Reklama

Reklama

Dva milenci a medvěd

  • Kanada Two Lovers and a Bear
Trailer

Mezi Lucy (Tatiana Maslany) a Romanem (Dane DeHaan) se během pobytu v odlehlé mrazivé zemi vytvoří vášnivé pouto. Lucy však záhy začnou pronásledovat její vnitřní démoni. Dvojice se proto vydává na strastiplnou cestu napříč divočinou, aby unikla minulosti a zachránila svůj milostný vztah. Kritikou oceňovaný scenárista a režisér Kim Nguyen přináší vizuálně podmanivou romanci o dvou planoucích duších, které bojují o lásku v ledové Arktidě. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

Marze 

všechny recenze uživatele

Lehkomyslná láska, život a smrt a polární medvěd ne v dráze, která je obvyklá. Co dělá film zajímavým je intenzita spojení vztahu mezi dvěma hlavními postavami a směs beznadějně skutečného a magického. Duševní choroba, obsedantní romantizování a arktická pustina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mrazivá, ale kvůli nulové chemii, absolutně mrtvý pokus o jakékoliv vykreslení vztahu hlavních hrdinů. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slabé a hodně romantická a dramatická záležitost byla zamrzla pod sněhem a to nejlepší zapomněla předvést. Podivně možná zajímavý snímek mě neoslovil. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nenáročný a příjemně plynoucí snímek, který si i navzdory své lehkosti "nese" tíživé poselství a emocemi nabitý závěr. Two Lovers and a Bear je už na první pohled jiný než ostatní filmy. Stejně jako loňský "Swiss Army Man" vsází totiž na atraktivní "podivnost" z níž čerpá celá premisa filmu. Výslednému dojmu také velmi napomáhá originální kamera, skvělý výběr soundtracku ale především herecké obsazení s mimikrami skvělé Tatiany Maslany a Daneho DeHaanna, jemuž tyto malé filmové projekty svědčí více nežli ty blockusterové. „We keep following people and things. And we know it's gonna kill us someday, but we keep doing it.“ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou dva a mají se rádi. Jejich život je trochu jiný, protože žijí v oblasti, kde je pořád sníh. Navíc ani jejich vztah není příliš jednoduchý. Rozumí si, ale jako kdyby je něco odtahovalo od sebe. A pak je tu ještě jedna věc - on mluví s medvědy. Podivný snímek, který je kouzelný právě tou svou podivností, ale i silnými emocemi v závěru. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podivné, veľmi podivné. Až mám pocit, že práve tá podivnosť vyniesla tomuto filmu také vysoké hodnotenia. Nuž, obávam sa, že ja takéto výstrelky akosi neviem oceniť a mne osobne tento film nič nepriniesol. Možno, že to má celé nejaké tajné posolstvo, ale bohužiaľ, mne sa ho odhaliť nepodarilo. Ale tak aspoň 1* za tú prírodu a rozprávajúcich ľadových medveďov. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Začína to ako dráma, v strede je to thriler a končí to ako mysterózne psycho. V snehu a s občasným medvedom. A presne tak ako to znie, presne taká píčovina to je. Našťastie je to krátke a sú tam cecky. Občasne. 1 z 5 ()

bllm 

všechny recenze uživatele

V podstatě celkem obyčejnej (když odmyslíte mluvícího ledního medvěda) milostnej příběh dvou lidí, z nich každý má svoje vlastní démony. Poměrně pomalu a jakoby poklidně plynoucí film. Ikdyž dojde na hádky, scény, alkohol, střelbu a další dramata, pořád jsem měla pocit určitýho klidu a pokoje, jemnosti, nevím, jak to ještě říct. Tohle je tak nějak moje gusto a zrovna se mi to dobře strefilo do nálady. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Miluji tyto "jiné" filmy. Vždyť celý ten příběh by se dalo natočit tradičně, konzervativně. Dva mladí zamilovaní lidé se rozhodnou přejet ze zamrzlé vesnice na teplejší jih Kanady. Oba si nesou sebou svá traumata z minulosti a noční můry, které se snaží dostat z hlavy. Zastihne je sněhová bouře a ....Byl by to dobrý film? Asi ano, ale je daleko lepší dostat do toho ještě zmrzlé jeleny karibu, mluvícího medvěda a opuštěnou vojenskou základnu. Velmi dobré! ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Ako píšu niektorí kolegovia, podivný film, v ktorom poriadne neobstojí ani romantická časť, ani "survivor" časť a pasáže, v ktorých sú konverzácie s hovoriacimi ľadovými medveďmi, sú úplne mimo. Nezachránia to bohužiaľ ani Tatianine kozy. Skôr ako tak záver, ktorý sa pre nich neskončí úplne šťastne. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Romantický drama určitě ano. Lehká mysteriózní siuleta  v podobě medvěda vůbec nevadí. Jen to nějak ke konci nakonec nakopne i survival, který má určitě větší ambice, než možná sám režisér zamýšlel. Ústřední dvojka fajn, jen to opět podkopává určité nesrovnalosti ve výpravění. Najednou biologie nezajímá, láska je víc. Film to zase tak moc neprodá jak by mohl. Proč někdo chce zrovna udělat skutek, že se žene písečná bouře, když by to člověk co tam žije mnoho let nevěděl? Je to svým pojetím i zajímavý snímek, jen hrozně vede tam, kam to chtěl režisér, aby zrovna tam měla padnout poslední vlna emocí. Konec je sice k zamyšlení, ale něco většího tomu chybělo.70% ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Severská romantika v chladném hávu? Ano! Two Lovers and Bear má dost zvláštní atmosféru, která prostupuje celým dějem a s cestou milenců zesiluje. A lední medvěd jako životní guru? Proč ne? Zajímavý snímek. ()

Reklama

Reklama