Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poblíž Kiruny, města na severu Švédska za polárním kruhem, dojde k bizarní vraždě. Místní vyšetřovatelé pod vedením ostříleného Rutgera Burlina zjistí, že obětí byl zřejmě Francouz. Do případu se tedy vkládá francouzská kriminalistka Kahina Zadiová. Té zahraniční případ přišel vhod, neboť ji zrovna v Paříži dohnala její minulost v podobě záhadného alžírského mladíka Nadjiho, který se slovy, že není její bratr, zazvonil u dveří bytu. Ve Švédsku zavalená složitým případem se snaží vytěsnit okolnosti svého civilního života, před kterým ale přesto nedokáže utéci. Během vyšetřování jednak poznává náročné podmínky života za polárním kruhem v době, kdy slunce vůbec nezachází, ale také začíná rozkrývat vztahy v podivné komunitě města, které se kvůli velkému dolu, jenž živí takřka všechny zdejší obyvatele, musí celé přesunout. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda seriálu mě silně překvapila, severské záležitosti mám velice rád, takže málokdy hodnotím pod čtyři hvězdičky, ale tady jaksi nevím... Na severských kriminálkách si mě vždycky získá výborná atmosféra, jenže právě ta mi tady chyběla. Mám velké podezření, že za to může francouzská koprodukce. Nepřesvědčil mě dokonce ani Peter Stormare, a to ho mám přitom ve velké oblibě. Uvidíme, jak to půjde dál. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na pilot zatím dobrý,ale kromě hezkých záběrů do krajiny,dvouch vražd tu není moc z čeho brát.Největší problém budu mít jednoznačně s vyšetřovatelkou z Francie,která tu je jak pěst na oko a francouzská koprodukce by tu mohla zbytečně střihat do svých řad.Stormare bude asi pořád ten z Útěku z vězení,tak snad si zvyknu taky,protože mně jako vyšetřovatel moc nepřipadá,spíš dřevorubec co kácí les ve Švédsku:) Doufám,že charakteristika postav pojede na plné obrátky,protože kromě vražd,kdy čtu,že jich bude jak šafránu,by se nemusla tvůrcům vyplatit,ale nechám se překvapit s čím přijdou v dalších dílech. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme dvě opravdu originální a nechutné vraždy. Roztočení na vrtulníku jsem vážně ještě neviděl. Je to můj další pokus se severskou krimi, tak uvidíme, snad to bude lepší u Finských kolegů s Desaterem hříchů. Stormare ve vedlejší roli příjemným oživením, ačkoliv v bizarní žůžové čapce někdy působí jako komická figurka, a asi se ani moc neohřeje, když po zemětřesových halucinacích odpadne. Potěchou pro oko diváka jsou také záběry krajiny, snad jich přibude :) ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak asi „au.“ Vyšetřovatel á la Norris. Teď jenom, jestli bude Burlin stejně tvrdej jako Chuck. Takže velevážená mrtvola. Proč přizvali k vyšetřování babu s velkejma osobníma trablema, to ví jen Óðinn. Do práce s novým elánem? Co byl Carnot zač? Jo, dobře, oběť. Nic víc? Midnight Sun bude ale asi přeci jen lepší než Mammon. Jó, Sever je holt krutej. V tý souvislosti je děsivý, že Zadi nesměla mít zbraň. Divnej rozvedenej kolega s dcerou k světu. Nenávidim, když zasahujou do rozjetýho příběhu vztahovejma výplněma. OK… Taková ta věžička?? Já myslel, že do Francouzů se trefujou jen Britové. Která možnost je levnější? Helikoptéra… Praktiky mafie? Smrt ve spárech? Diváku, těš se. Otřesy by vyděsily kdekoho. Kameny u helikoptéry přesunul nejspíš vrah Carnota. No, těpic. Ale jinak skvělý. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama