Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (565)

liskam 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 po shlédnutí Konga: Ostrov lebek, jsem do svého komentáře napsal, že by mohli ti šílenci klidně natočit i Godzzilu vs Kong... A podívejte se, uběhly 4 roky a v rámci programu: Pojďme vydělat co nejvíc, nevadí, že to budou totální sračky. Je filmeček na světě. I když vůbec nevím, jestli se tomuhle dá říkat "filmeček" Spíše hýbající se obrázky omalovánek velmi rychle za sebou. Člověk by řekl, že když v téhle době zkouknu hromady věcí z televizní a Netflix tvorby, otupím... naštěstí se to ještě nestalo. Za mě prachsprostá 1* 24% za to že jsem to dokoukal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příznivec Konga, Godzilly a japonských kaiju vůbec nemůže být zklamán! Co jsem čekal? Soupeření titánů. Co jsem dostal? To, co jsem čekal. Ano, postavy příliš prokreslené nejsou, herecké výkony neomračují. To je ovšem v pořádku, jelikož všechny postavy jsou zde jen křoví. A děj? Setkání s Kongem, pak s Godzilou, následně první střet, cesta do Dutozemě, další střet, tajemství Apexu a finále. Nevím, co více si přát. Po vizuální stránce úžasné (tady absence kina hodně zamrzí). Nejen souboje, ale i dlouhé záběry na moře, krajina v Dutozemi s Mordorem v dálce, fantastičtí živočichové - lebkoplazi a potvory pod zemí, prostě paráda. Samozřejmě podobnost s klasickými filmy pro mne vítána - namátkou - Star Wars, King Kong, Poseidon, 2001:vesmírná odysea, Tron, Pacific Rim a další. Srdce pak zaplesalo při Breaking the Law od Judas Priest, potěšeno bylo, když zazněli E. Presley či The Hollies. Samozřejmě běžný, potažmo evropský divák, čekající ....vlastně nevím, co v tomto případě čekající, musel být notně zklamán. Jenže pokud viděl předchozí filmy nového universa, pak snad ani nemohl hazardovat s tím, že se na tenhle kousek podívá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Avengers se zmutovaným varanem a přerostlým opičákem. Chápu, že na voyage do Duté země si je potřeba nachystat dutou hlavu, ale požadavky na zábavu by se neměly smrsknout jen na to, že se Kong při ranní rutině škrábe na řiti a sprchuje ve vodopádu. Že se jen čeká, až si dají oba dva do držky, je jasné, stejně jako akt zakopání válečné sekery kvůli společnému nepříteli a zbytek je jen zaměnitelná vata, s kterou Wingard těžko mohl něco udělat. Malinko jsem po finále postrádal coververzi písně Hanky Zagorové (pamětníci si jistě vzpomenou), která by tentokráte končila slovy: „..vždyť kámoši jak hrom, jsou Zilla a Kong..“ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak se dnes každý snaží zuřivě budovat nějaké filmové universum, Warneři se v tom suverénně nejvíc plácají. Že se v DCEU bojí držet jedné vize a vznikají zmatky, to je jedna věc. U MonsterVerse si ale nejsem jistý, jestli nějaká konkrétní vize vůbec je. Godzilla z roku 2014 pracovala vesměs s neviditelným nepřítelem. Kong: Ostrov lebek byl pokus o stylovou dobovku. Godzilla II Král monster se snažil zapracovat netradiční rodinné hodnoty a přidat na frenetičnosti. A novinka Godzilla vs. Kong jakoby už vůbec neví, kam by šla, takže nějaká ta rodinná pouta zůstala, sem tam probleskne pečlivě sestavená vizuálně-hudební kompozice a hlavně se tu hodně řeže. Výhoda je, že oproti druhé Godzille dominují dobře nasnímané celky bez zbytečných střihů, takže akce je bez debat parádní. A je jí hodně, což Godzilla vs. Kong dost zachraňuje, protože zbytek je hrozně mimo. Je fajn, že se v trailerech nevykecalo všechno, ale žádné překvapení není dostatečně využito. "Nový svět", do něhož se podíváme, je nakonec jen další ostrov (aby se tak řeklo), postavy jsou ještě zbytečnější než minule (a to už je co říct) a když už se někde tvůrci snaží větvit příběh, dělají to způsobem, že kdyby se odbočka z děje vytrhla a někdo jiný zmáčkl tlačítko (např.), bylo by to úplně jedno. Ale ano, technicky jde o naprostou špičku, v rámci detailů a provedení dost možná jeden z nejlepších trikových filmů vůbec. A protože o triky tu jde především, je Godzilla vs. Kong na jedno podívání obstojná zábava. S druhou projekcí už to ale bude dle mého mnohem složitější, protože film (na rozdíl od Konga) nenabízí tolik vymazlených momentů, aby divák znovu toleroval prázdnost děje a lidských postav. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bez ohľadu na úbohý príbeh Godzilla vs. Kong väčšinu času pomerne svižne odsýpa a nevlečie sa. Zábavné a vizuálne podarené akcie je tu dosť a súboje Godzilly a Konga sú dostatočne pútavé a kvalitne odvedené. O tempe snímky napovie už fakt, že prvý stret medzi titulnými postavami sa stane už v prvých tridsiatich minútach. A akcia neustáva takmer po celú dobu, len v momentoch, kedy je prerušená nepotrebným a nudným ľudským dialógom. Z tohto hľadiska naozaj nemožno tejto snímke veľa vytýkať. Však sa tiež na takéto filmy pozeráme prevažne kvôli akcii a CGI bitkám, nie kvôli deju. A vizuálne efekty sú tu skutočne odvedené na jedničku. Obe príšery pôsobia realisticky. Herci však príliš neoslnia. Nejde ani tak o to, že by ich prednesy boli nejako výrazne zlé, ale skôr o to, že ich postavy postrádajú väčšiu hĺbku a predovšetkým zmysel pre celý príbeh. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Podle informací z úvodních titulků je Godzilla 119 metrů vysoká, váží 164 tisíc tun a chůzí se pohybuje 28 km/h. (NiWi)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama