Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královna Alžběta si dělá starosti. V době protimonarchistických nálad a spekulací o jeho napojení na KGB se stává premiérem lídr labouristů Harold Wilson. (Netflix)

Recenze (19)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeobsazení je velkým zásahem a změnou. Mnohem více ale pozoruju posuny v jednotlivých charakterech. Vezmeme si to postupně. V závěrečné epizodě druhé řady se z Elizabeth stala silná, pevná panovnice, která nadevše upřednostňovala korunu a povinnosti s tím spjaté. Věděla, co její pozice obnáší a jak se má chovat. Naučila se politické obratnosti a stala se z ní důležitá hráčka na poli zahraniční i domácí politiky. Claire Foy dokázala prodat všechny nuance, pohledy a verbální výměny. Olivia Colman přináší nepatrnou humornou stránku. Je to rys její povahy, ale dost se promítá i do Elizabeth. Jakási neohrabanost, nepatrná podřízenost. To se dalo možná u Elizabeth pozorovat v prvních epizodách seriálu, rozhodně ne v druhé řadě. Ještě větší šok pro mě byl Philip. Tobias Menzies přišel s naprosto rozdílnou intonací v porovnání s Mattem Smithem. Hlasový rozdíl je veliký. I povahově je někde jinde. Více uzemněný, pro Elizabeth dostupnější a chápavější. Přitom příběhově dělí konec druhé a úvod třetí řady pouze pár měsíců. Konstantou tak pro mě zůstala Margaret. Helena Bonham Carter musela důkladně studovat projev Vanessy Kirby. Pozoruji zde jen nepatrné posuny a tomu kvituji. Příběh byl celkem obyčejný. Nejsilnějším momentem byl rozhovor Philipa a Anthony Blunta, který opět ukázal silné stránky tohoto seriálu. Dusivé osobní momenty. Stačí jeden bravurní dialog a jste uzemnění. Takže nejkomplikovanější bude si zvyknout na nový casting. Po technické a scénáristické práci bychom se měli dočkat stejných kvalit jako minulé. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

So zmenou hercou som počítala dopredu. Nepočítala som ale s tým, ako málo sympatickí mi budú. Zvlášť kráľovná, z rezervovanej poctivej mladej kráľovnej je z epizódy na epizódu protivná a zďaleka nie tak rezervovaná panička. Možno to tak skutočne bolo, netuším, no pre mňa to znamená stratu záujmu o jej pokračovanie jej osudov. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl třetí série se nedá charakterizovat nijak jinak, než-li čistým šokem. Celé to působí jako jakýsi "klub odložených lidí". Prapodivných existencí, hozených mimo realitu současného světa. Pryč jsou ukázkové dialogy, střet odlišných filozofií, ideologií a zajímavé náhledy na fungování společnosti ve 20. století. Tahle epizoda vypichuje nudné žvatlaní, absolutní ztrátu elegance, neviné křehkosti, vnitřní síly a srdce původní Elizabeth v podání Claire Foy. Chci věřit, že trojka chytne druhý dech, jinak je to prudký sešup dolů. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Preobsazeni není výhrou a nejvíc mi vadila královna. Ze vznešené, hrdé a krásné královny je v prvnim díle vystrašená a nejistá osoba. Původní herečka se postupně dopracovala k vyrazum bez mluvy, které jsem upřímně obdivoval, jak bez textu, jen výrazy lze vyjádřit tolik emocí. Ostatní změněni herci mi tolik nevadili a vcelku zapadli do rolí. Je to velká škoda, kvalita obsahu i formy je jinak zachována. Bohužel to nejhlavnejsi, hlavní osoba se zásadně změnila a sympatie, které si za dvě série získala se jen těžce obhajují. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čysto vylekaná venkovská selka s korunou se přeobsadila za chladnou můru, s korunou. Nesympatická (ale možná blíže skutečnosti) královna dál politikaří se svým manželem, který lavíruje mezi diváckým sympatií a odmítnutím. Ale především, ztratila se šťáva, energie, ta esence, která přes politiku táhla předchozí série. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama