Reklama

Reklama

Chasse Royale

(festivalový název)
  • Francie Chasse royale (více)
Krátkometrážní / Drama
Francie, 2016, 28 min

Obsahy(1)

Třináctiletá Angélique žije se svými sourozenci na předměstí Valenciennes. Jednoho dne jí ve škole nabídnou casting na roli ve filmu. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (10)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Třináctiletá Francouzka nesnáší celý svět a všem to křičí pěkně peprně do očí. Obsadí ji mladí filmaři na základě konkursu? A jak to změní život mladšímu bratrovi? Když přečkáte počáteční verbální atak, tak tohle malé sociální drama stojí za pozornost. A hrála to Angélique Gernez, nebo ji režisérky takhle obsadily na základě konkurzu (a kolik má sourozenců...)? ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Filmový casting. Alespoň něco na chvíli Angélique vytrhlo z jejího neuvěřitelně vulgárního světa a zdálo se, že i v největší mizérii periferie pod nánosy marasmu a nenávisti může na moment vyklíčit naděje, touha a náznak pozitivního citu. A stačí, když jí někdo vyjádří opravdový zájem. Slabší tři hvězdičky. ()

Reklama

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Hromada hlasitého francouzského křiku, nadávek a pohybu. Přes to vše snímek dovede působit empaticky a procítěně. 7/10 [KVIFF 2017] ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Ať mi ještě někdo řekne, že francouzština je hezký a libozvučný jazyk. Vždyť ta Angelique dokonce jednou zachrochtala! Zajímavý realistický výlet do nepříliš bohatého a elegantního francouzského prostředí, jak je nám představováno až vnucováno z většiny filmů. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama