Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 1

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Recenze (189)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Zrejme boli moje očakávania až príliš vysoké a tak som sa nahypeoval, že som si ten film po žiadnej stránke neužil. Ono to má takú mierne nepríjemnú atmosféru, ale ani po hororovej avšak ani po "artovej" stránke sa nedá hovoriť o niečom výnimočnom, dá sa hovoriť len o niečom podpriemernom. Keď vynecháme superlatívy, ktoré film sprevádzali počas svojho uvedenia na festivaly, a teda hnusnosť a artovosť (lebo tam proste nie sú), tak nám ostane akože sociálny príbeh o problémoch začlenenia sa do spoločnosti, kvôli svojmu odlišnému vnímaniu sveta. Bohužiaľ k danej téme sa príbehovo pristupuje veľmi skratkovito a s mnohými logickými chybami. Za povšimnutie stojí zaujímavý výkon hlavnej protagonistky Garance Marillier. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Vynikající ponurý film o temnotě dospívání, co se umí vplížit pod kůži. Snad všechny scény, ať už je to vysokoškolský život nebo sourozenecké rituály, vzbuzují nějakou tíseň a nepříjemné očekávání a asi tak se cítí většina teenagerů při odchodu z domova na vysokou školu. Skvěle zahrané, dobrý soundtrack a zdařilý cronenbergovský chlad. Viva la France! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně vidím jak si režisérka a scénáristka v jedné osobě jednoho krásného večera nad sklenkou/několika sklenkami/lahvemi vína řekla,že natočí šokující hustokrutěpřísný horor/drama/whatever,kterým všem vytře zrak a diváci budou utíkat z kin a vyhazovat svoje televize z oken...no a pak na to ráno zapomněla a natočila tohle.Nudnou,roztahanou,divnou a prázdnou rádoby šokující slátaninu,která nedává smysl.Ne teda že by nutně musela,ale vzhledem k tomu co všechno tady nefunguje je to pomyslná poslední kapka...20% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem se bál, že to bude totální blbost, a ono to nakonec nebylo tak strašné, jak jsem bál. Překvapivě to má nějakou atmosféru a dá se na to dívat. Bohužel jsem tam čekal i nějakou psychologickou stránku, když už je tady jako žánr, ale ta se bohužel nedostavila. Je to škoda, protože kdyby se to hrabalo v psychice hlavní hrdinky, mohl by to být fakt dost zajímavý film. Takhle to celé zůstalo jen u atmosféry a postupného vývinu děje, který se podle mě měl vyvíjet svižněji. Stejně úplně nejlepší na tom filmu je začátek a konec, protože ty jsou perfektní. On obecně je tohle film, ve kterém by se každá scéna dala hodnotit úplně jinak - některé jsou strašně špatné, jiné jsou divné a jiné skvělé a neustále se to tady kvalitou střídá, takže je těžké to nějak celkově ohodnotit. Asi slabé 3*, ale je to hlavně za závěr. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně si nepouštějte Raw s očekáváním hororu. Prvky tam samozřejmě jsou, ale jsou spíše odmocněné okolními situacemi, které jsou hlavně vtipné, někdy trapně vtipné, jindy absurdní a nebo zkrátka nechutné. Žánr psychologický bych osobně odsud asi vymazala, i když by se o tom dalo polemizovat. Raw je každopádně pro okrajové publikum, nesedne všem už kvůli svému námětu, potažmo explicitním scénám o kanibalismu. Tento francouzský artový snímek okouzlí cílovou skupinu asi hlavně humorem a nevšedním prostředím veterinářské školy. Hlavní hrdinka je navíc velice sympatická a vedlejší postavy groteskní. Já ani nevím, jak slovy Raw co nejvěrněji přiblížit, tohle se musí prostě zažít. Co vím, ale s jistotou je, že ho chci určitě vidět znovu. (Weird Europe 2017) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Raw je chladné a místy velmi krvavé drama o dospívající vegetariánce, ve které jistá událost probudí chuť po lidském mase. Film s takovou tématikou jsem dosud neviděl a musím říct, že se jedná o minimálně zajímavý zážitek, který ale nejen že není pro každého, ale vlastně je spíš jen pro lidi se silným žaludkem. Hlavní postava je vcelku sympatická a je zajímavé ji sledovat při jejím vývoji v kanibalku. To vše se odehrává v prostředí zdravotní školy, které tomu dodává ještě větší porci chladné atmosféry. Krvavých scén tu vlastně ani není tolik, ale když už tu jsou, tak dokáží být hodně intenzivní (při jedné se mi udělalo špatně, to se mi u filmu stalo historicky poprvé :D). Konec filmu má navíc poněkud zajímavou pointu, která mě opravdu donutila s ne úplně příjemnému zamyšlení, ale abyste to pochopili, musíte opravdu vidět celý film. Nicméně slabším povahám bych ho určitě nedoporučoval. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako ma TITAN sral, šiel som naSUROVO s predsudkami, ale je to tak strašne skvelé! Drsné. Odvážne. Citlivé. Sústredené, konzistentné. Mladé. Drzé. Extrémne. Sexy. Dekadentné, prirodzené. Odporné. (a pritom) Krásne. (a pritom) Prirodzené. Je to Úprimné. (a preto) Pravé. (a preto) Vzrušujúce. Otrasné, geniálne. Má to príbeh, má to myšlienky, má to presah, má to hru a má to výpoveď. P.S. A všetky tie prívlastky sú v pravom protiklade k tomu, čo bol TITAN - k Póze. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Svěže natočená alegorie o hledání sebe sama, smiřování se s vlastní odlišností a hlavně přijetí tohoto svého odlišného já, které není nutně v souladu s tím, jak jsme o sobě přemýšleli doposud a jací bychom být chtěli. K tomu neotřelý humor, špetka absurdity a super soundtrack. Kdo v tom hledá gore horor, bude zklamanej, kdo má rád horory, kde je o symboliku, bude nadšenej. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Vitajte vo svete dospelých, milé deti! A bude už len horšie. Neprikrášlený a miestami poriadne cynicky čierno-humorný coming-of-age. Garance Marillier podala fenomenálny výkon. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Raw je dalším důkazem, proč se zuby nehty vyhýbám novodobé francouzské kinematografii, kde se až na čestné výjimky (Leon, Zvrácený, Nedotknutelní atd.) za posledních 20 let nenatočilo nic dobrého. Nesympatičtí herci, otravná hudba, pseudofilozofické záměry. Francie již nikdy nezopakuje svá zlatá léta filmu, stejně tak jako Česká republika (resp. Československo). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně amatérský horůrek, který se snaží o artový přesah.. Lehce inspirovaný severským filmovým stylem.. Příběh není moc silný.. Tedy rozhodně ne úvod a závěr, do toho se autoři příliš zamotávají a příliš vysvětlují. Prostředek ujde, to je taková klasická lepší teen požíračka.. "Raw" mě příliš svým záměrem nepřesvědčil.. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Ideálne spojenie malá-krehká-vražedná čoby stredobodom divákovej pozornosti samozrejme vtiahne do deja, ale asi zhruba po prvé ťahanie vlasov z hrdla. Odvtedy sa na seba nakladajú jedna samoúčelnosť za druhou a vy už len čakáte, kam až zájde boj pred hladom, kedy toho roztomilého bisexuála stiahnu z kože a hlavne na ten "šokujúci twist" na konci. Aj napriek tomu, že mám samoúčelnú nechutnosť veľmi rád, najmä tú francúzsku, Raw ma po vnemoch nepohladil. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Raw si umí získat pozornost diváku. Stačí si pustit trailer a moc dobře víte, jestli to chcete vidět nebo ne. A i přestože se film tváří jako horor, tak jde o velmi progresivní psychologické drama o dospívání. Opravdu moc se mi líbilo s jakou drzostí a jistou nadsázkou to do nás režisérka Julia Ducournau pere. Nesnaží se jen šokovat nechuťárnami(přesto i to se jí několikrát povede), ale chce aby to mělo své opodstatnění a následky. O to více to pak funguje, jelikož nám je hlavní hrdinky líto, protože se do toho dostala ne svou vinou. Herecký výkon je hodně fyzický a Garance Marillier a Ella Rumpf si to hodně moc dávají. Film má parádní atmosféru, místy působí dost klaustrofobicky, jelikož skoro celý film neopustíme brány areálu školy. Ve výsledku, čím méně víme, tím je film lepší a navíc má dobrou pointu. Raw je nekompromisní evropský film, který je dost chytrý a zároveň dost osobitý. A to se mi líbilo.. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za odvahu a herecké výkony, jinak si snad ani netroufám mozkový vruty zapojit. Prostě láska k sežrání. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vyznělo mi to tak, že „musíš být vegetariánem, protože máš geneticky danou neutuchající chuť po krvi a lidském mase“. Aby to ale nakonec nebylo tak, že „buďme všichni vegetariány, protože máme přirozenou touhu po mase, jehož pozření nás činí víc živočišné a agresivní než zvířata“. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Po čase něco originálního. Zábava, která nenechá jedno veganské či vegetariánské oko suché. Film poukazuje na to, jak by to extrémně mohlo být, když dostaneš co ti chybí a jdeš si proto zuby nehty... ()

klima777 

všechny recenze uživatele

"Holčičí" film. Opravdu pěkně natočený. Skoro toužím přihodit třetí hvězdu. Jenomže podobenství jsou banální a průhledná. Konec pak vyloženě hloupý. --------- P. S. Co bude, až jednou přepeřím??? ()

Reklama

Reklama