Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Ecks (Antonio Banderas) je bývalý špičkový agent, který opustil řady FBI, když jeho manželka zahynula při explozi. Od té doby pustne a jeho život ztrácí smysl. Od bývalého šéfa Julia Martina se však jednoho dne dozví, že jeho žena není mrtvá: má novou identitu a žije ve Vancouveru jako manželka bohatého a vlivného Roberta Ganta. Ten vyvinul miniaturní zařízení, které se dá oběti vpravit do těla, aby ji v potřebném okamžiku zlikvidovalo. Ecks se vrací do akce. Jeho úkol je jasný: zlikvidovat Ganta a zjistit, co se stalo s jeho manželstvím. Na to se však musí spojit s agentkou s přezdívkou Sever (Lucy Liu) z DIA (Department Intelligence Agency), která byla dlouhá léta jeho nenáviděnou protivnicí a konkurentkou. Také Sever patří ve svém oboru ke špičce. A také ona v srdci skrývá bolestné trauma: kdysi přišla o dítě. Dávní nepřátelé na život a na smrt se bok po boku vydávají do vražedně nebezpečné akce, aby našli svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Idiotský scénář, nesmyslnou režii a práci kamery nezachrání ani půvaby Lucy Liu. Kouzla žánru béčkových akčňáků, jaká v krystalické podobě předvedl Arnold v Commandu, se objevují i zde, ve filmu snažícím se o A třídu a beroucím se smrtelně vážně. Příklad? Klasická scéna z Commanda s prodlužujícím se nábojovým pásem u M60 je zde přítomna v podobě zřejmě nejpopulárnějšího samopalu posledních desetiletí - HK MP5 - jehož obvykle třicetiranný zásobník tu vypadá nejmíň na trojnásobek, a ještě je nám to prezentováno v efektním extrémně zpomaleném záběru...to je zřejmě režisérův oblíbený tríček, jenže to by tak měla být udělaná celá scéna, protože když čtyřikrát za sebou prostřihnete Lucy Liu stojící u velkorážního kulometu na korbě náklaďáku, z něhož pomaloučku polehoučku odlétají smrtící kulky na jedné a rozžhavené nábojnice na druhé straně, a do toho třikrát hodíte záběr na patřičně zakuklené cíle roztrhávané žhavým olovem v reálném čase, působí to jako když nevíte co to sakra děláte. A takový je bez nadsázky celý film. Shrnutí? Za tohle bych chtěl teda hóóóódně velký honorář, být herec... ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Cha, cha, to je děs! Ze začátku jsem se opravdu bavil režisérovými "nápady" (no jeden není tak špatný a je velice dobře provedený) a děsivým scénářem, ale ke konci jsem začal být asi předávkovaný a prostě jsem jen apaticky pozoroval obrazovku. Už jsem se ani ničemu nedivil, stejně toho k divení tento film nenabízí příliš. A to býval Banderas poměrně nadějný herec. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Odvážná kombinace Kobry 11 a Matrixu, obohacená likvidací Pendolína na nákladovém nádraží Žižkov. Hvězda navíc za Banderase, který v nedělním oděvu do kostela bravurně nahazuje patku při závratně rychlé jízdě na burácejícím motocyklu ... a za ním vlaje jeho šusťákový pršiplášť. Ach, to byla nádhera. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOLERS! Jsme zpátky v osmdesátých letech! Chybí už jen atomová bomba a přišedší nějaký muskulaturní polda z kontinentální Evropy. Kdyby na Lucy Liu přišli poldové ze celých Spojených států amerických, ona je všechny zmasakruje. A divákům s IQ nižším, než je šedesát bodů, dementní scénárista vysvětlí vše až po zastrčení detonátoru do kapsy kalhot. Ale třeba ten film byl jen oslavou rodiny. Bleee. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme? 70 mega na smysl nedávající film v hlavní roli se špatně obsazeným Banderasem a Lucy Liu, která za celý film řekne asi tak 20 slov. Tam ale všechen minimalismus končí, protože zbytek filmu tvoří maximální střelba, maximální výbuchy a maximální demence. Tělo na tělo je složeno z cool jednotlivostí. A těmi jednotlivostmi myslím "jednotlivé záběry." Ty jsou totiž z velké většiny koncipovány tak, aby byly samostatně co nejvíc cool, což doopravdy jsou a v trailerech nebo na fotkách by vynikly -  vrcholem je záběr na snipera, letícího ze střechy. Akorát že jeden cool záběr obvykle nesedí dohromady s druhým cool záběrem a ten nesedí se třetím cool záběrem. Výsledkem jsou podivně nerytmické akční scény, kterých je film plný. Do toho si připočtěte strašlivou hudbu Dona Davise, která má odér "dva roky potom, co to bylo cool" a voilá, jeden z nejhůř hodnocených filmů 21. století je na světě. Stejně si to ale vždycky rád šlehnu znovu, právě pro ty cool jednotlivosti. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Game Boy vytvořil dle filmu stejnojmennou hru, která se uvedení dočkala rok před premiérou snímku. Právě to mohlo způsobit, že hra se nakonec dočkala větší popularity než samotný film. (Terva)

Reklama

Reklama