Reklama

Reklama

VOD (1)

Philip odjíždí na dlouhou cestu po světě a Alžběta se dozvídá něco znepokojivého. Premiér Eden chce odvetu poté, co Egypt uchvátí Suezský průplav. (Netflix)

Recenze (9)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod dvojky je bez zaváhání. Tvůrci pokračují přesně ve stejném stylu jako u jedničky. Tedy historicky relativně věrné, s přesně vystihnutou atmosférou tamější doby, herecky nadále precizní. Navíc opepřené padesátkovým konfliktem o Suez a překvapivě, na jinak usedlý dialogový seriál, docela akční finále. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé sezóny přijatelně navázala na první řadu, tvůrcům se podařilo dobře skombinovat politiku období studené války se vztahy v poněkud netypické rodině. Stejně jako v předchozí sérii se i v tomto dílu podařilo udržet atmosféru doby a dobře jsem se bavil. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tady druhou sérii a už teď si troufám říct, že to bude skvělý jako ta první. Politika se lehce přiostřuje a Anglie začíná docela rychle ztrácet status světový velmoci. Královna se zatím radši zabývá manželskými problémy a nějakej Suez kdesi v Africe je až vedlejší (což na jednu stranu chápu, ale pořád je královna!). Ani premiér na tom není nejlíp, intenzivně se snaží předávkovat milionem léků, mezitím provozuje tajný schůzky a válku s Egyptem. A prezident Nasser má velice příhodný jméno, protože všem jasně oznámil, že si můžou tak akorát nasrat, protože on si bude stejně dělat, co chce. Hodnocení: přijde mi, že celej konflikt trochu zjednodušili, vůbec by mi nevadilo, kdyby to roztáhli na dvě epizody/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až ma to prekvapuje, ale ten Churchill mi tu normálne chýba! Jeho nástupca vôbec nie je zaujímavý. Páči sa mi, že každý diel tohto skvelého seriálu rieši nielen politické dianie, ale vždy aj osobný život jednotlivých postáv. Manželská kríza je tu (aspoň pre mňa) zaujímavejšia ako Suez Canal...Claire Foy musím vždy znova a znova pochváliť! Hm, ktovie či kráľovna Alžbeta sleduje The Crown?😀 A ešte niečo z webu...Druhá séria sa začína príhodou, keď v taške princa Philipa nájde kráľovná Alžbeta fotografiu ruskej baletky Galiny Uľanovovej. Obáva sa, že princ má s ňou aféru. Táto žena skutočne existovala a bola najlepšou svetovou baletkou tej doby. Do Londýna prišla s baletným súborom z divadla Boľšoj teatr, ktorý vôbec po prvýkrát účinkoval mimo Sovietskeho zväzu. Kráľovná navštívila predstavenie, kde Galina tancovala. Samozrejme, v skutočnosti sa nič nevie o tom, že by princ Philip nosil fotografiu baletky so sebou. Nie sú ani indície, že by niečo spolu mali, keďže 46-ročná baletka bola v Londýne iba krátky čas, sprevádzal ju manžel a mala náročný program. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezinárodní konflikt, osobní neshody, tíživá rozhodnutí. Pozice královny uvrhá Elizabeth do izolace. Stále přichází další pře. Se sestrou, manželem. Ona se snaží rozhodnout s vidinou jediného výsledku. Správného rozhodnutí pro království. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjazd presne tam kde sme skončili, s tým že všetky postavy z jednotky prežili (keby je to game of thrones tak aspoň. 3 postavy prídu o hlavu na konci jedničky 😁) Churchill ozaj chýba a nový PM holduje skôr liekom ako cigáre. Konflikt o Suezky prieplav na pozadí odhalenej nevery (?) je ako ranná hmla, alebo ranná nevoľnosť ()

minno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý úvod. Atmosféra, hudba, scénografia, kostými, všetko na špičkovej úrovni. Absencia W. Churcila je citeľná, ale Claire Foy opäť podáva fantastický výkon. ()

Reklama

Reklama