Reklama

Reklama

VOD (1)

Král Jiří nemůže pro nemoc cestovat. Alžběta a Philip vyrážejí na cestu po zemích Commonwealthu. Vedoucí političtí představitelé se snaží oslabit Churchilla. (Netflix)

Recenze (21)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vyvážená epizoda po všech stránkách, stejně jako ta první. Je zde načrtnutá i cesta do zahraničí, která ukazuje kromě krásné přírody Afriky i šíři, kterou pravděpodobně seriál bude tématicky zabírat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla skvělá,drama ještě lepší než v předchozím dílu,ale ubral jsem hvězdičku za příliš zidealizovanou Afriku,domorodé kmeny,které spontánně přicházejí lemovat silnice,po kterých projíždí kolona s novou královnou,to na mě bylo trochu příliš prvoplánové. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nepočítám, kolikrát jsem u tohohle dílu měla husinu. Tenhle seriál to teda zatraceně umí. Ty herecký výkony, proboha! A hudba? Jako prosím? Jeden z nejlepších soundtracků, co jsem slyšela. Vlastně by mě to ani nemělo překvapovat, když úvodní znělku složil sám bůh skladatelů Hans Zimmer. Tady je vidět, jak hudba dokáže změnit atmosféru, a tady ji podtrhává nádherně! Každopádně Elizabeth s Philipem jsou spolu hrozně hezký! Těm to tak sluší! Ale zatímco se koukáte na jejich šťastný chvíle, král umírá, a to už tak hezkej pohled není. Představte si, že plánujete pěknej výlet na Maltu a místo toho dostanete zemi na pokraji krize, a najednou jí máte vládnout. Taky koukám, že politika je všude stejná - parta starejch důchodců oběma nohama ve starý době (a možná taky v hrobě). Supr. ( ͜。 ͡ʖ ͜。) A "mladší" nástupce Churchilla má bejt chlápek, kterýmu je aspoň přes 65. Mladší bych úplně neřekla, ale v porovnání s těma ostatníma... Ale i když je Churchill starej jako památnej strom, ty proslovy umí zmáknout! Na to měl fakt bednu. Konečnej proslov.. no husina. Hodnocení: Philipův lehce nekorektní humor nesmí chybět/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Hyde Park Corner je jedným z absolútnych vrcholov seriálovej tvorby. Priebeh dopadu udalosti za sprievodu hudby na pozadí záverečného monológu Winstona Churchilla je strop precíznosti v tomto úžasnom remesle. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavé, dobrodružné, dojímavé, skutočné...👍 A ešte tu mám taký dodatok z webu: Alžbeta II. sa stala kráľovnou nečakane, keď jej otec kráľ Juraj VI. zomrel vo veku 56 rokov. Kráľ bol ťažký fajčiar a doktori sú si istí, že práve fajčenie ho v relatívne mladom veku zabilo (mimochodom, podobne ako jeho otca a dedka). Jeden z doktorov si dokonca myslí, že jeho portrét by mal v súčasnosti byť na škatuľkách cigariet ako výstraha pred následkami fajčenia. V tom čase bola Alžbeta, jeho prvorodená dcéra, s manželom Philipom na ceste po Keni. Seriál správne ukazuje, že noc, keď sa stala kráľovnou, strávili v hoteli v korunách stromov v savane obklopení divou zverou. Nadránom sa Alžbeta zobudila a pozorovala nosorožce pri prameni. Okolo obeda sa vrátila do svojho apartmánu. V tom čase sa už správa o smrti jej otca rozšírila do sveta. Jej to oznámil princ Philip presne o 14.45 poobede. A ešte: Dvere sa náhle otvorili a von vybehol princ Philip. Za ním letela tenisová raketa, ktorú po ňom hodila jeho manželka britská kráľovná Alžbeta II. Incident nakrútili filmári, ktorí stáli vonku a čakali na kráľovský pár, kým vyjde pozorovať koaly. Po chvíli k nim prišla Alžbeta II. a stalo sa niečo, čo by dnes už zrejme nebolo mysliteľné. Filmári materiál, o ktorý by sa pobili bulvárne médiá na celom svete, dobrovoľne odovzdali kráľovnej. Scéna z oceňovaného britského seriálu The Crown ukazuje hádku medzi mladou kráľovnou a jej manželom na začiatku jej panovania v roku 1954. Podobne ako mnohé iné scény v seriáli necháva v divákovi otázku, či sa to skutočne stalo. Fakt alebo fikcia? V tomto prípade ide o pravdivý príbeh (v skutočnosti po Philipovi leteli ešte aj tenisky). Odohral sa 6. marca 1954 v Austrálii, keď si kráľovský pár doprial víkend oddychu počas náročného turné po krajine. „Mrzí ma táto malá epizóda, ale ako isto viete, deje sa to v každom manželstve." ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zatím naprosto úchvatné. Nejvíce se mi chce vypíchnout hudební podkres. Dělá dokonalé to, co má. Vzbuzuje ve vás ty správné emoce, bravurně doplňuje video složku a prohlubuje celkový pocit ze seriálu. Je to práce té nejvyšší, elitní ligy. A to jsme teprve u druhé epizody. Jsem pohlcen. 90% ()

joszefcz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hyde Park Corner je jedna z těch epizod, která by si zasloužila velká plátna kin. Posledních deset minut je absolutní masterpiece. Závěrečný proslov s doprovodnou hudbou, společně s uvědoměním jaký to bude mít skutečně dopad na Elizabeth je velmi silný. Jednoznačných 5* ()

Reklama

Reklama