Reklama

Reklama

Timeless

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2018), 20 h 4 min (Minutáž: 42–86 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett, Matt Frewer, Goran Višnjič, Sakina Jaffrey, Paterson Joseph, Claudia Doumit, Hiro Kanagawa, Aiden Longworth (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Historik, voják a programátor se pustí do cestování časem, aby sledovali zločince, kteří chtějí narušit časové kontinuum. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak. Záporů je daleko víc než kladů a tak začnu s nimi. V seriálu se cestuje časem, bohužel jen do minulosti USA + událostí předcházející jejich jejich vzniku, čili cca 250 let zpět. Takže žádný středověk, žádná Římská říše, žádná renesance. Možná časem scenáristům dojdou nápady, nebo naopak změní zápletku a vyznění epizod. Bylo by to potřeba, protože z nich čiší naivita, lehká topornost a jakýsi odér devadesátých let. Timeless trochu připomíná Sliders. Ten se mohl opřít o nosnější zápletku, protože výpravy do alternativní reality nabízejí větší volnost než provařené historické události. A také měl sympatičtější ansábl. Jediné v čem Timeless konkuruje, je role charismatické brunetky. Abigail Spencer se Sabrině Lloyd v klidu vyrovná. ()

carly 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch to držia maximálne sympatické postavy a úžasné herecké výkony. Ale väčšinou je to zaujímavý pohľad na americkú históriu a trochu strašidelný pohľad na to, čo niektorí ľudia považujú za ideálny svet. Mimo toho, že na svetlo vyťahujú mnohé postavy, na ktoré by história radšej zabudla, to má aj pridaný bonus, keď vidíme postavy fangirl, keď stretnú svoje idoly. ()

Reklama

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná záležitost. Neříkám že jsem se nudila, to rozhodně ne, ale nějak jsem to přestala sledovat asi po 10 dílu. Připomíná mi to seriál "7 dní" který tady na ČSFD ale nemohu najít. Cestování časem má své kouzlo a vždy se těším na to jak se vypořádají z problémem tak aby to neovlivnilo budoucnost / přítomnost. Tady se to nějak vleklo, táhlo, moc se vlastně ani nedělo a nakonec mě to přestalo zajímat. Možná se k tomu ještě vrátím a budu doufat že se to časem zlepší. Prozatím bych dala za 3. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie. A pritom tak náramná téma ako je cestovanie v čase sa snáď ani nedá skaziť. Príbehy sú občasne zaujímavé, aby to zase pravidelne spadlo do priemeru. Točia sa tam akoby v kruhu, pointa je slabšia, pozitívom je aspoň korenie historických udalostí. Seriálova herečka Abigail Spencer je hádam najväčším negatívom. Nielen je slabá, ale s tým kilovým nánosom make upu i trochu mimo misu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu sci-fi novinka od NBC. Cestování časem už je sice trochu provařené, ale tohle je další seriál s touto tématikou. Ačkoliv se snaží být v jistých věcech originální. Jinak je to jednoduše udělané na americký způsob, aby každý všechno hned pochopil. Nezatěžují nás technickými detaily stroje času. Případně to, že postavy tak ochotně souhlasí s tím účastnit se této mise mi přijde taky trochu divné. Obsazení není špatné, ale žádné velké hvězdy to zrovna nejsou. Pilot nás zavedl do roku 1937 k havárii vzducholodě Hindenburg. Od té doby se skáče napříč americkými dějinami od jedné události ke druhé. Náš tým neustále honí záporáka Flinna a zároveň se snaží zničit prohnilou organizaci jménem Rittenhouse. Dost často zde dochází k vtipným situacím. Konec je dost otevřený. Alespoň pojetí cestování časem se mi líbí. 2. série je tu a s ní i pokračování boje proti Rittnehousu. Do děje se zapojí víc postav a všechno se zvětší. Některé zase děj opustí. Můžeme jen doufat ve 3. sérii, protože finále je dost otevřené... "Jo, a Obama je prezident!" :D ()

Galerie (572)

Zajímavosti (3)

  • Během úvodní znělky každého dílu se v posledních čtyřech písmenech názvu Timeless objeví rok, do kterého bude tým cestovat. (Pria)
  • Stanice NBC, na které se seriál vysílá, se dostala do soudního sporu s tvůrci španělského seriálu El ministerio del tiempo (od r. 2015), kteří ji nařkli z plagiátorství. El ministerio del tiempo sleduje trojici hrdinů snažících se zachránit historii cestováním v čase. (Pria)

Reklama

Reklama