Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 1

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Šílená záležitost, která nemá s hororem pranic společného. Dost jsem se těšil na krásný hororový večer pod otevřeným nebem. Nakonec se z toho vyklubal příjemný komediální večer. Nevím, do jaké míry se jednalo o autorský záměr, ale smálo se celé kino. Scénky, kdy třeba hlavní hrdinka pojídala prst své ošklivé sestry a do toho burácela epická hudba zkrátka neměly potenciál jakkoli děsit. Ve výsledku na mě tedy snímek udělal dojem. Jen trošku jiný dojem, než jsem očekával. Dost výstřední záležitost. K vidění je dokonce i pseudohomosexuál, či ženské čůrání ve stoje bez toho vychytaného nástavce. Z filmu je hrozně cítit obrovská snaha diváky šokovat, ba dokonce toto šokování stupňovat. Každou scénkou chtějí trumfnout tu předchozí, takže z toho vznikla opravdu výstřední podívaná. Takový nápad se může zrodit snad jen v ženské mozkovně. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další hodně nechutná záležitost z Francie. Nečekal jsem, že mi bude až tak na blití. Při scéně s prstem, mi bylo víc hůř, než při nějaké brutální Gore scéně. Natočeno je to perfektně, hlavní představitelka opravdu hrála uvěřitelně. Nechutné scény jsou zde dost realistické. Hodně vážný, dost krvavý, nechutný film. Myslím, že KFC dlouho nenavštívím. Bon appétit. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně vidím jak si režisérka a scénáristka v jedné osobě jednoho krásného večera nad sklenkou/několika sklenkami/lahvemi vína řekla,že natočí šokující hustokrutěpřísný horor/drama/whatever,kterým všem vytře zrak a diváci budou utíkat z kin a vyhazovat svoje televize z oken...no a pak na to ráno zapomněla a natočila tohle.Nudnou,roztahanou,divnou a prázdnou rádoby šokující slátaninu,která nedává smysl.Ne teda že by nutně musela,ale vzhledem k tomu co všechno tady nefunguje je to pomyslná poslední kapka...20% ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Viděno ve vazbě na Titane, tady je vidět že je to debut, režisérka začíná, ale i zde jsou hezky vidět témata, která ji zajímají a kterým se ráda věnuje. Opět jako u Titane je dobré si odmyslet škatulku horor, to je zbytečné tady hledat. Ústřední filmové téma je zajimavé, a pěkně zpracované, celý děj je takový polosnový a polobizarní, některé věci se odehrávají pouze symbolicky, nikoli skutečně, respektive ty rozdíly mezi snovou metaforou se stírají a splývají. To se mi na tom líbilo, ale chápu že právě tohle může někoho iritiovat. Nicméně za mne dobré, prostě je to audiovizuální dílo, čert vem naraci. Celkové rozuzlení je pěkné, ne úplně šokující, vlastně očekávátelné, ale stejně fajn zpracované. Beru to tak, že je to debut, a proto je mi sympatické, že se režisérka spíš držela při zemi a nesnažila se za každou cenu vytvořit po všech směrech naprosto brilantní a novátorské dílo. Nicméně má našlápnuto na hodně zajímavou kariéru a tvorbu, což ostatně navazující Titane jen a jen potvrzuje. 7/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mami, kolik decilitrů krve ze mě vyteče během jedný menstruace? A Petí, je dobrej nápad ošukat svýho teplýho kamaráda? A ségra, můžu ti sežrat kus ruky, abych zjistila, jestli nechutnáš jako kuře na kari? Jak je vidět, život mladých dívek přináší mnoho palčivých otázek. Raw na ně přímo neodpovídá, jen potvrzuje fakt, že osoby jakkoliv se odlišující od ostatních to mají vždycky těžší, než ty ovce v davu. Takže nechybí šikana, rozvíjející se sexualita a podobný nástrahy dospívání. A pak tu je samozřejmě kanibalismus. Režisérka však tohle téma zpracovává poměrně citlivě, takže nečekejte gore orgie z ranku "new french extremity": dočkáte se maximálně jedné na kost ohlodané nohy a pojídání ušmiknutého prstu - avšak ten pohled jeho majitelky po probuzení se z šoku stojí vážně za to. Aura nějaké nesmírné brutality kolem filmu se tak sice rozplynula, ale i přesto zůstalo povedené, pěkně natočené skoro art-drámo s precizním soundtrackem. A to rozhodně není málo. (70%) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V době, kdy byl tento film uveden ve Švédsku, opustilo kino více než 30 lidí, dva lidi omdleli a někteří utíkali na toalety. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 3. listopadu 2015 v Belgii a trvalo 38 dní. Většina scén se natáčela na veterinární klinice univerzity v Liège. (bianci)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama