Reklama

Reklama

Čistokrevní

  • Česko Čistokrevné zlo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dokonalých domech s bazény s azurovou vodou a trávníky zastřiženými snad manikúrními nůžkami v Connecticutu žijí podivné bytosti: sociopatky a autistky s vražednými sklony. Týnejdžerky Amanda a Lily se kdysi přátelily, pak se rozešly, a teď matka Amandy zaplatila Lily, aby Amandu (která nožem zabila svého koně), trochu „socializovala“. Po počátečním odmítnutí se mezi dívkami rozvíjí silné pasivně-agresivní pouto: Amanda s diagnostikovanou poruchou osobnosti učí Lily, jak napodobovat city (které jí samé scházejí) – například plakat na povel. Supernadaná Lily má opačný problém, je příliš citlivá, a přitom nesmírně soutěživá: momentálně má velký problém se svým nevlastním otcem Markem, bohatým idiotem, který se k ní chová jako k nevítané přítěži, kterou získal ke své trofejní manželce. Amanda se Lily jednou zeptá, jestli ji někdy nenapadlo, že by ho zabila. Tato myšlenka zapustí rychle kořeny... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (57)

kingik 

všechny recenze uživatele

Perfektně pomalý film. A to bezkrevné tempo je značnou přítěží. Prostě festivalová indie záležitost. Ono sledovat dvě povídavé pipiny, co plánují vraždu bohatého nesympatického zjeba, jenž je otčímem jedné z nich, není úplně bomba zážitek, nicméně Anya Taylor-Joy a Olivia Cooke udrží pozornost před spánkovou paralýzou svým zajímavým herectvím a jejich chladnokrevně smýšlející postavy jsou plusem pro utahaný film. Horší už to je s thrillerovou složkou filmu. Spousta statických záběrů moc filmu neprospívá, napětí se pro jistotu nedostavuje vůbec. Je celkem i znát původní úmysl udělat ze scénáře divadelní hru. Patrně v jevištní podobě by určité psychologické aspekty fungovaly lépe. Málo zkušený režisér Cory Finley prostě na diváka zapůsobit neumí. A dovolí si citovat i slavnější kolegy, kupříkladu závěrečná scéna s vraždou mně připomněla Funny Games. Osvěžením je účast Antona Yelchina, ano, toho týpka, co ho rozdrtilo jeho vlastní auto, pro něhož to byla tečka za jeho kariérou. Určitě pro film nikdy není dobrou vizitkou, když dlouho leží u ledu. Zřejmě se na rozpačitém výsledku podepsaly i postprodukční problémy, film světlo světa totiž spatřil až dva roky od svého natočení. Ve výsledku je nepříliš objevný námět zabalený do iritujících dlouhých scén, mezi nimiž je občas záblesk čehosi zajímavého a originálního. 5/10 ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů na tohle téma existuje straně moc, ale tenhle je takový perfektní na odpočinutí. Velmi příjemně se na to koukalo. Podíval jsem se na to především kvůli Taylor-Joy, která byla nakonec ta nejvíc v pozadí, protože ostatní herci překvapili o dost víc. Jak už Cooke, Yelchin, tak i Sparks. Docela jsem na ně čuměl. Občas se mi líbila i hudba, místy dokázala vytvořit fajn atmosféru. Dal bych tomu spíš průměrné hodnocení. Přece jenom ten příběh mohl být víc smysluplný, ale ty herecké výkony tomu daly grády. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Místy zbytečně otravně utahané, místy zase překvapivě dokonalé svou neotřelostí. Hlavní hrdinky jsou fajn a normálně by film s přehledem utáhly, ale Anton Yelchin je přesto svou přítomností herecky těžce převyšuje. 75% za povedený storytelling/režii který/á se občas moc pěkně vymkne standardní drama-thrillerové šedi. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se ve výsledku film chová stejně, jako jeho asociální hrdinky – (jedna) bez citů a (druhá) bez empatie. Poznávat je má něco do sebe, než začne bezemoční pomalost unavovat – zvláště ve druhé polovině, kdy holčiny přicházejí s (dosti stupidními) plány vraždy nesnesitelného otčíma. To už se sklouzává k chladné "indie" nudě, ovšem významově se tvářící. Zaokrouhluji nahoru za obě mladé herečky a poslední roli Antona Yelchina. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Představu, že psychicky poznamenaná miliardářská mládež ve volném čase hraje šachy, pokouší se svépomocí utopit a zabít otravné příbuzné, úplně nesdílím. Ale jinak je tento film, jehož jméno si nejsem schopen zapamatovat, překvapivě svižný a místy až originální a to včetně závěru. Občasná odnikud se vyskytnuvší asi hudba sice působí, jako by vám náhle přímo do ucha bez zjevného důvodu houkala sova, mňoukala kočka nebo jiné zvíře vydávalo jiné nepravděpodobné zvuky, ale to je asi tak největší výtka. Překvapivě zabavilo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne písané ako divadelná hra. (IceQueen)

Reklama

Reklama