Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1976. Buenos Aires je znepokojeno přibývajícími únosy osob, které se odvážily postavit proti diktatuře vlády. Carlos Rueda, ředitel dětského divadla, se jednoho dne vrací domů a zjišťuje, že jeho žena, Cecilia, byla unesena - za psaní kontroverzních článků v místních novinách. Carlos se schází s lidmi, kterým zmizel někdo blízký. Najednou v sobě objeví psychické síly, které mu umožňují vidět osudy těchto unesených lidí. Dokáže pomoci všem, jen ne sobě. Přestože cítí Ceciliinu minulost, nedokáže vidět její budoucnost. Carlos zoufale pátrá po své ženě, ale stále je o krok pozadu. Mezitím Cecilie plánuje vlastní nebezpečný útěk z vězení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Nepi 

všechny recenze uživatele

No tak tenhle film si podle mě zaslouží eště o půl hvězdičky víc a hlavně by si zasloužil lepší scénář a i lepší režii...Antonio Banderas drží příběh muže hledajícího svou ženu,kterou unesla skupina diktátorů v Argentině vcelku dobře,ale celkový dojem z filmu je takový menší zmatek...Ale jelikož jde o pravdivou událost,která se v Argentině stala v letech 1976-1983,tak mě to zase nenudilo,ale spíš dojalo... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výborní herci v mdlej réžii. Najlepším liekom na ťažkopádnosť tohoto filmu je vôbec ho nenatočiť. Po silných momentoch a naliehavosti témy o ktorej rozpráva, v ňom nie je núdze, no spôsob akým ju podáva, uspáva a privádza do rozpakov. Na jednu stranu sa opiera o rozmer skutočnosti a na druhú ho podkopáva surrealistickými prvkami. Tie sú pekné, poetické, ale v jeho rozprávačskom súkolí škrípu. A úplným faux pas snímky je, že sa príbeh odlúčenej ústrednej dvojice s pribúdajúcimi minutami vytráca do nechutne účelového, propagandistického posolstva. ()

Reklama

MGRNV78 

všechny recenze uživatele

Možno herecké výkony v tomto diele nie sú na Oscara. Ale na druhej strane, v ktorom inom filme bol Banderas lepší, či presvedčivejší, ako tu, alebo v čom bol herecký výkon Thompson slabší ako pri iných filmoch? Ale mňa skôr totálne dostal ten samotný príbeh (neviem či je to len fikcia autora, alebo čerpal z nejakého skutočného príbehu, ale na tom vlastne nezáleží). Pre mňa to bola neskutočná sila - mix mystiky (Banderasove schopnosti) a brutálnej reality (scény z väzenia). A na mňa to neskutočne zapôsobilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh nás zavádí do argentinského Buenos Aires v roce 1976 ve kterém přibývají únosy osob, které se postavily proti diktatuře vlády. To je případ i Cecilie, která jednoho dne byla unesena za psaní svých kontroverzních článků v místních novinách. Poté co to zjistí její manžel Carlos začne se stýkat s lidmi kterým zmizel někdo blízký a začne zoufale pátrat po své ženě, ale ta už plánuje útěk z vězení. Výsledkem je ovšem velmi nevýrazný a dá se říct až nudný film ve kterém vlivem nevýrazné režie zanikají herecké výkony všech zůčastněných ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Antonio Banderas jako dramatik, který v sobě objeví věštecké schopnosti poté , co byla unesena jeho žena, novinářka, která psala o únosech, které měla na svědomí argentinská diktatura. Dobovka s dramatickým námětem, ale celé to je takové utahané, nudné a s tím mystery se to skutečné téma prakticky zadudalo. Na téma únosů v Argentině sedmdesátých let, je daleko přesvědčivější syrový film Historie jednoho únosu. Tohle je nuda nuda nuda zabalená v neškodném balení bez emocí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Snímek spoluprodukovala Banderasova společnost Green Moon Productions. (imro)
  • Natáčanie snímky prebiehalo striedavo v Argentíne a Španielsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama