Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Alžbětině necitlivém projevu v továrně Jaguar se na ni a její monarchii snese vlna veřejné kritiky z úst přímočarého lorda. (Netflix)

Recenze (9)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavná, napínavá, inspirativní a zdravě kritická. Taková je tato epizoda, která brilantně reflektuje rozevřené nůžky mezi monarchií a demokracií. Mezi tradicemi, které trvají stovky a tisíce let versus moderní, dynamickou a progresivně smýšlející moderní dobou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda byla proti předchozímu dílu lehce slabší, ale i tak jsem byl velmi spokojen. Přišel nový výkyv, minule to bylo spíše o člověku, tentokrát se jednalo o instituci. Fakt mě baví ten úžasný systém tajemníků a podtajemníků, pokaždé si vzpomenu na seriál "Jistě, pane ministře!" . ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To by mě zajímalo, jestli se lord Altrincham k tomu zubaři nakonec dostal. Každopádně tu máme další konstituční krizi (začínám si myslet, že Británie je jedna velká konstituční krize), tentokrát vůbec poprvý někdo veřejně projevil negativní názor na monarchii. No, asi se shodneme, že proslov v továrně byl fakt příšernej. Představte si, že patříte mezi zaměstnance, a slyšíte, jak je vaše práce nudná a vyčerpávající (Philipův pohled byl k nezaplacení). Královně by určitě neuškodilo, kdyby měla v paláci víc mladých lidí než těch starých páprdů, co zůstali myšlením před první světovou, myslí si, že mají vždycky pravdu a od mladších si samozřejmě poradit nenechají. Ale konec dobrý, všechno dobré - královna přijímá u dvora policajtky a řezníky a monarchie pořád stojí. Hodnocení: a babičkovskej účes královně zůstal až nadosmrti/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z webu: Barón Altrincham (neskôr sa vzdal titulu a volal sa John Grigg) skutočne pomohol zmodernizovať britskú monarchiu. Práve po jeho senzačnom článku napríklad kráľovná vôbec po prvýkrát vystúpila so svojím vianočným príhovorom v televízii. „Som rád, že môžem verejne povedať, že ste monarchii urobili skvelú službu,“ povedal o tridsať rokov neskôr kráľovnej tajomník Martin Charteris. Nie je však dokázané, že by sa lord Altrincham vtedy osobne stretol s kráľovnou (stretol sa práve s Charterisom). Takisto progresívny barón nedostal na ulici od naštvaného rojalistu päsťou do tváre, ale „len“ facku. Mužovi súd udelil pokutu jednu libru. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Pro mě dosud nejzajímavější epizoda, krásně mapující evoluci absolutistické, "bohem vyvolené" monarchie v její prázdnou skořápku, která z ní zbyla s příchodem demokracie. Monarchie se již nikdo nebojí, to ona se bojí o své přežití. Brilantně napsaný díl. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová doba! Lord kritizuje kráľovnú! To je teda ostuda. A ešte dosť neomalene. Muži sú v tejto časti dosť netaktní, teda okrem služobníctva. Poznámky princa Filipa k novému účesu by si zaslúžili minimálne poznámku na jeho Hitlerjugend účes. Možno preto si ho už nechala až do smrti. Od tejto časti nám kráľovná naberá veľmi príznačný look originálej kráľovnej v neskoršom veku. Žeby tak skoro zbabkovatela? 🤔 Spomínaný lord je nevymáchaná huba, ale keď príde na lámanie chleba vidieť že jeho pripomienky majú čo do seba 🤔 v tejto časti mi čosi chýbalo na plný počet. Mother queen postráda božské práva minulosti a je jej proti srsti stretnúť sa s plebsom. V jej záverečnom komentári to trošku preháňa, na to že je kúsok od zvrhnutia... ()

Reklama

Reklama