Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 4 (2019) (série)


Lochdown (S04E03)

(epizoda)
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2021, 1 h 30 min

Obsahy(1)

Jeremy, Richard a James kvůli covidu nemohou opustit Spojené království, a tak přicházejí se speciálním dílem, ve kterém se snaží zjistit, proč se v Británii nikdy neujala americká auta ze 70. let. Za volantem Cadillacu Coupe De Ville, Lincolnu Continental a Buicku Riviera cestují úchvatnou skotskou krajinou a zažívají mnoho lapálií a dobrodružství, která vyústí v dosud nejtěžší úkol. (Prime Video)

(více)

Recenze (18)

belinko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudné cestovanie americkými “muscle cars” nezachraňuje ani trošičku vtipný koniec, pri ktorom som sa v priebehu celej epizódy prvý a posledný krát schuti zasmial (keď ukázali ten “rovný” most). Predošlé “špeciály” boli o hľadaní prameňa Nilu a podobne, no plot tohto bol nezaujímavý, nudný a akosi ani neviem prečo bol a prečo niekoho napadlo, že to bude dobrý nápad. Humor týchto troch idiotov mám rád, ale po toľkých rokov začínam mať strach, že ich spoločné čaro a spoločné hlúposti už nikdy nebudú, ako predtým. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezbývá než souhlasit s hlasem zdejší spodiny. Tento díl byl opravdu podstatně slabší, než bývá standardem. Těžko říct, jak moc do plánovaného scénáře promluvilo covidové opatření, nebo zda byl ze své podstaty tak slabý. Zvolaná americká auta neoplývala zajímavostí a ani do Skotů se moc nestřílelo. [75 %] ()

Reklama

riza-do 

všechny recenze uživatele

Hledat odpověď na otázku Proč jsou americká auta v Evropě tak neoblíbená by dokázal najít i běžný víkendový řidič, natož pak tahle trojka. Jinak jde ale o další nálož klasické zábavy z Top Gearu/Grand Tour na výletě, tentokrát kvůli covidu jen do nedalekého Skotska se snahou úpravami rozbít i to trochu řiditelné americké auto. Nechybí jízlivost, urážky a dávka humoru na účet Evropanů, kteří si koupí muscle car. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

politicky nekorektní vtipy - SPLNĚNO; karavany - SPLNĚNO; zlomyslný prank na jednoho z kolegů - SPLNĚNO; autentické faily - SPLNĚNO; vytvoření útvaru vypadajícího z ptačí perspektivy jako penis - SPLNĚNO; May řvoucí "Clarkson!" - SPLNĚNO; nabourání Jamese Maye zezadu - SPLNĚNO; hlášky ("I am the meat in an incompetent sandwich"; "Clarkson? Your car appears to be talking as it goes along") - SPLNĚNO; Pánové se snaží nalézt odpověď na otázku: proč nejsou americká auta v Evropě populární. Tato epizoda naskýtá pohledy na krásná americká klasická auta ze šedesátých let v kombinaci s úchvatnou kamerou zachycující sver UK. Střihově se mi nejvíce líbila montáž reklam na americká auta ze šedesátých let v kombinaci s ikonickou hudbou. Z těchto důvodů 4*, ale chtělo by to méně scénáře jako vždy. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zbytečný díl, který se až moc snaží podkuřovat americkým divákům. Začátek vypadá slibně, když si trio přiveze rozměrná americká auta v ne zrovna skvělém stavu. Chybělo mi, že ani neřekli, za kolik auta pořídili, kolik stála tehdy a jak byla dostupná. Pak se pořád bohužel přehoupne do x-krát viděných a scénaristicky velmi nepovedených úkolů, které nejsou ani vtipné a ani zajímavé. Nebo je tu snad někdo, kdo se cítil překvapen tím, že dlouhá americká auta mají problém projet úzkými historickými uličkami? To už zkoušeli v TG, když projížděli Itálií. Pak je tu zcela nesmyslný závod sovětských a amerických aut. Původní auta moderátorů v tom vůbec nehrají roli a mezi auty je rozdíl 30 let, jaký to má smysl? Následují karavany, které se mírně upraví, ale vůbec je nevyužijí, když pominu Jamesův karavan. Pak čirou náhodou o karavany přijdou...jo jistě. Najednou prostřih a jedou v úplně jiných autech kamsi na lov, kam když přijedou, tak se dozví, že jsou trapní a střih...zase jedou zpátky v původních autech, které zmrší nelogickými úpravami, které nemají žádné využití. Jedinou dobrou pasáží zůstává stavba mostu, kde paradoxně auta nejsou, tedy až na úplný konec, kdy se opět auta náhodou rozsypou a moderátoři se zničehonic objeví v cíli cesty. Nemá to šmrnc, nebaví to a TG speciálům to bohužel nesahá ani po výfuk. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama