Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 5 (2022) (série)


Eurocrash (S05E02)

(epizoda)
Trailer
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2023, 1 h 46 min

Režie:

Phil Churchward

Kamera:

Ben Joiner

Účinkují:

Jeremy Clarkson (moderátor), Richard Hammond (moderátor), James May (moderátor)
(další profese)

Obsahy(1)

Jeremy, Richard a James míří do střední Evropy na výlet, který ještě nikdy nikoho nenapadl, v autech, která by nikoho ani nenapadla. Tato působivá 2 250 kilometrů dlouhá cesta povede z polského Gdaňsku přes Slovensko, Maďarsko a Slovinsko. Vyzkouší si Formuli 1 v sovětském stylu, zaútočí na ně hroziví lukostřelci, najmou slavného závodníka a zúčastní se velkolepého finále jako z Rychle a zběsile. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě mě celkem naštvalo, že vynechali ČR (i když se to tam auty z Čech - myšleno české SPZ, ne jen Škodovky) a za další ta Hammondova “havárie” byla čistá aranžovaná trapnost. Ten závěr se také moc nepovedl (i když Jeremy to celkem vtipně komentoval přirovnáním k FF7). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grand Tour se od začátku nemůže rovnat Top Gearu v nejlepších letech, ale i když je svatá trojice už lehounce za zenitem a některé věci se jen recyklují, při sledování nejnovějšího speciálu mi došlo že mi pánové a jejich polonahraná dobrodružství chybí a mám je fakt rád. Tenhle díl mi navíc skvěle sednul do nálady a když se Jeremy proháněl po letišti ve Škodovce a James zkoušel supersport od Pragy, měl sem lehounce husí kůži. Úplný závěr sice opět lehce nezvládnutý, ale tentokrát mi to vůbec nevadilo…85% ()

Reklama

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro našince je tento díl samozřejmě zajímavější, než ostatní, je tu poměrně dost patrná československá stopa. Nicméně dramaturgie pořadu je již citelně unavená a některé momenty působí vyloženě na sílu. Například proč dali chudákovi Jamesovi tu příšernou kraksnu, jen aby ho celý díl zobrazovali jako bídáka, který z výletu nic neměl. Škoda, že jsou chlapci zřejmě nuceni se podvolovat striktnímu scénáři a průběh tak nepůsobí příliš přirozeně. Nicméně se na to stále dobře kouká, téměř dvouhodinová stopáž uteče jako voda a naštěstí jsme se po "terrible bombshell" dočkali "see you next time", což už vzhledem k narůstajícímu věku chlapců není takovou samozřejmostí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu snahu udělat výlet po trase, po které ho nikdy nikdo neudělal, ale trasa Polsko - Slovensko - Maďarsko a Slovinsko se přeci jen nemůže rovnat blbnutí v Jižní Americe nebo Africe. Má to své vtipné momenty, protože tihle pánové dokáží dělat srandu v takřka jakékoli situaci, ale něco tomu zkrátka chybí. Nebýt fakt šíleného výběru auta Jamese Maye, tak by to bylo asi dost o ničem. [70 %] ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento speciál jsem se dost těšil ale zároveň k němu přistupoval s velkou obavou. Obavou že všechny navštívené státy hodí do jednoho pytle pod pojem Sovětský svaz . A až na takové označení u Velorexu bylo naštěstí vše tak jak má. Vtipný díl, zajímavě zvolená auta a finále u nádherného jezera. Když bude Grand Tour v takových jednoduchých, ale humorných cestách pokračovat, vůbec bych se nezlobil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Během závodu Formula Easter si lze na více závodních vozech všimnout písmen MTX. Jedná se o zkratku československé (a později české) společnosti Metalex, která se zabývá stavbou a úpravou vozů pro sportovní a závodní účely. (machonza)
  • V tomto díle se Richard Hammond objeví na letišti v Piešťanech ve velice vzácném autě Škoda 1100 OHC. Existují jen pouze dva kusy tohoto vozu – jeden je v Anglii, druhý je půjčen přímo z muzea mladoboleslavské automobilky. (Leopard105)
  • V čase 01:08:00, v předmluvě týkající se českého automobilového inženýrství, zazní v pozadí úryvek symfonické básně „Vltava“ od Bedřicha Smetany. (machonza)

Reklama

Reklama