Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (565)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kong II Král monster. Prakticky bych mohl zkopírovat svůj komentář od druhého Godzilly s možná jedním přidaným pozitivem, že tentokrát je během soubojů aspoň něco vidět. Stále však neskutečně mnoho času sledujeme nicotně charakterizované, klišovité a naprosto nesnesitelné postavy, z nichž některé jsou na plátně jen proto, aby zíraly do výšky a roboticky deklamovaly chytlavá jména monster. A musím říct, že i při té bídě jsem tak nějak očekával, že scenáristé nad mnohokrát viděné schéma přidají nakonec ještě nějaký jeden akt, který by přinesl aspoň jeden moment překvapení. Ale ne, film skončí a vy si řeknete: „Aha, to bylo celý.“ Pousmál jsem se u neskrytých odkazů na 2001: vesmírnou odyseu, první Star Wars a asi i Trona, pokud jsem ho v tom neviděl jen tou přemírou neonů. Ale pomrkávání po divácích celkový dojem opravdu nespraví. Náladu mi zvedlo jen to, že to celé vypadá jako labutí píseň série, a já pevně doufám, že tomu tak je. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Godzilla a Kong versus scenáristé. A ti se nepředvedli s velkou šupou kvality. Kong je v popředí, dostal větší prostor než jeho pradávný nepřítel Godzilla. Největší atrakcí měly být jejich střety a souboje. A kupodivu se s jejich konfrontací šetří. Trefou do debility je robotický Titán, náhrada za Godzillu(!). To je skutečně mistrovský kousek hodný ceny za idiocii. A pozadu ani nezůstává nápad verbálního projevu přerostlého primáta směrem k malé holčičce(!!!). Když se takoví giganti sejdou v jednom filmu, každého hned napadne, jakého rozsahu budou jejich destrukce. A Hong Kong zažije perné chvilky, kdy se domy kácí jako stavebnice, když dvě monstra majestátně ukazují vzájemně svoji sílu a dominanci. Jenže na tuhle stěžejní sekvenci se čeká hodně dlouho. Na dvě hodiny je vzájemného měření sil opravdu poskrovnu. Povedená sekvence na oceánu, kdy si opičák trůní na letadlové lodi, kterou je převážen ze svého domovského ostrova, diváky namlsá. Nízká konfrontace monster mně ale radost neudělala. Trikoví specialisté byli v dobré formě. Do superlativů se hnát rozhodně nebudu. Digitální design opičáka ničím neuzemnil, působil trochu nesympaticky a tolik mě nebavil oproti jiným filmům s jeho účastí. Godzilla je digitálně hnusná film od filmu.  I tak je CGI efektů plný film, kdo to má v oblibě, bude si digitální orgie vychutnávat. A jak už je dobrým zvykem, většina současných blockbusterů špatnou trikovou složkou nevládne. Trio zkušených scenáristů mírně experimentovalo. Terry Rossio, z jeho kapajícího pera úspěšně natekla voda do karibské oblasti, načež jeho kolega Eric Pearson před nedávnem pregnantně zmobilizoval jistou comicsovou Černou vdovu a třetí do pranice je Max Borenstein, který byl u všech novodobých inkoustových výtoků Godzilly. A tihle scenáristé shodně naznali, že se tvůrčí experimentování bude vzpírat nabízené variantě přijít s jednodušším typem dobrodružného filmu, ve kterém si avízovaně a frekventovaně dávají po svých čumácích dvě proslulá monstra. Nic proti takovým inovačním postupům, ale mnohem lépe by mně vyhovoval právě ten jednoduchý koncept dobrodružného bijáku, od kterého by mě nikdo neodtrhl. A neměl bych čas a prostor přemýšlet nad tím, jak přemrštěně absurdně film, co už ve své podstatě absurdním je, působí. Herci měli dost nevděčnou úlohu, bylo nadmíru náročné chtít, aby diváci poslouchali rádoby odborné výklady a teze z úst Rebeccy HallAlexandera Skarsgarda. Zábavným smíškem je Millie Bobby Brown, které na její průzkumné misi dělá doprovod  příležitostně hláškující černoch  Brian Tyree Henry. Volba pro režii filmu padla na Adama Wingarda, ten má na svém kontě řetěz hororové tvorby, kde je evidentně doma. Neznamená to, že by pod jeho režijním vedením film nějak strádal. Určitě se najdou zdařilé pasáže, kterým se podařilo vtisknout punc originality. Dojem scenáristické průměrnosti se ovšem odbourat nepodařilo, načež Kong s Godzillou by si měli podat scenáristy za jejich liknavost. Nesplnilo to má očekávání. 6/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„A LIDSTVO OPĚT BUDE VRCHOLNÝM DRUHEM…“ /// Jak už to tak bejvá… úvod dlouhej jak koncert Helenky Vondráčkový. A navíc stejně nudnej. Spousta vysvětlování, seznamování… 40 minut. Pak jdou monstra do akce a já zjišťuju, že mě to moc nebere. Trikově super, … hezkej je ten „novej“ svět… ale jinak… Kong rajtující po mrakodrapech a smějící se Godzilla mě už prostě ke štěstí nestačí. Bezemoční píčovina, která zničením Hongkongu udělá spoustu radosti akorát tak v Pekingu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Do extáze mě přivede jedině Mechagodzilla. 2.) Rozhodl jsem se ukázat světu svého titána. /// Thx za titule „czmimi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Faktem zůstává, že film o něčem tak neslučitelném s realitou (včetně té fikční), se nedá natočit tak, aby se člověk vyhnul logickým lapsům. Stále se to ale tvůrcům tohoto filmu podařilo líp, než v druhé Godzille. Třeba nápad se znakovou řečí považuju za zdařilý a finální scéna, kdy se do věci vložila Mechagodzilla, vytáhla moje hodnocení na 60%. No a co budete točit dál? ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nejnovější hitovka streamovacích služeb 'Godzilla vs. Kong' je taková ta typická nenáročná blockbusterová chujovina, která diváka vesměs neurazí, leč ani nenadchne. Důvody ke kritice nejsou zanedbatelné - jedním z nich je relativně infantilní a předvídatelná premisa, příliš hektické tempo v němž jednotlivý příběhový nuance a spojitosti působí nahodile, nemluvě o tom, že snímek evidentně vykrádá jednu z kultovních verneovek. 'Godzilla vs Kong' tak doslova působí jako monstrózní stereotypní maglajz, od něhož nelze z hlediska kvality požadovat víc, páč prostoru pro zábavu je zde požehnaně - a jestliže někdo očekával něco odlišnýho či významově komplexního než standardní bezmyšlenkovitou rubačku, tak narazí. Kolem a kolem jde ale o báječný guilty pleasure a must see záležitost nejen pro fanoušky subžánru kaiju filmů - přeci jen uznejme: kdy zas uvidíme tak luxusní řežbu dvou nejkultovnějších potvor v dějinách kinematografie? Scénka s narváním sekery do chřtánu, odkazujíc na původní snímek, naprosto geniální. #teammonke ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Úvodní titulky obsahují odkazy a záběry z předchozích filmů patřících do tzv. MonsterVerse. Můžeme vidět např. zprávu o výpravě Williama Randy (John Goodman) na Skull Island z filmu Kong: Ostrov lebek (2017), souboj Godzilly a MUTA z filmu Godzilla (2014) či souboj Godzilly a King Ghidoraha z Godzilla II Král monster (2019). (NiWi)
  • Samotné natáčení započalo ještě před uvedením snímku Godzilla II Král monster (2019) na plátna kinosálů – v opačném případě by nejspíš studio s natočením tohoto crossoveru váhalo, jelikož dvojka Godzilly byla finančním propadákem. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama