Reklama

Reklama

S Madonnou v posteli

  • Česko Madonna: Hra na pravdu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní stylizovaný dokument zachytává Madonnu, zpěváčku, která s neomylností ví, jaké hudební trendy si žádá publikum, v době jejího celosvětového koncertního turné Blond Ambition v roce 1990. Dokument se však neodehrává jen na jevišti, ale i v zákulisí, kde vystoupí mnohé celebrity šoubyznysu. Místy provokativní erotika je přítomná v podtextu filmu, i když celek se zaměřil na neobyčejně obyčejné úkony v životě této kontroverzní hvězdy. Zkrátka - Madonna, jaká ve skutečnosti je, na jevišti i za ním, matka rodiny svých tanečníků, bohyně sexu pro milióny obdivovatelů, podnikatelka, zpěvačka, tanečnice... Největší superstar světa hudby. Samozřejmě, pro její věrné fanoušky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak předně - tohle vůbec není dokument. Někdejší královna popmusic si postavila vlastní pomník a zahrála si v něm Johanku z Arku. Obdivuhodnou osobnost, kterou kdekdo vzývá a hledí na ni do výšin jako věrný mopslík, ale ona stále zůstává tou obyčejnou, pokornou a zbožnou ženou. Okázale se modlí se svými bližními a když jí zlá showbussinesová inkvizice diktuje, kolikrát si během výstupu smí sáhnout mezi nohy, zůstane silná a... a přece se točí, chtělo by se říct. Takovou porci samožerství a bezostyšné manipulace s realitou najdete už jen v projevech George Bushe a ve slovenské reality show Mojsejovci. 20 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdo vymýšlel choreografii k písni "Like a Virgin?" Warren Beatty. A bylo to.___Nemyslím, že by to bylo porno. Coby dokumentu tomu chybí objektivita a nestrannost, jako hraný film je to příliš žánrově rozkouskované. Vlastně je to dost nuda, jak už tu někdo napsal. Madonna ukáže prsa na kameru, zazpívá pár písniček, a hlavně neustále něco žvaní. Scény z jejích vystoupení jsou na filmu asi nejlepší, hudebně a hlavně zpěvně bezkonkurenční. No a samozřejmě Warren Beatty, její někdejší partner, v kulatých malých černých brejličkách. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Madonna, je dneska takový brand vlastně a zde je typická ukazka její dokonalé marketingové strategie, nic více nic méně. Černobíle záběry ze zákulisí koncertní šňury se střídaji z barevnými záběry na samotný koncert a mezi tím vším Madonna mluví o rodině, homosexulaitě, o sexu a dalších tématech,dokonale promyšlené, aby se mluvilo následně o Madanně a tomto díle . Toto dílo jsem zhlédnul v posteli, ale bez Madonny . Nepopírám, že pro fanouška Madonny toto reklamní dílo může být zajímavé, ale pro mě je daleko zajímavjší s kým jsem v posteli . ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Madonna v posteli, Madonna na jevišti, Madonna s přáteli. Ano všude samá Madonna! Madonna Mia. Popová dinosaurka tímto svým filmem jen velmi obratně zhodnocuje své světové turné k svému prospěchu.. Ovšem film je zde uvedený jako dokumentární? A s tím já nemůžu souhlasit. Montáž záběrů z koncertních vystoupení a různých situací Madoninna ,,každodenního" života nemůže mít samozřejmě dokumentární charakter. Madonna pouze využívá filmu, aby dále budovala svůj image ,,sexuální bohyně 90. let". Což se jí nakonec ostatně samo podařilo.. A sama nakonec úspěšně profitovala z pozornosti, kterou film ve své době kolem sebe vyvolal. Tento Keshishianův snímek je tedy jen pouhopouhým příkladem výnosné souhry různých médií při zhodnocování konečného produktu. Na filmu se mi jen v "uvozovkách" líbila ta zprvu nevinná hra v podobě jakési láhve kdy Madonna názorně všem předváděla jak se kouří právě oná láhev! Ha ha.. Slabý za 1* tak akorát. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Pro me opet kultovni zalezitost, kterou jsem videla nekolikrat. Mozna protoze dokument vznikal na asi nejlepsim a nejslavnejsim Madonnine turne. A ano, jsem jeji fanousek :) A par zajimavosti, v dokumentu se objevi tehdy pro vetsinu absolutne neznamy Banderas, kteryho si preje Madonna videt jen proto, ze ho zna z Almodovarovych filmu, prizna se tam, ze tehdy jeji nejvetsi zivotni laska byl Sean Penn a totalne tam setre Kevina Costnera, ktery o jejim koncerte rekne, ze to bylo "mile" :) No a tehdy taky chvili randila z Warrenem Beatty :) Boze, ja si z toho filmu pamatuji tolik a to jsme ho minimalne nekolik let nevidela :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikl tak, že Madonna viděla na videu Keshishianovu divadelní inscenaci „Wuthering Heights“ od Emily Brontë na Harvardu a začala se zajímat o jeho práci. Později Aleka požádala, aby natočil pro HBO film o koncertním turné „Blond Ambition“. Původně mělo jít o klasický záznam koncertu, ale záběry ze zákulisí Keshishian popsal jako „Felliniho dysfunkční rodinu“ a přesvědčil Madonnu změnit koncept a natočit dokumentární film. Mnoho lidí před změnou varovalo a jako příklad dávali dokument Rattle and Hum (1988) skupiny U2, v té době považovaný za komerčně i divácky neúspěšný. Madonna nakonec projekt sama financovala i produkovala. (kenny.h)
  • Kvůli rozhodnutí rozdělit film na barevnou a černobílou část odstoupil od smlouvy původní producent New Line Cinema a distribuce se ujal Miramax. Bylo natočeno přes 200 hodin záznamu a první sestřih dokumentu trval přes 3 hodiny. Producent Harvey Weinstein přinutil Aleka Keshishiana film zkrátit na necelé dvě. (kenny.h)
  • Aby co nejméně rušili, nosili členové Alekova štábu černé oblečení a měli zakázáno s kýmkoliv z Madonniny suity intereagovat. Na kamerách pak používali clony, které vypadaly jako zrcadla. (kenny.h)

Reklama

Reklama