Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velká trojka je zpátky a po třech dílech se nebojím říct, že je jejich Velká jízda čím dál lepší! Po velkolepém úvodu, při kterém jsem měl husinu po celém těle, jsem byl čím dál nadšenější a vlastně jediné, co mi na tom pořadu nesedí, je Američan (závodní jezdec, Ebola Drome je ale docela fajn) a Celebrity Brain Crash, i když to se Simonem Peggem bylo docela dobrý. Jinak je to ale naprosto geniální a já tomu nemám absolutně co vytknout, protože se mi to díl od dílu líbí čím dál víc a nemůžu se dočkat, co bude dál. Je to samozřejmě mnohem, mnohem vtipnější než Top Gear, mnohem víc si dělají srandu sami ze sebe, z publika, z BBC, z komunistů a magie jejich humoru je prostě neskutečně obrovská. Vyhazov jim rozhodně prospěl, protože ve studiových částech jsou mnohem odvážnější, jinak je to ale v podstatě naprosto přesná kopie Top Gearu, jen je v mnoha místech lepší, ale ne tak, aby se od sebe oba pořady daly nějak snadněji rozlišit. První díl o svaté trojici superaut byl možná trochu moc natahovaný (ale skutečně jen velmi málo), ale všechny tři byly třeskutě vtipné, každý jiným způsobem a každý díl překonal ten předchozí. Škoda, že patnáct let strávili (jak sami řekli) zbytečnou prací a vyhazovy, protože až těch dílů bude víc, Top Gear to po poslední, naprosto zoufalé sérii, snad úplně položí, protože automobilová show může být očividně jenom jedna. 100%. Chci víc a víc! Nejlepší novinka letošního roku a možná nejenom toho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

po prvním díle trošku boj...na jednu stranu skvělý nostalgický prolog,typický humor a skvělá auta...na druhou stranu chybí Stig,protože "Američan" mi dost nesednul,vložka s celebritami,nebo hádka ohledně RAF celkem zbytečná.Je to pořád o 2 třídy lepší než nový Top Gear,ale počítám,že se ještě rozjede.Zatím si tedy nechám rezervu...80% ()

Reklama

Santino7

všechny recenze uživatele

Hodnotiť tento projekt nejdem, nakoľko som dosiaľ videl len prvé dva diely (a je dosť možné, že v najbližšom časovom horizonte nijaká ďalšia u mňa nepribudne), no v rámci stručného okomentovania musím skonštatovať, že mi sedí o poznanie menej než ich predošlý projekt Top Gear. Či už za to môže vec zvyku (na onen ustálený formát) alebo iné faktory, skrátka to tak je, k tejto relácii som si zatiaľ cestu veľmi nenašiel. Nie je to vinou ústredného tria Clarkson-Hammond-May, ich humor je rovnako nekorektný a úžasný ako predtým, skôr mi vadila značná obsahová/formálna odlišnosť. Prišlo mi to až príliš veľkolepé, príliš sa snažiace ohúriť, no a žiaľ i primálo britské (čo do veľkej miery stálo za úspechom oného predošlého projektu). Nie som stotožnený ani s väčšou špecifikáciou a zameraním na drahé superšportiaky a pretekárske okruhy, to, v čom pre mňa bol Top Gear najlepší, boli skôr bláznivé reportáže spojené s cestovaním po rôznych krajinách a kontinentoch. Taktiež mi prekážala voľba prechodného štábu putujúceho po svete - to je na jednej strane určite vysoko hodnotné pre skalných fanúšikov programu z daných častí sveta, ktorí eventuálne majú šancu prísť osobne, avšak z mojej strany boli tie ustavičné aplauzy a výbuchy smiechu zo strany publika niečím priam neznesiteľným. To je však čisto osobný názor, rešpektujem, že iným tento formát naopak plne vyhovuje, budiž. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

První série je za námi. Kdo čekal, že Grand Tour bude pokračováním Clarksonova Top Gearu, akorát na steroidech, bude zřejmě velmi, velmi zklamán. Neděste se, stále se ve své kategorii jedná o nadprůměrný zábavný pořad, ve kterém se občas mihne i nějaké to auto a někdy k němu dokonce udělají i dobrou recenzi. Problém je však tom, že i ten nejlepší díl z celé první řady Grand Tour se kvalitou přinejlepším sotva vyrovná průměrnému dílu Clarksonova Top Gearu. Ano, pořád tu máme ústřední trojici, která se vůbec v ničem nezměnila, nápady jsou pořád praštěné a originální (aspoň většinou), ale všem dvanácti dílům jako by něco chybělo, jako by se zasekly těsně pod vrcholem, na který ne a ne dosáhnout. Obrovský vliv na celkovou podobu a kvalitu GT má určitě rozkol s BBC a to hned ve dvou aspektech. Zaprvé se může zdát, že nyní, když už si tvůrčí tým nemusí lámat hlavu s různými omezeními "korektní" BBC, je na internetu a má volné ruce, bude show o to zábavnější a uvolněnější. A to je paradoxně omyl. Protože co jsme na starém Top Gearu milovali nejvíc? Právě tu rebelskou atmosféru, ten "konflikt" moderátorské trojky s "producenty", neustálé pošťuchování a narážky směrem k upjatým šéfům v oblecích v Londýně. A teď, když se z otěží BBC konečně vyvlékli a získali vytouženou svobodu, jako by nevěděli, co s ní. Nelze rebelovat, když nemáte proti komu. Zadruhé to s tou nabytou svobodou nebude až tak horké. Správně cítíte, že řeč je o právních omezeních a na jednotlivých segmentech pořadu je to citelně znát. Někdy lze právní překážky poměrně jednoduše a chytře obejít (The News - Conversation Street), jindy nelze, než se uchýlit k levným náhražkám (The American není Stig a jeho kvalit nikdy nedosáhne), a někdy je to prostě naprostá katastrofa (Celebrity Brain Crash byl poměrně vtipný v prvním díle, od druhého dílu se už jedná o příšerně nevtipnou a zbytečnou dvouminutovou výplň, ať už je její účel jakýkoliv). Jeden by mohl doufat, že právě díky těmto právním překážkám vznikne velká spousta vtipů a narážek, ovšem já si za celou první sérii nevšiml ani jedné - těžko říct, zda je tomu tak právě z právních důvodů. Když Clarkson, Hammond a May (a Andy Wilman) odešli z BBC, fanoušci jásali, že budou mít jeden výborný a jeden potenciálně dobrý pořad o autech. Výsledkem je k mému zklamání jeden mizerný (Top Gear series 23. - ?) a jeden polovičatý, který kvalit Clarksonovské éry Top Gearu a svého potenciálu zdaleka nedosáhl a nejspíš ani nedosáhne. Mysleli jsme si, že jsme to vyhráli. Bohužel. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Špičková zábava. Nový formát Top Gearu se povedl na jedničku a u mnoha dobrodružství v cizích zemích jsem se musel ptát, jestli to těm padesátníkům stojí za to. Místy hodně surové, ale autentistické. Bravo. První díl a hned první scéna, kdy se všichni 3 borci potkají na cestě, mi vhrnul slzy do očí. A pokud jde o finále a rozloučení se s diváky? Don't get me started! Grand Tour mi bude chybět. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • V jedné scéně lze vidět značku FURY na Hammondově Focusu při průjezdu kaluží, ale v dalších záběrech už není. Tuto značku obdrží Hammond od Jeremyho až o několik desítek minut déle, kdy už ji má na autě po zbytek epizody. (Habansz)
  • V 10. epizóde prvej série, kde ústredné trio používa oholené skelety áut ako základ pre nový koralový útes je jedným z použitých karosérií Škoda Felicia. (S3MIR)
  • Začáteční písmena názvu pořadu Grand Tour / GT by mohl být Top Gear (od r. 1978) po zpátku. Clarkson teorii zatím nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. (DexMASTER094)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama