Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 3 (2019) (série)


Chinese Food for Thought (S03E06)

(epizoda)
  • USA Chinese Food for Thought
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2019, 1 h 11 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May nás zavedou do čínského megaměsta Čunking, aby místním podnikatelům dokázali, že si nemusí kupovat drahá čínská auta, ale místo toho si můžou importovat použitá auta z Evropy. Za tímto účelem si přivezou Mercedes S600, BMW 750iL a Cadillac STS. Hammond později překoná svůj strach z elektrických supersporťáků a vyrazí na Eboladrome za volantem čínského NIO EP9. (HellFire)

(více)

Recenze (2)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína je neuvěřitelná země, která se v rámci svého technologického rozmachu dostala daleko před kohokoli jiného na světě a stala se naprostým gigantem. Je naprosto neuvěřitelné, jak tam věci fungují. Nemusíme končit pouze u šíleně rychlé výstavby nových dálnic v rámci složité hornaté krajiny. Všemožné mosty, to je něco fantastického, jaká elegantní architektonická řešení tam umí tamní komunisti vymyslet. Jak rychle tam dokáže vyrůst továrna a vyrobí vám tam prakticky jakoukoli součástku za takovou cenu, které se americký ani evropský trh nemá šanci přiblížit, a to ve neuvěřitelně rychlém čase. Čína nás všechny sežere. Nepředstavitelná efektivita. Docela mě překvapilo, že byla k vidění stále spousta zeleně kolem silnic a dálnic. Hodně mě pobavilo, že v Číně má člověk na dálnici každých 200 m fotku do rodinného alba. Právě v Číně kluci představili své "luxusní" evropské automobily a moje bránice sténala. Pobavil mě i Hammondův test elektromobilu, kdy měl pod sebou ještě větší nálož, než ve které se tehdy nechvalně proslavil. Tam bylo nejvtipnější nesmyslné řešení 300kg baterie, která se musí kvůli nabití vydělat z auta. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda o Číně je opravdu fascinující a plná zajímavých faktů. Kromě toho nám Hammond ukáže sílu čínských elektromobilů v podobě nádhery jménem Nio EP9. Samotný klip z Eboladromu je vypracovaný do puntíčku. ()

Reklama

Reklama