Reklama

Reklama

Timeless

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2018), 20 h 4 min (Minutáž: 42–86 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett, Matt Frewer, Goran Višnjič, Sakina Jaffrey, Paterson Joseph, Claudia Doumit, Hiro Kanagawa, Aiden Longworth (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Historik, voják a programátor se pustí do cestování časem, aby sledovali zločince, kteří chtějí narušit časové kontinuum. (Netflix)

Recenze (33)

choze

všechny recenze uživatele

Po pár dílech - příjemná oddychová časovka, která připomene časy devadesátkových serošů, ale přece jen je trošku rafinovanější. Abigail Spencer je fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších námetov - motív cestovania v čase. Sľuboval som si veľa, no moje očakávania sa nenaplnili. Nebol som síce vyslovene nespokojný, avšak čakal som niečo zaujímavejšie... Hlavný nosný príbeh o tajnej organizácii Rittenhouse a o tom, ako chce ovládnuť svet mi prišla až moc detinská a nedomyslená, akoby bola zbúchaná na rýchlo na kolene... Čo sa týka jednotlivých výletov do minulosti a s nimi spojených časových paradoxov, niektoré diely sa mi páčili viac, niektoré menej, no v zásade som bol spokojný, nenudil som sa. Len škoda, že tá americká história je tak malá, takže viac ako do konca 17. storočia sa divák aj tak nedostane. Podľa mňa by bol seriál omnoho lepšie prijatý divákmi, keby celá myšlienka o ovládnutí sveta dostala globálnejší rámec a cestovanie do minulosti by sa obohatilo a spestrilo o ďalšie krajiny so širším záberom do minulosti. Bolo by viac zábavy a viac zaujímavých časových paradoxov. Lepší priemer. 65/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Přestože příjemně obsazené, celkově velmi hloupé. Čím více dílů jsem shlédl, tím více mě tahle věc nebavila. Za mě 40% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu sci-fi novinka od NBC. Cestování časem už je sice trochu provařené, ale tohle je další seriál s touto tématikou. Ačkoliv se snaží být v jistých věcech originální. Jinak je to jednoduše udělané na americký způsob, aby každý všechno hned pochopil. Nezatěžují nás technickými detaily stroje času. Případně to, že postavy tak ochotně souhlasí s tím účastnit se této mise mi přijde taky trochu divné. Obsazení není špatné, ale žádné velké hvězdy to zrovna nejsou. Pilot nás zavedl do roku 1937 k havárii vzducholodě Hindenburg. Od té doby se skáče napříč americkými dějinami od jedné události ke druhé. Náš tým neustále honí záporáka Flinna a zároveň se snaží zničit prohnilou organizaci jménem Rittenhouse. Dost často zde dochází k vtipným situacím. Konec je dost otevřený. Alespoň pojetí cestování časem se mi líbí. 2. série je tu a s ní i pokračování boje proti Rittnehousu. Do děje se zapojí víc postav a všechno se zvětší. Některé zase děj opustí. Můžeme jen doufat ve 3. sérii, protože finále je dost otevřené... "Jo, a Obama je prezident!" :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie. A pritom tak náramná téma ako je cestovanie v čase sa snáď ani nedá skaziť. Príbehy sú občasne zaujímavé, aby to zase pravidelne spadlo do priemeru. Točia sa tam akoby v kruhu, pointa je slabšia, pozitívom je aspoň korenie historických udalostí. Seriálova herečka Abigail Spencer je hádam najväčším negatívom. Nielen je slabá, ale s tým kilovým nánosom make upu i trochu mimo misu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trojice agentů honí napříč časem padoucha a zachraňuje lidstvo. Takže nic složitého. Ale to by nevadilo a dalo by se přehlédnout i to, že je to naivní a místy až blbé. Jenže to by se tu musela sejít charismatičtější herecká sestava a náhledy do minulosti by nesměly působit tak lacině a teď tím nemyslím jen výpravu. Protože mám cestování v čase rád, vydržel jsem do pátého dílu, ale dál už to nešlo. Vyšší měřítko splňuje jen pilot. 30% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Druha seria uz bola prekombinovana do nudna, ale ako celok podareny serial. A co je uber chvalihodne je ze pribeh s ukoncenim serialu plne uzavreli. // Zatial do S01e10: trochu skoda, ze sa obmadzuju na americku historiu a tiez ze nevidime nasledky v sucasnosti castejsie. Inak ale dobre sa sledujuca oddychovka. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Timeless je typickým příkladem oddychové sfi-fi. Nahlédnutí do historie jsou fajn, i když bych ocenil víc výletů mimo USA, hlavní herecké trio je celkem sympatické a dobře spolu funguje, pak tu máme padoucha, kterého je vám občas docela líto a pak samozřejmě tajnou organizaci, která stojí za vším zlým. Když to teď čtu, zní to jako strašné klišé, ale kouká se na to fajn. 70 % ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Letošní rok byl cestováním časem nabitý. A Timeless patří k tomu nejpovedenějšímu, co se urodilo. Lákalo mě na něm hned od začátku právě samotné téma. To, že se mi líbilo obsazení a trailer, byl pak velmi příjemný bonus. Na Abigail Spencer bych se koukal asi kdekoliv (fanoušci Suits pochopí), ale kromě ní je tu pár dalších herců, kteří už mi byli sympatičtí jinde, takže za mě je obsazení jeden ze silných článků seriálu. K tomu připočtu cestování časem, které je mým oblíbeným tématem, a bylo jasno – tohle půjde. První série mě bavila a jednotlivé epizody byly zábavné. Škoda je, že hlavní záporák nebyl tak zajímavý, jak se na první pohled zdálo. Trochu jsou doufal, že je bude nutit dělat špatné věci, aby zachovali budoucnost, ale on měl jen jeden cíl a ve finále si ho ještě nechal vymluvit. To je podle mě neomluvitelná škoda. Ale postavy jsou zajímavé, akce dostačující a závěrečný zvrat slibný. Uvidíme, jestli přijde druhá řada. 2. série Seriál přežil vlastní smrt a vrátil se s druhou sérií a novým záporáky. Nebo spíš zaměřil pozornost na ty záporáky, co byly odhaleni, že stojí v pozadí všeho. Takže místo Flynna jde tým i za jeho pomoci po Rittenhousu. Škoda jen, že tentokrát už to na nepřežití nevypadá, protože tým je fajn a jeho cestování bylo zajímavé. Ale rozhodně nepřišel uzavřený konec a to mě mrzí. Vánoční speciál Závěrečný dvojdíl je pak jedna z těch chvil, kdy jste rádi, že existují fanoušci, kteří si dokáží takové věci vymodlit. Speciál dodaný po předčasném ukončení seriálu. Skvělé zakončení a rozloučení za které se sluší poděkovat. ()

carly 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch to držia maximálne sympatické postavy a úžasné herecké výkony. Ale väčšinou je to zaujímavý pohľad na americkú históriu a trochu strašidelný pohľad na to, čo niektorí ľudia považujú za ideálny svet. Mimo toho, že na svetlo vyťahujú mnohé postavy, na ktoré by história radšej zabudla, to má aj pridaný bonus, keď vidíme postavy fangirl, keď stretnú svoje idoly. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak. Záporů je daleko víc než kladů a tak začnu s nimi. V seriálu se cestuje časem, bohužel jen do minulosti USA + událostí předcházející jejich jejich vzniku, čili cca 250 let zpět. Takže žádný středověk, žádná Římská říše, žádná renesance. Možná časem scenáristům dojdou nápady, nebo naopak změní zápletku a vyznění epizod. Bylo by to potřeba, protože z nich čiší naivita, lehká topornost a jakýsi odér devadesátých let. Timeless trochu připomíná Sliders. Ten se mohl opřít o nosnější zápletku, protože výpravy do alternativní reality nabízejí větší volnost než provařené historické události. A také měl sympatičtější ansábl. Jediné v čem Timeless konkuruje, je role charismatické brunetky. Abigail Spencer se Sabrině Lloyd v klidu vyrovná. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Herci mi nevadí, nejsou křečovití a neblábolí úplný nesmysly jako jiní v podobných seriálech. Vcelku příjemná odechovka po deváté večer. Po pátém dílu prozatím za 3 a nechám se překvapit kolik je pravdy na tom , že od šestky je to prý bída. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Řada #1: Timeless má neskutečný potenciál, se kterým se zacházelo dost hloupě. Tak moc, že na to seriál dojel. Schéma "takhle to bylo" vs "takhle to upravíme+tohle je následek" měl přesně ten úder, který jsem čekal. Bohužel vydržel jen dvě epizody a pak se začalo spekulovat jak sérii natáhnout. Vše má totiž několik podstatných děr: 1) proč prostě nehopnout do minulosti a zařídit, aby se Flynn vůbec nenarodil? (vzor Terminátor). 2) proč prostě z "chodícího archivu" (epizoda šest) nedostat jméno "praotce Rittenhouse" a bylo by po problému? 3) jak se Flynn dostal k tomu debilnímu deníku? A tak by se dalo pokračovat. Celé je to postě zbytečně komplikovaně nafouknuté a díky tomu se potápí pod vlastní logikou. Řada #2: Řada #1: druhá řada trochu míchá karty, ale upřimně? přehání to. vše je zbytečně překombinované a díky tomu byl i seriál předčasně ukončen (a dvěma narychlo dotočenýma epizodama doklepnut). Fenomenální potenciál opravdu nebyl využit... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Time travel a história - keby nič iné, tak aj tak to pozerám. Ale je tu aj zlovestná konšpirácia a zaujímavé postavy, čiže jednoznačný úspech. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná záležitost. Neříkám že jsem se nudila, to rozhodně ne, ale nějak jsem to přestala sledovat asi po 10 dílu. Připomíná mi to seriál "7 dní" který tady na ČSFD ale nemohu najít. Cestování časem má své kouzlo a vždy se těším na to jak se vypořádají z problémem tak aby to neovlivnilo budoucnost / přítomnost. Tady se to nějak vleklo, táhlo, moc se vlastně ani nedělo a nakonec mě to přestalo zajímat. Možná se k tomu ještě vrátím a budu doufat že se to časem zlepší. Prozatím bych dala za 3. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Už dobre našliapnutý a akčný pilotný diel zabíjali tri hlavné postavy, ktoré sú buď absolútne nezaujímavé, otravné alebo jednoducho hlúpe a ani herci im nedodávajú žiadnu charismu. Ďalej sa to nijako nevylepšilo, skôr sa to ešte zhoršilo. Timeless taktiež nepomáha epizódnosť, kde každá časť sa odohráva v inej dobe a história a následne aj prítomnosť sa mení, ako to aktuálne scenáristom pasuje. Videl som v tom na začiatku celkom silný potenciál, no nemyslím, že budem mať vôbec chuť dopozerať celú sériu. 10/16 - 50% ()

HyneX 

všechny recenze uživatele

Má to krásnou výpravu, triky a všechny tyhle věci. Muselo to stát hromadu úsilí a peněz a je to taková blbost. Zajímavá myšlenka, ale úplně zabitá hloupým scénářem, lacinými hereckými výkony, nedostatkem jakéhokoliv napětí a tak dál.. Fakt škoda, cestování časem mám moc rád. ()

Reklama

Reklama