Reklama

Reklama

Epizody(8)

Série bizarních vražd za polárním kruhem odkrývá křivdy minulosti v komunitě švédského důlního města. Francouzská vyšetřovatelka Kahina Zadi přijíždí do malého švédského městečka Kiruna, aby vyšetřila vraždu svého krajana. Zde se pak seznamuje s Andersem Harneskem, s nímž na případu začne pracovat. Jenže vražd pomalu přibývá a vypadá to, že úvodní výjimečně brutální mord byl jen začátkem děsivé série… Za švédským seriálem z roku 2016 stojí autorská dvojice Björn Stein a Mans Marlind, kteří se proslavili především prací na televizním hitu Most. Půlnoční slunce pak podobně jako jejich předešlý úspěšný počin pracuje především s napětím mezi charakterově odlišnými vyšetřovateli, vizuálně nápaditými scenériemi či překvapivými motivacemi postav. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Esgalnor k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Děj má pár zádrhelů, ale atmosfera úchvatná, technická stránka oku lahodící, tempo příjemně pomalé a navrch napínavé jak kšandy. Další severská strefa? ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Vše funguje na jedničku, budování napětí vynikající, tajemno strhující. Naháněčka v paneláku překvapivě intenzivní. Jen dialogy občas šustí papírem, naštěstí to herci zvládají přesvědčivě uhrát (ta jedna dlouhá slovní výměna zvlada být i dost emotivní). ()

Reklama

Reklama