Reklama

Reklama

Timeless

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2018), 20 h 4 min (Minutáž: 42–86 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett, Matt Frewer, Goran Višnjič, Sakina Jaffrey, Paterson Joseph, Claudia Doumit, Hiro Kanagawa, Aiden Longworth (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Historik, voják a programátor se pustí do cestování časem, aby sledovali zločince, kteří chtějí narušit časové kontinuum. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Řada #1: Timeless má neskutečný potenciál, se kterým se zacházelo dost hloupě. Tak moc, že na to seriál dojel. Schéma "takhle to bylo" vs "takhle to upravíme+tohle je následek" měl přesně ten úder, který jsem čekal. Bohužel vydržel jen dvě epizody a pak se začalo spekulovat jak sérii natáhnout. Vše má totiž několik podstatných děr: 1) proč prostě nehopnout do minulosti a zařídit, aby se Flynn vůbec nenarodil? (vzor Terminátor). 2) proč prostě z "chodícího archivu" (epizoda šest) nedostat jméno "praotce Rittenhouse" a bylo by po problému? 3) jak se Flynn dostal k tomu debilnímu deníku? A tak by se dalo pokračovat. Celé je to postě zbytečně komplikovaně nafouknuté a díky tomu se potápí pod vlastní logikou. Řada #2: Řada #1: druhá řada trochu míchá karty, ale upřimně? přehání to. vše je zbytečně překombinované a díky tomu byl i seriál předčasně ukončen (a dvěma narychlo dotočenýma epizodama doklepnut). Fenomenální potenciál opravdu nebyl využit... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu sci-fi novinka od NBC. Cestování časem už je sice trochu provařené, ale tohle je další seriál s touto tématikou. Ačkoliv se snaží být v jistých věcech originální. Jinak je to jednoduše udělané na americký způsob, aby každý všechno hned pochopil. Nezatěžují nás technickými detaily stroje času. Případně to, že postavy tak ochotně souhlasí s tím účastnit se této mise mi přijde taky trochu divné. Obsazení není špatné, ale žádné velké hvězdy to zrovna nejsou. Pilot nás zavedl do roku 1937 k havárii vzducholodě Hindenburg. Od té doby se skáče napříč americkými dějinami od jedné události ke druhé. Náš tým neustále honí záporáka Flinna a zároveň se snaží zničit prohnilou organizaci jménem Rittenhouse. Dost často zde dochází k vtipným situacím. Konec je dost otevřený. Alespoň pojetí cestování časem se mi líbí. 2. série je tu a s ní i pokračování boje proti Rittnehousu. Do děje se zapojí víc postav a všechno se zvětší. Některé zase děj opustí. Můžeme jen doufat ve 3. sérii, protože finále je dost otevřené... "Jo, a Obama je prezident!" :D ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Letošní rok byl cestováním časem nabitý. A Timeless patří k tomu nejpovedenějšímu, co se urodilo. Lákalo mě na něm hned od začátku právě samotné téma. To, že se mi líbilo obsazení a trailer, byl pak velmi příjemný bonus. Na Abigail Spencer bych se koukal asi kdekoliv (fanoušci Suits pochopí), ale kromě ní je tu pár dalších herců, kteří už mi byli sympatičtí jinde, takže za mě je obsazení jeden ze silných článků seriálu. K tomu připočtu cestování časem, které je mým oblíbeným tématem, a bylo jasno – tohle půjde. První série mě bavila a jednotlivé epizody byly zábavné. Škoda je, že hlavní záporák nebyl tak zajímavý, jak se na první pohled zdálo. Trochu jsou doufal, že je bude nutit dělat špatné věci, aby zachovali budoucnost, ale on měl jen jeden cíl a ve finále si ho ještě nechal vymluvit. To je podle mě neomluvitelná škoda. Ale postavy jsou zajímavé, akce dostačující a závěrečný zvrat slibný. Uvidíme, jestli přijde druhá řada. 2. série Seriál přežil vlastní smrt a vrátil se s druhou sérií a novým záporáky. Nebo spíš zaměřil pozornost na ty záporáky, co byly odhaleni, že stojí v pozadí všeho. Takže místo Flynna jde tým i za jeho pomoci po Rittenhousu. Škoda jen, že tentokrát už to na nepřežití nevypadá, protože tým je fajn a jeho cestování bylo zajímavé. Ale rozhodně nepřišel uzavřený konec a to mě mrzí. Vánoční speciál Závěrečný dvojdíl je pak jedna z těch chvil, kdy jste rádi, že existují fanoušci, kteří si dokáží takové věci vymodlit. Speciál dodaný po předčasném ukončení seriálu. Skvělé zakončení a rozloučení za které se sluší poděkovat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších námetov - motív cestovania v čase. Sľuboval som si veľa, no moje očakávania sa nenaplnili. Nebol som síce vyslovene nespokojný, avšak čakal som niečo zaujímavejšie... Hlavný nosný príbeh o tajnej organizácii Rittenhouse a o tom, ako chce ovládnuť svet mi prišla až moc detinská a nedomyslená, akoby bola zbúchaná na rýchlo na kolene... Čo sa týka jednotlivých výletov do minulosti a s nimi spojených časových paradoxov, niektoré diely sa mi páčili viac, niektoré menej, no v zásade som bol spokojný, nenudil som sa. Len škoda, že tá americká história je tak malá, takže viac ako do konca 17. storočia sa divák aj tak nedostane. Podľa mňa by bol seriál omnoho lepšie prijatý divákmi, keby celá myšlienka o ovládnutí sveta dostala globálnejší rámec a cestovanie do minulosti by sa obohatilo a spestrilo o ďalšie krajiny so širším záberom do minulosti. Bolo by viac zábavy a viac zaujímavých časových paradoxov. Lepší priemer. 65/100 ()

carly 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch to držia maximálne sympatické postavy a úžasné herecké výkony. Ale väčšinou je to zaujímavý pohľad na americkú históriu a trochu strašidelný pohľad na to, čo niektorí ľudia považujú za ideálny svet. Mimo toho, že na svetlo vyťahujú mnohé postavy, na ktoré by história radšej zabudla, to má aj pridaný bonus, keď vidíme postavy fangirl, keď stretnú svoje idoly. ()

Galerie (572)

Zajímavosti (3)

  • Stanice NBC, na které se seriál vysílá, se dostala do soudního sporu s tvůrci španělského seriálu El ministerio del tiempo (od r. 2015), kteří ji nařkli z plagiátorství. El ministerio del tiempo sleduje trojici hrdinů snažících se zachránit historii cestováním v čase. (Pria)
  • Během úvodní znělky každého dílu se v posledních čtyřech písmenech názvu Timeless objeví rok, do kterého bude tým cestovat. (Pria)

Reklama

Reklama