Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královna Alžběta si dělá starosti. V době protimonarchistických nálad a spekulací o jeho napojení na KGB se stává premiérem lídr labouristů Harold Wilson. (Netflix)

Recenze (19)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl třetí série se nedá charakterizovat nijak jinak, než-li čistým šokem. Celé to působí jako jakýsi "klub odložených lidí". Prapodivných existencí, hozených mimo realitu současného světa. Pryč jsou ukázkové dialogy, střet odlišných filozofií, ideologií a zajímavé náhledy na fungování společnosti ve 20. století. Tahle epizoda vypichuje nudné žvatlaní, absolutní ztrátu elegance, neviné křehkosti, vnitřní síly a srdce původní Elizabeth v podání Claire Foy. Chci věřit, že trojka chytne druhý dech, jinak je to prudký sešup dolů. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Preobsazeni není výhrou a nejvíc mi vadila královna. Ze vznešené, hrdé a krásné královny je v prvnim díle vystrašená a nejistá osoba. Původní herečka se postupně dopracovala k vyrazum bez mluvy, které jsem upřímně obdivoval, jak bez textu, jen výrazy lze vyjádřit tolik emocí. Ostatní změněni herci mi tolik nevadili a vcelku zapadli do rolí. Je to velká škoda, kvalita obsahu i formy je jinak zachována. Bohužel to nejhlavnejsi, hlavní osoba se zásadně změnila a sympatie, které si za dvě série získala se jen těžce obhajují. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda třetí sezóny byla pro mě nečekaně náročná, protože jsem se musel z ničeho nic znovu seznamovat se všemi postavami. Kompletní změna v obsazení hlavních postav mě fakt překvapila, i když uznávám, že to byl rozumný krok, umělé zestařování herců by vypadalo nevěrohodně. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová doba, nová královna. I přesto, že si budu těžko zvykat na starší královnu (Clare Foy je prostě nenahraditelná), se mi líbí, jak to udělali (přechod s fotkama se opravdu povedl). Zároveň je to dobrej způsob, jak ukázat, že doba se změnila a děti dospěly. Ale stejně mi bude starý obsazení ještě chvíli chybět, i když nový nevypadá vůbec špatně. Třeba princezna Margaret, její manžel a princ Philip se hodně povedli. Nová doba si žádá i novýho premiéra, kterej je mimo jiné podezřelej ze špionáže pro starý známý SSSR, ale nakonec se ukáže, že to byl úplně někdo jinej, a to sice chlápek od obrazů. A Wilsonova audience s královnou byla tak trapně vtipná, když nevěděl, jestli si dát nohu přes nohu nebo ne. Nebyla bych na tom o nic líp, co vám budu povídat. Hodnocení: vzhůru do šedesátek/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

So zmenou hercou som počítala dopredu. Nepočítala som ale s tým, ako málo sympatickí mi budú. Zvlášť kráľovná, z rezervovanej poctivej mladej kráľovnej je z epizódy na epizódu protivná a zďaleka nie tak rezervovaná panička. Možno to tak skutočne bolo, netuším, no pre mňa to znamená stratu záujmu o jej pokračovanie jej osudov. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čo má byť?!!! OK, vedela som, že v Season 3 Olivia Colman vystrieda Claire Foy, ale hneď v prvej minúte som bola v šoku!!! Píše sa rok 1964, čiže rok po smrti JFK, kedy hrala ešte Claire Foy mladú kráľovnu a zrazu za jeden rok zostarne tak, že vyzerá na 50?!!! Som úplne v šoku. Elizabeth mala vtedy 38 rokov, Olivia Colman vyzerá na 50! A okrem toho, za dve série si človek zvykne pozerať do modrých očí Claire Foy (a takisto aj Phillip mal výrazne modré oči!!!) a nahradia ju tmavookou herečkou. To prečo? Nemohli len namaskovať Claire Foy? Som sklamaná! Keby sa aspoň trošku podobali. The Crown som si obľúbila a chcem pozerať ďalej, ale už to bude iné. Ani Helena Bonham Carter sa mi nepáči ako náhrada za Vanessu Kirby, vzhľadovo je úplne iná a vyzerá byť aj o 20cm nižšia, na druhej strane, možno je viac podobná skutočnej Margaret. Budem si musieť zvyknúť, čo už, seriál je stále kvalitný,  nepoľavili nikde, takže nemôžem byť až taká kritická, ale za túto politickú "špionážnu" a "umeleckú" epizódku dávam len 3*. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeobsazení je velkým zásahem a změnou. Mnohem více ale pozoruju posuny v jednotlivých charakterech. Vezmeme si to postupně. V závěrečné epizodě druhé řady se z Elizabeth stala silná, pevná panovnice, která nadevše upřednostňovala korunu a povinnosti s tím spjaté. Věděla, co její pozice obnáší a jak se má chovat. Naučila se politické obratnosti a stala se z ní důležitá hráčka na poli zahraniční i domácí politiky. Claire Foy dokázala prodat všechny nuance, pohledy a verbální výměny. Olivia Colman přináší nepatrnou humornou stránku. Je to rys její povahy, ale dost se promítá i do Elizabeth. Jakási neohrabanost, nepatrná podřízenost. To se dalo možná u Elizabeth pozorovat v prvních epizodách seriálu, rozhodně ne v druhé řadě. Ještě větší šok pro mě byl Philip. Tobias Menzies přišel s naprosto rozdílnou intonací v porovnání s Mattem Smithem. Hlasový rozdíl je veliký. I povahově je někde jinde. Více uzemněný, pro Elizabeth dostupnější a chápavější. Přitom příběhově dělí konec druhé a úvod třetí řady pouze pár měsíců. Konstantou tak pro mě zůstala Margaret. Helena Bonham Carter musela důkladně studovat projev Vanessy Kirby. Pozoruji zde jen nepatrné posuny a tomu kvituji. Příběh byl celkem obyčejný. Nejsilnějším momentem byl rozhovor Philipa a Anthony Blunta, který opět ukázal silné stránky tohoto seriálu. Dusivé osobní momenty. Stačí jeden bravurní dialog a jste uzemnění. Takže nejkomplikovanější bude si zvyknout na nový casting. Po technické a scénáristické práci bychom se měli dočkat stejných kvalit jako minulé. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna obsazení provedena famózně, jak způsobem, tak zvolenými herci. Miluju Helenu. Roztomilý detail je, že ve filmu Králova řeč hrála HBC matku své postavy v The Crown. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová séria, nová doba. Ľudia tu ale vyplakávaju nostalgicky za starými dobrými časmi. Ako som pozeral hodnotenia tretej série, plač trval len prvú časť. Slzy uschli a ide sa ďalej. Mení sa nám taktiež vláda a ňou prichádza aj úvodná nedôvera voči premiérovi s pochybnou povesťou. Tieň princa Filipa sa vynorí ako blast from the past a princ dostane celkom studenú sprchu na záver. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna hlavních herců je úplně špatně . NECHÁPU . Tahle nová představitelka královny nemá šarm , noblesu a krásu už vůbec ne .Vypadá stále naštvaně až nasr…, sorry , je nevýrazná , bez sebemenšího charizmatu . Prostě prúšvih na celééé čáře , Jak mohli TAKHLE změnit původní královnu , která je vlastně , asi dva nebo tři roky po Kennedyho smrti ??? I díl s novým premiérem dosti slabý . Zatím je to průůůůs...r . ()

kolly13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čysto vylekaná venkovská selka s korunou se přeobsadila za chladnou můru, s korunou. Nesympatická (ale možná blíže skutečnosti) královna dál politikaří se svým manželem, který lavíruje mezi diváckým sympatií a odmítnutím. Ale především, ztratila se šťáva, energie, ta esence, která přes politiku táhla předchozí série. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl třetí série mne zklamal především v tom, jak moc královna zestárla. Asi bych preferoval, kdyby si maskérky dali práci a zapracovali na zestárnutí Claire Foy. Nová královna vypadá nejmíň na padesát let. Scénáristicky ale díl o sovětském špionovi nebyl špatný. Ale hlavně mi chybí Kirby ()

Macinkacz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeobsazení není můj šálek kávy, i když jsem o něm samozřejmě věděla dopředu. Nejvíc mi tedy kupodivu vadí přeobsazení Filipa , královny matky a Margaret. Helena Bonham Carter je vskutku skvělá herečka, ale já si nemůžu pomoct, mě na tu roli nesedí. Olivia Colman na mě působí trochu komicky. Claire Foy měla určitou důstojnost a vypracovala se během těch dvou serii temer k dokonalosti a já ji baštila každý její pohled. Vidím ovšem v Olivii jistý potenciál, takže věřím, že za pár dílu bude take skvělá. Co mi vadí, je dabing (ano koukám na to v českém znění) , kdybych ovšem věděla, že ten dabing ve třetí sérii bude tak hrozný, tak na to od začátku koukám v originále.  Dialogy trochu nuda, tenhle díl zachránila akorát smutná událost v podobě úmrtí CH.W. a odhalení špiona.  Doufám, že na tom budou další díly o kus lépe. ()

Reklama

Reklama