Reklama

Reklama

VOD (1)

Napětí mezi ní a Philipem roste a Alžběta tráví čas se starým přítelem Porcheym. K Churchillovým 80. narozeninám mu nechají namalovat portrét. (Netflix)

Recenze (16)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Churchill je definitivně pryč ze hry. Na začátku seriálu jsem si jím nebyla moc jistá, přece jenom zahrát Churchilla není lehkej úkol, ale ten herec ho zahrál tak skvěle, že mi teď bude chybět jeho spílání a lamenty o starých dobrých časech. Navíc ty proslovy byly opravdu něco. A na to, že jsem se dřív skoro vůbec nezajímala o britskou královskou rodinu, teď poctivě čtu články Daily Mail a čekám na další skandál. (¬‿¬) Za chvíli budu každý rano popíjet pravý anglický čaj a všude s sebou pro jistotu nosit deštník. Tak to jsem zase odbočila... Churchillův obraz byl krásnej, docela mě mrzí, že si k němu nakonec nenašel cestu a dokonce ho museli spálit. Když si představím, kolik času do toho díla šlo. Každopádně vztah Churchilla s paní Churchillovou je snad jedinej funkční, už ani královně s Philipem to neklape. Hodnocení: souboj dvou malířů/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V hlavnej úlohe Winston. Až som prekvapená, že bol do takého vysokého veku v úrade, veď už dlho predtým mohol oddychovať. Naozaj herecky dokonalé. Klobúk dolu. Tiež zaujímavý strih a kamera. Pýtam sa sama seba, mala tá Alžbeta čas na svoju rodinu? Veď keď mala čas na svoje koníčky, tak...a ešte dodatok z webu: Portrét Churchilla, ktorý na jeho 80. narodeniny namaľoval Graham Sutherland, skutočne existoval. Britský premiér ho neznášal a nepáčil sa mu. Hoci pôvodne mal visieť v britskom parlamente po Churchillovej smrti, krátko po verejnom uvedení ho rodina vzala k sebe domov, kde ho Churchillova manželka skryla do pivnice. Asi do roka nariadila, aby ho v strede noci naložili na dodávku a spálili na vzdialenom mieste. Jeho osud bol dlho tajomstvom. ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto časti ma najviac oslovila Mrs Churchill. Znášať nálady ušomraného starého chlapa, ktorý má problém pozrieť sa do zrkadla, stáť mu po boku až do konca, to je v riadnom kontraste s manželskymi problémami mladej kráľovskej rodiny. Ktovie aký bol princ Filip za mladi naozaj, tu v seriáli je docela zhýralý , znudený a cynický. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj deváté epizody je vyloženě poklidný,ale má výbornou atmosféru a nečekanou hloubku.Vím,že jsem už několikrát chválil Johna Lithgowa za jeho výkon v roli Winstona Churchilla,ale musím to udělat znovu,protože v této epizodě předvedl to nejlepší.Devátý díl seriálu si ukradl celý pro sebe. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Citlivé rozloučení s politickou ikonou a světovou legendou. Churchillů už bylo na filmovém plátně několik, ale troufám si tvrdit, že teprve John Lithgow ho zahrál skutečně dokonale a se vším všudy. Scény malování obrazu, kdy spolu hovoří dvě naprosto odlišné osobnosti v podobě stárnoucího státníka a zádumčivého a přitom citlivého malíře jsou jedním z vrcholů celé série. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama