Reklama

Reklama

Můj život Cuketky

  • Česko Můj život Cukety (festivalový název) (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Cuketka není žádná padavka, ale malý čiperný chlapec. Poté, co přijde o maminku, má pocit, že je sám na světě. To ale ještě neví, s kým se ve svém novém životě – v dětském domově – setká. Simon, Ahmed, Jujube, Alice a Béatrice: ti všichni si procházejí nelehkým dětstvím, ale zároveň zůstávají malými hravými dětmi. A pak je tu ještě Camille. Když vám je 9 let, je tak snadné se zamilovat a objevovat nové věci. A co takhle být kromě toho ještě šťastný? (Pilot Film)

(více)

Recenze (45)

adam9 

všechny recenze uživatele

FEBIOFEST 2017: Nenechte se zmást. Nikoliv Cuketa, ale jiný sirotek "červený kohout" jménem Simon je tím pravým hrdinou celého filmu. Na první pohled buran, avšak nakonec chlapec se srdcem ze zlata. O dojemném závěru tedy nebylo nejmenších pochyb. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Lidský film pro trochu starší děti dokládající, že není vždy nezbytný všudypřítomný boj se zlem, nejsou nutné akční scény, kouzla a tak. Pěkný snímek se dá natočit i poklidně: sem tam vidíme atmosférický delší záběr na celkovou situaci, jindy třebas i prostřih na ptáčky. A to vůbec nemluvím o originálním scénáři a zdařilém výtvarném zpracování. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Věřím, že by jednoduchý příběh fungoval i v případě hraného filmu, jenom by nebyl tak silný. Totiž, loutková animace filmu hodně prospívá, je to všechno takové jiné, přesto máte pocit, že vlastně skutečné. Dramatická a komediální rovina je v něm vyvážena tak akorát. A závěr? Ten příjemně dojme. Můj život Cuketky není pastvou pouze pro oči, ale též pro uši... hudba je opravdu nádherná a i díky ní film při sledování závěrečných titulků příjemně dozní. 80% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalý príklad z Francúzka na to, že k tvorbe („nakresleniu“) jednoduchého ale oveľa silnejšieho príbehu nepotrebujete veľa. Avšak je potrebné povedať, že film o „Cuketovi“ by nevzniklo, keby tvorcovia v sebe nemali hlboké city. Najväčší plus je to, že tento príbeh je tak šikovne spracované, že dokáže osloviť nie len dospelých. „Animáku“ je možno vyčítať v podstate (hlavne) len to, že prostredie „detského domova“ miestami zobrazuje až príliš dokonale. Skromné a sympatické vedľajšie postavy. Príbeh, ktorý je z veľkej časti reálny a dotkne nielen oči. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Jasně...téma, které chytne za srdíčko, ale je to "pohádka", kde se "nic" neděje....děcka v sirotčinci prostě doufají v lepší zítřky. ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozprávka pre dospelých, ktorú by som však pokojne pustil aj deťom. Animácia je sama o sebe dosť atraktívna, a aj napriek tomu, že ide o vážne téma, myslím, že je zvládnuté tak, aby imponovalo širšiemu vekovému spektru divákov. Atmosféra je super a to aj najmä vďaka skvelým a zaujímavým postavám a ich jednotlivým príbehom. Plus, kratšia stopáž vôbec nie je na škodu. Funguje to akurát. ()

Joya.ma.hlad 

všechny recenze uživatele

Miloučký film, který není úplně pro děti, i když je z pohledu dítěte. Není dlouhý a i díky tomu si udržuje příjemné tempo i když by se zdálo, že bude vývoj pomalý a zdlouhavý. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Francouzi musi byt multikulti za kazdou cenu, takze v kazdem spravnem kolektivu MUSI byt mohamedan a MUSI tam byt cernoch, jinak by to zavanelo rasismem. Jinak celkem slusne, ale cekal jsem od toho vic.. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Animace pro nejmenší a během sledování příjemný rodinný příběh o méně příjemné životní etapě. PS: Za týden jsem nevěděl, o čem to bylo. ()

Izmo123 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se na první pohled může zdát že bude spíše zaměřený hlavně na emoce a musím říct že film dokáže aji pobavit vtipnými scény které mě pobavily ale i tak je film spíše zaměřený na emoce které dovedou pohladit po duši a ukázat světlou stránku ale taky u nás může film ukázat temné stránky které sice dovedou u nás udělat šrámy které se během filmu u nás tak i u postav zahojí a musím říct že mě tenhle film tak i moje srdce přesvědčilo abych dal filmu 5 ⭐, Animace 9/10 Postavy 10/10 Příběh 10/10 Celkově hodnotím ⭐⭐⭐⭐⭐ 10/10 ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Snímek, který tak trochu neví, kam patří. Pro děti je možná animace, ovšem děj vůbec (tedy pokud nechcete, aby vám po skončení i vaše děti povídaly o průběhu pohlavního styku včetně všech citoslovcí!). A dospělí? Ti si ho možná jednou pustí, ale prostý příběh s nevábnou animací nemá zrovna moc šancí na úspěch. Takže, pro koho tohle vlastně vzniklo? Ano, originálně pojaté s rozumnou stopáží, ovšem opravdu potřebujeme takovou animaci, podivná jména (proč Cuketka jsme se vlastně za celou dobu ani naznačením nedozvěděli), zvláštní prostředí sirotčince,.. jen aby vznikl snímek, který pak dokonce (nepochopitelně) získá nominaci na Oskara? ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Život není peříčko, a pro osiřelé (či opuštěné) děti vůbec. Zajímavý pohled na toto téma. Kromě Trnkových loutkových filmů jsem asi doposud neviděla nikde tolik psychických pochodů, které z loutek dělají "živé" lidi. Navíc řešící velice aktuální problémy rozpadu rodiny a částečně i imigrace. A to bez jakékoliv hysterie. Trochu mě mrzí volný konec. Ale když se to vezme kol a kol, tak vlastně všechna otevřená témata jsou odfajfknuta a autoři se tak aspoň umně vyhnuli sentimentu v podobě happy endu či tragédie. Prostě život. A stopáž naprosto perfektní. ()

Související novinky

Lux Film Days přinesou filmy online a zdarma

Lux Film Days přinesou filmy online a zdarma

24.11.2020

Celoevropské filmové dny Lux Film Days se letos v ČR uskuteční od 26. do 30. listopadu. Ve čtvrtek 26. listopadu odstartuje akci film Druhá strana naděje finského klasika Akiho Kaurismäkiho. Druhým… (více)

Reklama

Reklama