek(rozhodně ne jen dětských), skvěle hláškující rybička,"carreyovský" humor(ten můžu) v podání Mika Myerse a přirozená,skvěle hrající dětská hvězdička Dakota Fanning. Pro mně jediné minus ve filmu byla naprosto zbytečná postava souseda v podání obtloustlého (ne)herce Aleca Baldwina. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo tak pitomé, až se mi to místy docela líbilo. Vizuálně je to hodně nápadité, u když neskutečně křiklavé a kýčovité. Nevím, jestli Dr. Seuss postavu, jak ji ztvárnil Mike Myers, zamýšlel, podle jiných děl si nemyslím, ale je to sem tam docela vtipné a není to tak blbé, jak jsem si myslel, že to bude. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sakra, byla to blbost pro děti, ale i já jsem se chvílemi dobře bavil. Kocour má totiž kromě infantilního humoru i celkem dobré hlášky, které mnohdy zas tak úplně pro děti nejsou. Postava Kocoura svým chováním připomínala Jima Carreyho v Masce. Myerse sice nemám rád, ale tady to vlastně není on. Byla to skutečně ujetá jízda. Dvě hvězdičky za ty povedené hlášky. ()

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama