Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 2

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Recenze (189)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tahle dívčina by klidně i dcerkou Hannibala mohla býti :) To je celá rodina vegetariánů, veterinářů a tak jde chytrá dívka taky na školu na veterinu. Jenomže tahle škola je trošec divná.. (Asi bych chtěl vidět, kde tato škola sídlí a co na ni říkají eurokomisaři...) No a postupem času ji zachutná lidské masíčko.. Nějaké ty menší fuj-tajbl scénky byli, ale nic co by se nevidělo. Rozhodně konec velice pobavil a potěšil... :D Jinak horor to určitě není. A za ten konec 7/10 ()

einar odpad!

všechny recenze uživatele

Šialenosť, hnus? Diváci odpadávali? Marketingový podvrh na divákovi zaobalený do nudného kabáta. Pozrite si radšej Cannibal Holocauste ak chcete aby vám zašla chuť ()

Sheckley 

všechny recenze uživatele

První film co jsem nedokoukal celý, asi stárnu, nemohu hodnotit po půl až třičtvrtě hodce, ale tohle je psycho :) ()

M1911 

všechny recenze uživatele

Jako psychologický horor o vyléčené vegetariánce to mohlo být docela dobré, jen kdyby se celá škola neskládala z úchylných psychopatů, takže její pošahanost zas až tolik nevyčnívala a fakt, že od nějaké desáté minuty film připomíná 120 dnů Sodomy tomu taky moc nepomáhá. No a závěr to zazdil úplně. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Raw je mistrovské dílo. Za takto hluboké ponoření do psychiky mladé studentky a za možnost sledování její brutální degradace osobnosti jsem režisérce Julii Ducournau neskonale vděčný. Společně se zdrcujícím soundtrackem ve mě dokázala vyvolat pocity, které ve vás jen tak něco nevyvolá. Nadpozemský herecký výkon Garance Marillier jěště podepírá intenzitu celého snímku, který v době dnešní i minulé nemá obdoby. Raw je jeden z nejsilnějších kinematografických zážitků mého života. Zatím jsem film viděl dvakrát a pocity slovy nepopsatelné stále přetrvávají a jsem si jist, že navždy budou. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Když si po filmu říkám "proč?" a "co tím chtěli sdělit?", tak je něco špatně. Možná "zajímavé" a jiné, ale "proč?" O ničem. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Takovej lehce uchylnej francouzskej filmek.. Děvčata mají rádi lidi :) za mě to mohlo bejt ostřejší když už tak tam mohli soupnout nějaké sex tématické scénky.. Čekal jsem že si to třeba holky spolu za ruda rozdají a nic :) takže míra uchylnosti takovej střed 55% ()

Toshio 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletku tady rozebírat nebudu. Ale...byl jsem ve Francii na Erasmu, bydel jsem normálně na koleji. A fakt to tam nevypadá, jak to bylo zobrazeno v tomto veledíle. ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Najlepšie si tento filmík vychutnáte pri dobrej večeri. Ideálne pri obhrýzaní kuracích krídelok. Juhoeurópsky odvážne a mňamózne úchylné. Len škoda, že dejovo trocha ploché. Ale prevláda spokojnosť. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Raw je pomerne nechutny a kontroverzny film ale ma aj svoje kvality a prednosti.Tema kanibalizmu sa objavuje aj v komerčnej kinematografii preto si nemyslim že by sa vymykal sučastnym hororovym štandardom. ()

Sssiksseilor odpad!

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako odpočinková komedie to ujde. Najedl jsem se u toho. Zjistil jsem, že nebýt veterinář, byla nakonec dobrá volba. A též, že nemá cenu maskovat masožravost za vegetarianství. Horor ovšem nikde a psychologií to zavánělo jen při otázce, zda mám už tu sračku vypnout. Inu... zvědavost, co se ukousne dalšího, byla neodolatelná. Mimochodem tolik hvězd se tomu dává za co? Ikonický odpad přeci. Vždyť to nemělo nic, nebo v nejlepším případě nic s blbostí. Šok se u Mne také vůbec nedostavil, možná jen v případě, že bych to po těch dvou sestrách musel pak uklízet, hrozný čuňata. Jo a jejich matka je teda pěkně neschopná píča, když je nenaučí pořádně ani základy! Spíše by Mě zajímalo, jestli někdy dostanou chuť na toho čokla doma. ()

frxXx 

všechny recenze uživatele

Riadny fetiš. Prekonalo to asi skoro všetky hnusy, čo som doposiaľ videl. Ale aj napriek tomu celkom napínavé, zaujímavé a dobre natočené... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Některé scény zbytečně dlouhé, hlavně ty na tanečních rejích. Ale jinak to má atributy, které mám rád. Gore, sem tam vtip, trošičku erotiky a v podstatě i svižný děj. Ten však bohužel občas odbočí, nebo, lépe řečeno zadrhne, a ne a ne se posunout. Naštěstí ne zase tak často. Ale právě toto natáhlo stopáž naprosto zbytečně. Pro mne zatím za šestku a pak se uvidí. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Neco jako artove skolni drama o dospivani. S intimni kamerou, zvlastni atmosferou a skvelym vyberem lokaci. Vse soustredene semknute, hladce odvypravene, vizualne podmanive a uveritelne, zivocisne zahrane. Jo a mimochodem - hlavni hrdinka je tak trochu kanibal. Co mi ale prislo unikatnejsi nez bizarni lidojedi aranzma, bylo naprosto plynule, neexhibujici spojeni skoro az dokumentarne vyhlizejicich, civilnich scen s filmem pro otrlejsiho divaka. Umerenost snimku prospela, byt tema jiste svadelo k psim kusum hrubsiho razeni. Intenzivni, pudovy zazitek. Scena s ufiknutym prstem byla uchylne vynikajici. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Raw/Grave je to samé, jako následující chladnější Titan, jen v tmavě rudém. Tato živelnější Julčina prvotina se mi líbila ještě o trochu víc, asi také proto, že přecejen sympatičtější hlavní postava se zde do šílenství propadá postupně, kdežto ve druhém filmu už je úplný magor od začátku. Pokud si dokážeme odmyslet všudypřítomný motiv kanibalismu, zůstal by nám zde takový klasický průběh prváku na střední. Autorka musí být taky slušně je*lá, tudíž její filmy zkrátka budou vždycky plné nechutností, s tím už se musíme smířit. Jsou ale zároveň něčím přitažlivé a zájímavé, to je nutno dodat. Nepříjemně vyprázdněný, příliš na pilu tlačený, nekompromisně agresivní art. Dobrou chuť. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Spíše než RAW bych bral počeštěný název "RAF"! Slečna budoucí doktorka "kousavá" Justine přechází zajímavým způsobem z vegetariánství na syrovou stravu. Ve filmu je několik nechutných situací, což pro slabší žaludky nebude to nejlepší, ale milovníci hororů a gore, budou potěšeni. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jediný s čím jsem skončil,jsou jen ty pocity.Jestli má cenu říkat,je to horor či ne,je stejné,jako když tu kolikrát jsou vysloveně dramata a je to horor :)Já jsem si stále říkal,že vlastně tuhle francuá kanibale mouvís beru,protože už jsem viděl pár takových kousků,který zde cílí na něco,že si potom budete říkat proč.Inu tohle jsem dostal i zde.Když začnu nějakou pointou,tak to bylo jasný jak facka a to člověk nemusel být,vlastně proč se používá pořád artový divák?Nechápu to a film si jel svoji očistu.Určitě režisérka chtěla šokovat,což je nesmyslně znát.Jsou ty sestřihy,kde ty scény jsou a musí být,protože se do kontrastu celého filmu nehodí.Popravdě koukáte na čistokrevnou dramatickou niť,která je velmi špatná,protože nemá východisko.Možná to je právě ono,protože je tu zde to ostatní co dělá tenhle film aspoň nadprůměrným a vlastně zvláštním.Hudebně vizuální část se snaží a když už jede,tak vážně podle strun,které já dost můžu.Hlavní herečka je vlastně děsně osvojitelná všemu a ta změna byla cítit fakt trefně.Jenom se člověk musí ptát proč?Tady se vlastně nevysvětluje jako takové téma,nemá přesah,který by za to stál,jen celou stopáž ukončí na "táta hruď".Otázky jsou nasnadě,ale to je tak všechno.Tímhle mě film urazil,jinak by z toho vážně byla parádní záležitost.Je hezké,že jsme vlastně na škole,protože alfa a beta,jsou tu nováčci a hned je tu mejdlo.To revoluční není,ale tak nějak jsem si vzpomněl i na film Fakulta a nevím proč.Prostředí je fajn,hudební a chvilkama i vizuální prázdnota či nicneřikající scéna také,hlavní přestavitelka ok,ale to ostatní co zbylo už ja faul,kdy někteří diváci na režisérský špek neskočí,ale já se musím přiznat,trochu skočil.70% ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Od filmu Kanibali ma žiaden film nezošokoval. A až po 7. rokoch to predsa dáky film dokázal a je to práve RAW. Za mňa plný počet a velká poklona. Poklona za to že si režsiérka teufla natočiť takýto film. Krásna hlavná herečka, prekrásna kamera, dobré herecké výkony(az na hlavnú herečku tá bola úžasná). Pribeh o poznavaní sameho seba pojatí trošku kontroverznejšie. Amtoška bola temná a surová. V každej ďalšej minúte som čakal že čo sa stnae teraz a čo ma zošokuje. Za mňa silný zážitok. ()

Reklama

Reklama