Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné velšské hornické vesnici dojde k tragédii, která se rychle stane politickým tématem. Alžběta i premiér Wilson mají problém na ni vhodně reagovat. (Netflix)

Recenze (28)

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A plakal jsi ?? To tedy byla divná otázka na manžela královny . Je to tragédie ta událost co se stala , ovšem královna je mimo realitu , tedy v tomto díle . Pak to sice napraví , ale mé sympatie k této představitelce značně ochladly . I tak musím dát * * * * tomuhle dílu . ()

Jurkodak1

všechny recenze uživatele

Zásadně hodnotím seriály jako celek, nikoliv po jednotlivých dílech, ale u této epizody mám potřebu napsat komentář. Bylo to velmi silné, tíživé a velmi dobře napsané a natočené, a to až tak že jsem soucítil s postavami, měl jsem doslova chuť jim pomoct. A přiznám se, stejně jako princ Philip jsem brečel. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné neštěstí a k tomu boj politických činitelů. Nikdo nechce uznat provinění a každý se snaží získat body na utrpení jiných. Bravurně natočené, plné emocí. Bezmoci, smutku a vzteku. Mimo toho jsem si povšiml jedné věci, se kterou tvůrci přišli až tuto sezónu. V každé epizodě se objevuje scéna s podobným kompozičním vystavěním. Samotná Elizabeth je vystavena v prostoru, který jí jakoby pohlcuje, a ona působí jako malý článek obklopený monumentálností. Reflektuje to její samotu, odtrženost od ostatním a svou stavbou připomíná obrazy. Je to často v porovnání její postavy vůči rozlehlosti paláce. Vizuálně podmanivé scény. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna epizoda lepší než druhá, třetí sezóna nás vůbec nešetří. Tak se mi to líbí! Když už si říkáte, že není možný posunout laťku ještě víc nahoru, přijde něco jako tenhle naprosto strhující díl. Začínám milovat nový obsazení, Philipa mám ještě radši než předtím a královna skvěle reprezentuje změnu z mladý Elizabeth na královnu ve středních letech. Víc chladná a nekompromisní, a rozhodně míň emocionální. Královna v prvních sériích byla určitě víc sympatická, ale o tom to je, práce ji změnila. Ale opravdu nepochopím, proč pro ni byla taková překážka odletět do jednoho malýho města a podpořit lidi, který ztratili rodiny a potřebovali jistotu, že při nich stojí aspoň královská rodina, když se na ně vysrala vláda. Hodnocení: jedna z nejlepších částí jsou rozhovory mezi královnou a premiérem, tolik informací v pár větách/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl třetí série, kde to mají tvůrci znovu pevně ve svých rukou a seriál nemá tendenci se odchylovat od svého jádra. Důlní neštěstí podáno vcelku minimalisticky, chladně, neokázale, přesto však se silnou výpovědní hodnotou. Svým místy temným retro-dokumentaristickým stylem to občas připomíná některé pasáže z Černobylu. Za pozornost stojí i zvláštní vztah Královny a Prime Ministra. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama