Reklama

Reklama

Epizody(8)

Série bizarních vražd za polárním kruhem odkrývá křivdy minulosti v komunitě švédského důlního města. Francouzská vyšetřovatelka Kahina Zadi přijíždí do malého švédského městečka Kiruna, aby vyšetřila vraždu svého krajana. Zde se pak seznamuje s Andersem Harneskem, s nímž na případu začne pracovat. Jenže vražd pomalu přibývá a vypadá to, že úvodní výjimečně brutální mord byl jen začátkem děsivé série… Za švédským seriálem z roku 2016 stojí autorská dvojice Björn Stein a Mans Marlind, kteří se proslavili především prací na televizním hitu Most. Půlnoční slunce pak podobně jako jejich předešlý úspěšný počin pracuje především s napětím mezi charakterově odlišnými vyšetřovateli, vizuálně nápaditými scenériemi či překvapivými motivacemi postav. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jo. Psychopatickej kokotek vyhodí čerpadla v celým dole tak, že se nedají nahodit.  A celej ten pseudopříběh je upletenej z peetchovin podobnýho kalibru.  Jsem nasranej tak, že jsem v pokušení dát odpad. Ale to nemůžu, hned se mi před xichtem zjeví Troška a jeho "kulturní" dědictví. Tak teda jo, za kameru máte jednu hvězdu, umělci.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Po pátým dílu: Těžko budu vysoko hodnotit překombinovanou slátaninu, kde hlavní hrdinka - vyšetřovatelka je naprosto vymatlaná kráva bez špetky předvídavosti a důvtipu. Mít to lepší scénář, je to na 5* v pohodě (ostatní věci fungujou), ale takhle? Počkám na konec a pak to Švédům spočítám. :-)

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

Artigas

Nuz, tiez som nevedela o nezhodach medzi Laponcami a Svedmi, ci Finmi, Normi...dokonca su aj v Rusku ci na Ukrajine...ale omrkla som google a nieco nove som sa dozvedela... Syr do kavy tiez nepoznam, ale nemusi byt automaticky slany, takze moze chutit ako ta s mliekom.. Serial ma bavil, dala som maraton (vdaka ti, neznamy z ulozto, co si vlozil titulky do obrazu)... zaujala ma aj krasna hudba-ah, tie husle!!

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Od autorů takového skvostu jako je Most, jsem čekal mnohem víc než trapnou multikulturní kravinu, 4% prokurátora a "šamany". Nějak nechápu, jaký je rozdíl mezi Laponci a Švédy... A vrchol je sýr do kafe...

na příspěvěk reagoval eldina

Reklama

Reklama