Reklama

Reklama

Koruna - Série 1

(série)
Velká Británie / USA, 2016, 9 h 43 min (Minutáž: 55–61 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Scénář:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Eileen Atkins, Jeremy Northam, Victoria Hamilton, Ben Miles, Greg Wise, Jared Harris, Simon Chandler, Nigel Cooke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Mladá Alžběta se stává královnou a musí řešit zásadní politická témata i osobní záležitosti, které ale často stojí v nečekaném protikladu. (Netflix)

Recenze (59)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní depkařská záležitost. Nářez. Netflix se zase vytáhl. Že to bude dobré, jsem samozřejmě předpokládal, ale takovou pecku jsem opravdu nečekal (a nebýt Stranger Things, tak je to TOP z Netflixu za 2016). Claire Foy je jako Alžběta úžasná, Matt Smith dává zapomenout, že někdy hrál nějakého Doctora a John Lithgow jako Churchill... ten je na cenu. Nebo na všechny. Úchvatná atmosféra, neskutečně silný scénář bez jakýchkoliv děr, solidní zvraty na závěr každého dílu, sem tam nějaký ten konflikt... drama, u kterého není zbytečná ani jediná minuta, ani jediná vteřina (a které ostatně má úžasnou hudbu od Hanse Zimmera) a které nepůsobí ani trochu natahovaně a naopak po další epizodě (a po celé sérii) chcete okamžitě přídavek i když vás to pravděpodobně pokaždé naprosto emocionálně rozloží jako skutečně máloco (nic tak silného nejspíš neexistuje). Famózní v naprosto všech ohledech. Nesmírně se těším na druhou sérii. A na ty další taky. Je o čem vyprávět a Koruně věřím. 100%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

HBO, Netflix, Amazon a spousty dalších "televizí" jednoduše přebírají, ne-li už úplně přebraly otěže kvalitních projektů způsobem, který klasické filmy prostě nabídnout nedokáží (dlouhé filmy s nutností smrsknout děj do dvou hodin, případně s čekáním na další díl rok i několik let). Tohle je navíc skutečně velmi kvalitně zpracované s výborným hudebním podkresem dění. "Palec hore" Claire Foy (která ho u mě má už od Wolf Hall) a Johnu Lithgow za Winstona, ale neméně i všem ostatním postavám. Těším se na S02. ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, do akej miery odráža "The Crown" skutočnosť, ale musím sa priznať, že ma absolútne odrovnali Claire Foy a Vanessa Kirby.. seriál síce nestojí len na nich (objaví sa v ňom výkvet anglickej hereckej školy), ale už dávno som nebola tak nadšená z nejakého hereckého výkonu ako v prípade "kráľovských sestier". To, ako tvorcovia rozohrali vzťahovú drámu kráľovnej a Margaréty, bolo pre mňa dojímavé a fascinujúce. Ešte viac než jej manželská dráma. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej serií ostávam rozpačitý, nebolo to vyslovene zlé ale veľmi ma to nebavilo a nezaujalo. Postava Churchilla ale zahratá veľmi dobre. Aj niektoré scény z anglického kráľovstva. Ale tá dĺžka epizód je poriadne dlhá a občas sa mi to fakt nechcelo pozerať, uvidíme aké budú ďalšie série, ale chválim aspoň dabing. Ktorý bol fajn. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně seriál, který mi nahradil již ukončený Downton Abbey, každopádně tohle je daleko lepší vzhledem k tomu, že je to o aktuálně nejslavnější monarchii a je to téma, které mě zajímá. Navíc je to nádherně zpracované, ty kostýmy, prostředí a herci (ano, ně které bych vyměnila), vše je tak dokonalé. Kdo mě opravdu velmi mile překvapil byl John Lithgow v roli Winstona Churchilla, byl naprosto dokonalý a jeho scény mě bavili, on mi v seriálu bude chybět opravdu hodně. Už se nemůžu dočkat další série! Sem s ní! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (1)

  • Letoun, na kterém se učí Filip (Matt Smith) létat, je De Havilland DH.82 Tiger Moth, který se v této verzi vyráběl pro účely výcviku. Moth se v různých verzích vyráběl v letech 1932-44. (Necrotongue)

Reklama

Reklama